![]() |
1 Eklenti(ler)
Günaydın :)
|
Alıntı:
Paylaştığım bu fotoğrafı bir türlü kurgulayamamıştım... Evet, çok doğru... Kasap vitrinleri gözümün önüne geldi şimdi... Ömürsünüz, var olun İnşallah... |
Merhaba sayın mandalinci
Ağaç toprağın sürüklenip, kaybolmasını önlemek için son bir hamle ile kökleri toprağı kavramış gibi görünüyor. |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alemsin Tura. Kasap amcamın, vitrinde ki kuzuların boşluklarına (!) maydonoz yerleştirmesi aklıma geldi. :))) Murvet hocam, 814 - kökleri yerde kalmış bir ağaç gövdesi mi yoksa toprak yüzeyinde uzanmış bir dal mı? Toprak hizasından kesilmiş ve öyle kalmış gibi duruyor. Ben yine, köyde ki ağaçların birinde yeni bir tüneli keşfettim. İçinde yaşayan bay ya da bayan örümcek var sanırım. |
Merhaba Nuri Murvet, kelebek çalısı, Ayşe Yıldız, Ayazkentli. Ben fakir, mandalinci.
814 numaralı mesajdaki kelebek ilginç. Kamufle olmuş gibi. |
Merhaba sayın ayazkentli,
Salkım Söğüt ağacının ana köklerinden birisi toprak yüzeyine çıkmış, genelde karakteristik bir özelliğidir. Bu çıkan ana kök yürüme yolunda olduğu için mekanik olarak zarar görmüş... Benimde bu yapı çok ilgimi çekti, fotoğrafladım ve sizinle paylaştım. Merhaba sayın Tura, Fotoğraf çekerken bu kelebeği fark etmemiştim. Fotoğrafları bilgisayara yükleyip incelerken o zaman fark ettim, benim içinde bir sürpriz oldu. Kelebek, (Yaratandan dolayı) gerçek bir kamuflaş ustasıymış... |
Merhaba
Bu sayfada paylaşımlarımı yaparken, mesaj yazan dost ve arkadaşlarımızın nick (rumuz) belirterek (cevap niteliğinde olduğu için) yazılarımı yazıyorum. Sayfamızı takip eden dostlarımızın hepsinin nick (rumuz)'lerini yazmıyorum, alınganlık olmasından çekindiğim için bu mesajı paylaşmak istedim. Sayfamızı takip eden dost ve arkadaşlarıma sevgi, saygı ve selamlarımı gönderiyorum... |
1 Eklenti(ler)
|
İyi akşamlar arkadaşlar.
Gökten her zaman 3 elma düşmez. Bazen 3 soru düşer. 1- Bir yerde yosun varsa, orada su vardır denilebilir mi? 2- Burada ki yosunların renk farklılığı, Güneş görmeleri ya da görmemeleri olarak açıklanabilir mi? 3- Ya da genç veya yaşlı olmaları mı gösterir? |
1 Eklenti(ler)
Bu çam ağacı, köyde ki zeytinlikte bulunuyor.
Çam ağaçları normalde düz-dikey olarak büyürler ama bu çam, öylesine yan tarafa doğru gelişiyor ki, nerede ise saat 10 yönüne doğru büyümüş. Saat kadranında, düz hattı saat 12 olarak düşündüğümüzde, oldukça eğimli büyüyor. Böyle giderse, yan tarafta ki komsumuzun damının üzerine yıkılabilir, günün birinde. |
Alıntı:
Saygılar bizden. |
Alıntı:
Merhaba sayın ayazkentli, 1- Ağaç kabuğu üzerinde görülen oluşumlar Liken dir. Nem ve rutubetin göstergeleridir. 2- Likenler kendi başına birer organizma değildirler. Mantarlar ile alglerin birleşerek morfolojik ve fizyolojik bir bütün halinde meydana getirdikleri birlikteliktir. Renk farklılıkları; Alg hücreleri mantar dokularıyla kaplanmıştır, böylece mantar onları şiddetli ışık, kuraklık ve ısıdan korur. Yüzeydeki sarı renkli yüzey fonu mantar dokusudur. 3-Yeşil olan bölgeler; Alg hücreleridir, klorofili vasıtasıyla rengi yeşildir. Genç sayılabilir. |
Alıntı:
Merhaba sayın Tura, Dostlarla birlikte olmak ne güzel... |
1 Eklenti(ler)
|
Merhaba Sn.Nuri Murvet, kelebek çalısı, ayazkentli, mrduran, Ayşe Yıldız, selenn,mandalinci.
