![]() |
Merhaba sayın mrduran, Tura, kelebek çalısı ve dostlar
Ağacımız Kayın, muhteşem bir kök sistemi var. Ağaçların bulunduğu bölüm sırt, yamaç gibi... Suyun erozyon etkisi açıkça görünüyor. İyi ki o ağaçlar orada var. Zaman içersinde ağaç altı orman çalıları ve otsu bitkiler erozyonun yaralarını saracaktır... Erozyon büyük düşman... Ama yenilmez değil... Hayırlı Ramazanlar efendim... |
Kos
4 Eklenti(ler)
Kos adasına gittiğimizde beni ilgilendiren 2 ağacı fotoğraf karelerime almayı uygun gördüm.
1-2-3 Hemen gemi çıkışımızda, marinada büyük ama komşularımızın da vandal hareketlerine maruz kalmış yaygın ve yaşlı ama çok sağlıklı bir ağaç. 4- Modern tıbbın gerçek bulucusu Hipokrat ın altında öğrencilerine ders verdiği inanılan(doğru olmadığı kanıtlanmış çünkü ağacın yaşı 600 küsur olarak tesbit edilmiş Hipokrat ise yaklaşık 2300 yıl önce yaşamış) yaşlı ama düzgün bakımla yaşatılan çınar ağacı. |
Sayın OSMAN 45
Amma ağaçmış,hayret. Sağından solundan destek görmüş ama, görmese de yere sağlam basıyor. Hipokratın tahtı gibi ağaç. Efsane söylemekle haklılar galiba. |
Merhaba sayın OSMAN45, Tura
Harika bir paylaşım... İlk fotoğraftaki ağaç Ficus australis'e çok benziyor. Muhteşem gövde ve kök yapıları var. Çınar'da üzerine efsane kurgusu yapılacak kadar görkemli ve esrarengiz... Ellerinize, gören gözlerinize sağlık... |
1 Eklenti(ler)
Merhaba doğa dostları
Ağaç gövde ve kökleri Eklenti 325827 Ağaçların, gövde ve kök yapılarındaki ayrıntılar. |
Merhaba Sayın Nuri Murvet ve dostları,
Şahane ağaçlar, elle dizayn edilip kurgulanmış gibi... Özellikle Sayın Osman45 bey 'in ağacı. Nice sağlıklı mübarek bayramlar, cümleten inşallah. Saygılarımla lütfen. |
1 Eklenti(ler)
Hiç kimse böyle güzel bir yerde yalnız kalmak istemezdi zaten. Beraber yaşlanmak bu kadar güzel olur mu?
Eklenti 330027 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Yılan gibi görünüyor gözüme.
Eklenti 330193 |
Kobra başı ve gövdesi.
|
Alıntı:
Merhaba Sayın Nuri Murvet ve kıymetli dostları, Sağlık içinde yaşayın inşallah. Sayın Ayşe Yıldız; Ne güzel bir betimleme, bütün olarak algılamışsınız, bende bütün olarak bakmayı tercih ettim.Ve de bir çerçeve içine aldım kafamda, sizin gibi. Sayın Tura; Derin saygılar efendim, Sayın Aygün ve Hozat hocam 'a saygılar. Ancak bu güzel sayfalarda yakalıyorum kendilerini, ileteyim dedim. Saygılarımla lütfen. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bunu birşeye benzetemedim. Özelliklede sağ tafaftaki dalın bir anda incelmesinin nedenini çözemedim.
Eklenti 330994 |
Merhaba Nuri Mürvet, mrduran Ayşe Yıldız.
Sayın Ayşe Yıldız, bu yaz hep gölge ve serin yerlerde dolaşmış olmalısınız. |
1000 yıllık porsuk ağacı
Bu başlığı yeni gördüm, ağaç gövdeleri benim de çok keyif aldığım alanlardan biri.
Alaplı, Gümeli yaylasında Türkiye'nin en yaşlı 2 porsuk ağacı yaşıyor. Biri 1500 diğeri 1000 yaşında. Avatarım da bu porsuk ağacının gövdesi. Fotograflar ve bilgiler daha önce açmış olduğum başlıkta... http://www.agaclar.net/forum/1001374-post12.htm http://www.agaclar.net/forum/1001378-post13.htm |
Alıntı:
|
Evet orası tarla.
Söğüt gölgesi mi sandınız. :) Zor iş ve zor zanaat bu ırgatlık. |
Merhaba sayın Ayşe Yıldız, mrduran, Tura, syuksek....
Sayın Ayşe Yıldız, paylaşımlar geçen seneden olsa bile, harika... Bu seneki fasulye gövdesi ve ürünü olmak üzere paylaşımı beklerim... Sayın Turanın dediği gibi zor iştir, güneşin altında fasulye toplamak... Ağaç altının kıymetini bilelim... Selam ve saygılarımla... |
1 Eklenti(ler)
|
İyi akşamlar sevgili dostlar.
Hocam yine çok enteresan bir kare yakalamışsınız. Gümüş sırtlı bir Goril, kayalardan eğilmiş ve aşağıda'ki gölete bakıyor sanki. Syüksek, sizin Porsuk ağaçları da bir harika. Ne kadar yaşlı görünüyorlar. |
2 Eklenti(ler)
Bende resim bitmez Sayın Mürvet, biterse de bi koşu çeker gelirim.
Sanırım benim en çok sevdiğim ağaç çınar. Bunu iyice anladım.;) Eklenti 331557 Eklenti 331558 |
Tünelin sonunda ışık mı var ne?
|
Evet Sayın Tura, ağacın ortası çok ilginçti ve ben bir türlü istediğim açıdan resim çekememiştim. Ortası tamamen çukurlaşmış ve sağından solundan açılmalar başlamış. Daha enteresan kısımları vardı ama çekemedim işte. Her tünelin çıkışı olmalı bence. :)
|
1 Eklenti(ler)
Hazır gelmişken bir tane daha paylaşalım. Görüş açımı kapatmamak için pencereyi araladı ağaç.::;)
Eklenti 332014 |
Gören gözler, resimleyen eller dert görmesin.
|
1 Eklenti(ler)
.........................
|
Sayın pria,bunu nereden buldunuz.
Muhteşem bir ağaç. Mabet gibi. |
Alıntı:
Gerçekten muhteşem bir zeytin..ilgimi çekti sayın Tura..yazıyı forumda koyacak bir yer bulamadım ama resmi bari buraya ekleyeyim dedim.. |
Hiç böylesini görmemiştim. Kaç yaşında acaba? Muteşem.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025