![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2006
|
Anlaşılan bizim bu palamutlar komşunun bahçesinde filizlendirilmeyi bekleyecekler... Bu arada ilgine çok teşekkür ederim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
-newadam palamutların heder olmasını ben de istemiyorum. Bu konuda karar sizin. Yapabileceğim bir şey varsa seve seve yardıma hazırım. - Ben de Geçen yıl Kumrular Sokaktan bir avuç palamut toplamıştım. Onların hikayesini sitede anlattım. Tam bir serüven. Şimdi onlardan elde ettiğim ondört tane fidanımız var. Fidanları Bu sonbaharda araziye dikecektik. Ama eşim kıyamadı. yavrular pek küçükler bir yıl daha bakalım diye. -Kışın saksıları nerede saklıyacağımı bilemiyorum. Terasta kalsalar dondan zarar görürler mi acaba. Bir yerde öyle bir şeye raslamıştım gibi geliyor. arzide kış şartlarına dayanan bazı bitkilerin saksıda zarar görebilecekleri konusunda. -Sizin palamutlardan başlayıp kendi konumu anlattım. Tam bu duruma uygun düşer sanıyorum bir söz vardı. "çerçi başındakini çağırır" Düzenleyen Yücel Özlem : 30-11-2006 saat 22:13 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sarıkoz ağaçlandırması
-Sitede Sayın Mahmut Leventoğlu'nun önerisi üzerine ben de Ankaralı bir üye olarak durumdan vazife çıkarıp Derya Hanım'a önce telefonla ulaşmaya çalıştım. Ancak verilen numaradan cevap alamayınca bir elmek gönderdim. -Arazi ile ilgili bazı sorular sormuştum. Sağ olsun Derya Hanım, cevap aldım. Sorularıma bilebidiği kadarı ile cevap verdiğini söylüyor. Haklıdır zira soruların bir bölümü teknik nitelikte idi. -Bu arada mesajlaşmak yerine site üzerinden haberleşme önerisi ve Derya Hanım'ın üye olduğu haberi üzerine, konu hakkında doğrudan mesajlaşmak yerine sitede bir kaç yazı yadım. -Bunlara Derya Hanım'dan bir tepki gelmedi. Ancak Newadam ile karşılıklı yazılarımız oldu. -Sarıkoz köyündeki arazi oldukca büyük. Bu çapta bir ağaçlandırma için Ankara sokaklarından toplanacak birkaç çuval palamutun çare olmadığını düşünüyorum. -Arazinin bir köşesinde dikilecek palamutlar, şayet sahipsiz kalır ise köy halkındaki ağaçlandıma isteğinin yok olmasına da sebep olabilir. Bunun yerine arazinin tamamını ya da kayda değer bir mikdarını Hedefleyecek ve başarılı olacak bir proje Köyde ve çevrede yratacağı -iş,hareketlilik, pazar vb.- imkanlarla destek görebileceği gibi örnek teşkil ederek yeni projelere öncülük edebilir. -Bu düşünceler ve çağrıdan bir proje taslağı çıkarabilmek umudu ile bazı girişimlerim oldu. Bunlardan bir nebze burada bahsettim. -Ayrıca da; http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=91 linkinde ağaçlandırma konusundaki bir yazışma nedeni ile ben de bilgi aktardım ve de acizane görüşlerimi ifadeye çalıştım. -Bu hafta sonu Beynam toplantısına katılıp hem tanışmak hem de Sarıkoz ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak istiyordum. Ancak bir düğüne katılmak üzere, zorunlu olarak,yarın gece İstanbul'a hareket edceğim. Bu yüzden toplantıya katılamıyorum. Yaptıklarımı kısaca özetleyip sizleri bilgilendirmek istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sarıkoz ağaçlandırmasıyla ilgili neler yaptım.
"merhaba. sanıyorum isminiz Yücel. benim ismim Derya öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. bana sorduğunuz soruları bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalısıyım. köyümüzün Ankaraya uzaklığı 52 km. Çubuka uzaklığı 12 km. bahsettiğimiz alan hazine arazisi çok eskilerde ise ormanmış. bahsettiğimiz alanlarda bir kaç tane çeşme var. hemen alt taraftan akan birde dere var şu an kimse kullanmıyor boş arazi.ilginiz için teşekkürler" -Yukardaki elmeki alınca önce ANKARA DEFTERDARLIĞI Milli Emlak Daire Başkanlığı'na gittim. Çubuk ilçesine bakan müdürlük ile görüştüm. Konumuz olan Arazi hakkında bilgi almak istedim. Meslektaşlarım kayıtarına baktılar ve anılan köyde Hazine adına kayıtlı böyle bir arazi bulunmadığını söylediler. -Bu durumda arazi orman rejimine tabi olabilirdi. Orman Bölge müdürlüğü ile görüşmem gerekiyordu. Ankara Orman Bölge Müdürü Hüseyin Avni Çatal Bey'i ziyaret ettim Ağaçlandırma uygulamaları konusunda Faydalı bilgiler aldım. Sarıkozdaki arazinin koordinatlarını temin edebilir isem orman rejimi açısından durum değerlendirmesinin yapılabileceğini öğrendim. koordinat bilgilerini ben temin edip tekrar kendilerini ziyaret edeceğim. -Yer tespit ve temininden sonra projenin onayı ve takibi konusunda yetkili birim olan Ankara Il Çevre Müdürü Haluk Özder Bey'i de ziyaret ettim. Arazi temininden sonraki safhada kendi yetki alanlarındaki konularda destek sözü verdiler. -Her üç idareyi ziyaretimde de çok sıcak karşılandığımı ifade etmeliyim. Kendilerine candan teşekkürler. Düzenleyen Yücel Özlem : 01-12-2006 saat 00:04 Neden: Yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sarıkoz ağaçlandırmasında bundan sonra?...
-Evet dostlar bundan sonra ben arazinin koordinatlarını da tesbit edttirerek yola devam ediyorum. Bu iş sanırım bir harita mühendisinden yardım almamı gerektirecek. İcabına bakacağız. -Projenin hayata geçiriilebilmesi için bu işe sahiplenecek bir Oluşuma yani tüzel kişilğe ihtiyaç olacağını sanıyorum. Dernek, vakıf, Kooperatif, şirket gibi. ya da bir veya birlikte hareket eden birden çok gerçek kişi. -Ve Tabii en önemlisi finansman?.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
|
Sevgili Yücel Özlem Deryanın babası Çubuk ta ve Köyde taksicilik yapmakta bildiğim kadarı ile fakat Dreya iş yaşamı nedeni ile sanki siteden biraz kopuk gibi geldi. İsterseniz ondan babasının ve Sarıkoz köyü muhtarlığının tlf numaralarını alalım ve yerel halkın tepkisini almaya çalışalım.Ne dersin? Ben de eski bir bayındırlıkçı olarak yukarıda ki izlenen yolun doğru olduğunu destekliyorum. Çok iyi yahu sevinçten deli oluyorum . İstanbuldan nasıl bir katkım olacak bilemiyorum ama dur bakalım haydi hayırlısı. Kolaylıklar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|