agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Ağaçlar Hakkında Genel Konuşmalar
(https)

Beğeni Düzeni125Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-08-2007, 15:30   #1
-

Giriş Tarihi: 08-03-2007
O zaman.. siz haber ederseniz dikim zamanı biz de sizin köye fidanlarımızla geliriz.
saygılarımla..
Not: ÇOBANKÖY de dikim günü şu gün haberinizi bekliyorum.

nartsawa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2007, 00:08   #2
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2007
teşekkürler

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nartsawa Mesajı Göster
O zaman.. siz haber ederseniz dikim zamanı biz de sizin köye fidanlarımızla geliriz.
saygılarımla..
Not: ÇOBANKÖY de dikim günü şu gün haberinizi bekliyorum.
Sayın NARTSAWA,ilginiz beni çok memnun etti.inşaallah dikim günü tertiplediğimiz de tüm ağaç dostlarımı ÇOBANKÖY'ümde görmekten mutluluk duyacağımı bilmenizi isterim.saygılar...

hakan7960 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2007, 10:58   #3
Ağaç Dostu

Halit Togay's Avatar

Giriş Tarihi: 30-09-2005
Galeri: 130
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hakan7960 Mesajı Göster
Sayın NARTSAWA,ilginiz beni çok memnun etti.inşaallah dikim günü tertiplediğimiz de tüm ağaç dostlarımı ÇOBANKÖY'ümde görmekten mutluluk duyacağımı bilmenizi isterim.saygılar...
Hakan Bey biliyorsunuz ağaç dikmek için hiç müsait zamanlar değil bugünler. Ya bu dikim işlerini firenin az olması için kışa bırakacaksınız veya .. "bilirsiniz sizin oralar çamlar ve meşeler için çok müsait" tohum serpme etkinliği düzenleyelim . Tohumları ya gelince toplayalım ya da siz bulabileceğiniz öğrencilere filan toplattırın gerçi serpme veya gömme bir iş değil ama tanışmış oluruz. Daha önce mazotlattırmak filan yapılabilir. Bu konuda daha bilgili çok kişi var veya bir orman mühendisliği kitabından okuyalım hatta ben yarın okurum.

Halit Togay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2007, 10:26   #4
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halit Togay Mesajı Göster
Hakan Bey biliyorsunuz ağaç dikmek için hiç müsait zamanlar değil bugünler. Ya bu dikim işlerini firenin az olması için kışa bırakacaksınız veya .. "bilirsiniz sizin oralar çamlar ve meşeler için çok müsait" tohum serpme etkinliği düzenleyelim . Tohumları ya gelince toplayalım ya da siz bulabileceğiniz öğrencilere filan toplattırın gerçi serpme veya gömme bir iş değil ama tanışmış oluruz. Daha önce mazotlattırmak filan yapılabilir. Bu konuda daha bilgili çok kişi var veya bir orman mühendisliği kitabından okuyalım hatta ben yarın okurum.
Sayın Halit Togay,zaten ben şimdi dikim için herhangi bir çalışma yapmıyorum.Bu dikim işlerini kasım aralık ve ilkbaharda yapmak istiyorum.Tohum serpme işinde de verim alamadım.Bu iş çok zaman alıyor.Ağaç fidanı olursa hem zamandan kazanıyorum,hemde toprağa alışması verim daha iyi oluyor.Benim amacım şimdi bu proje için arkadaş toplamak.Eğer şimdi taraftar bulursam ekim ve dikim zamanında zorluk çekmemiş olurum.Herşey için teşekkürler.

Eski 16-08-2007, 10:34   #5
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

haber veririm selamlar..

Eski 02-09-2007, 21:34   #6
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Arkadaşlar bu akasya ları TAVŞANLI'da genelde metruk yerlerde ve taşlık ve beton bulunan yerlerde çok hızlı bir şekilde büyüme gösterdiğini tespit ettim.KÖYÜMÜN MEZARLIĞINI YEŞİLLENDİRMEK İSTİYORUM projesi kapsamında bu ağaçları dikmek istiyorum.Bu ağaçların tohumlarını şimdi toplayarak ekim zamanında toprakla buluşturacağım.Fotoğraflarını çektiğim bu ağaçlar hakkında bigisi olan lütfen bana yazarsa sevinirim...
CENGİZ HAVA

Eklenen Resimler

Eski 02-09-2007, 21:53   #7
Ağaç Dostu

Yücel Özlem's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2006
Galeri: 137
Cengiz Bey, bu ağaç hakkında, sitede yazılmış yazılar olacaktı. "Aylantus" veya "kokarağaç" diye ararsanız, ulaşırsınız sanıyorum

Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2007, 23:36   #8
Ağaç Dostu

Yücel Özlem's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2006
Galeri: 137
Cengiz Bey, ben bir adres buldum.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=789

Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2007, 09:02   #9
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Özlem Mesajı Göster
Cengiz Bey, ben bir adres buldum.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=789
sayın yücel bey alakanıza çok teşekkür ederim.Evet benim tanımladığım ağaç bu vermiş olduğunuz sitede ki ağaç türünden.Ama bu sitede denildiği kadar kokmuyor.Ben hiç kokusunu almadım.Mezarlığa ekeceğim için acaba topluma zararlı birşey yaparmıyım diyede korkuyorum.Daha geniş bir bilgi bulursanız banada haber verirseniz sevinirim.Saygılar...

Eski 03-09-2007, 20:31   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-08-2007
Cengiz bey sizi kutlarım. Benimde katkım olsun istiyorum size mazarlık selvisi tohumu verebilirim istediğiniz kadar, ayrıca meşe fideleri var bir kasasını(50 adet kesin çıkar. Suyun olmadığı yerler için bu iki bitki istediğinizi yapmanıza çözüm olacaktır.Meşeler kasada 50 cm. boyunda size nasıl ulaşır bilmiyorum. Tohumları çimlendirme imkanınız varmı? varsa hemen gönderebilirim. selamlar.

mehtap gürbüz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2007, 15:22   #11
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehtap gürbüz Mesajı Göster
Cengiz bey sizi kutlarım. Benimde katkım olsun istiyorum size mezarlık selvisi tohumu verebilirim istediğiniz kadar, ayrıca meşe fideleri var bir kasasını(50 adet kesin çıkar. Suyun olmadığı yerler için bu iki bitki istediğinizi yapmanıza çözüm olacaktır.Meşeler kasada 50 cm. boyunda size nasıl ulaşır bilmiyorum. Tohumları çimlendirme imkanınız varmı? varsa hemen gönderebilirim. selamlar.
Sayın Mehtap GÜRBÜZ,öncelikle ilgi ve alakanıza çok teşekkür ediyorum.Gönlümün sevdası olan KÖYÜMÜN MEZARLIĞINI YEŞİLLENDİRMEK İSTİYORUM projesi kapsamında sizlerinde katkısı inanın beni çok mutlu ediyor.Sizlerin türkiyenin her yerinden gerek bilgigerekse tohum ve fide yardımlarınız çok hoş bir davranış.Elinizde mezarlık selvisi tohumu ve meşe fidelerinden olduğunu belirmişsiniz tohumları kargo ile alabilirim ama kasadaki fideleri nasıl alırım bilemiyorum?Ama güzel yardımseverliğiniz ve bu güzel düşüncelerinizden dolayı sizi kutlarım.

CENGİZ HAVA
T.O.K.İ SİTESİ c/2 BLOK KAT 5 NO:21 tavşanlı/kütahya

GSM:05357700716 ev tel:0274 6153237

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025