Bu resim bana Amerika Kıtasında yaşıyan, şu meşhur Karınca Yiyen canlıyı hatırlattı. Sanki tam onun kafası... |
1 Eklenti(ler)
Ağaç gövde ve kökleri
Bana, tek gözlü korsan gibi görünen bu oluşumun ağız boşluğu ağaçkakan tarafından oyulmuştur. Eklenti 350122 Ağaçların, gövde yapılarındaki ayrıntılar |
Bu ağaçkakan'lar çok enteresan canlılar. En sert ağaçları bile çok rahat oyabiliyorlar.
Bu yuvalarda ya da dallarda yatan çok sayıda kuş olur. Bir ağaca yıldırım düştüğünde, altında bir insan var ise, büyük olasılıkla ölüyor. Peki ama ağaçta yaşayan kuşlar neden ölmüyor acaba? 3 farklı zamanda, yıldırım isabet eden ağacın olduğu yere gitmiştim ve hiç birinde ölü kuş görülmüyordu altında. |
Sn.ayazkentli.
Varsa ölür...eseri bile kalmaz meydanda...bir kuşun eti budu ne ki. |
Sayın ayazkentli,
Sayın Turanın tezinden sonra, farklı bir fikir söylemeye cesaret edemedim... Haklı gibi görünüyor. |
Mantıken öyle olması gerekiyor.
Ama iki ayrı zamanda, köyümde yıldırım düşen ağaçların olduğu bölgeye hemen gitmiştik ve birinde bir köylümüz vefat etmişti, birkaç yıl sonrakinde ise başka bir köylümüz ağır yaralı kurtulmuştu. (3. yıldırım düşmesi olayını ise askerde iken gidip-görmüştüm). Yani, olay yerine hemen gitmiştik ve dikkatimi çeken şey, etrafta hiç kuş ölüsü (ya da yaralısı) yoktu. Oysa kuşlar, özellikle yağmurlu havalarda genellikle ağaçlarda korunurlar. Bu olay, bana o zamanlar çok ilginç gelmişti. |
Sayın ayazkentli,
Belkide, iç güdüsel olarak kötü bir şeylerin olacağını hissedip bulunduğu alandan kaçıyorlardır. |
Alıntı:
Peki, çıplak elektrik hattına da konuyor bu mubarekler; orada da bir şey olmuyor!.. Başka bir neden olmalı değil mi acaba?.. |
Alıntı:
Faz veya nötr birine tek değmesi bir şey ifade etmez... |
Merhaba efendim, Sayın Nuri Murvet ve değerli dostlarına iyi günler olsun.
Faraday amca ne derdi acaba?.))). En kısa yol üzerinde kuş yoktu muhakkak...., onca ve bence. Sağlıkla kalın inşallah. Saygılarımla lütfen. |
|
Merhaba, Nuri Murvet, Ayşe Yıldız, kelebek çalısı, ayazkentli, mrduran, Ben fakir, Cumhur Tonba
Faraday amca kafes yapmakla meşgul... Çınarın ayakları altında bir timsah yatıyor... |
1 Eklenti(ler)
|
Yerdeki çakılları da söz önüne aldığımızda, deniz kıyısında oturmuş, torunları izlerken dantel ören nine!..
|
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025