View Single Post
Eski 08-09-2007, 11:56   #46
hakan7960
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Özlem Mesajı Göster
Cengiz Bey, bu ağacın kokusu da verdiğim adreste tartışıldı. Tavşanlıda olduğu gibi başka kentlerde de var. Ankaranın sokaklarında dolu dersem abartmış olmam sanırım.

Çankaya kaymakamlığının bulunduğu Namık Kemal Mahallesinin bir bölümü geniş bahçeli binalardan oluşuyor. Bu mahallede yol kenarlarında çınar ağaçları var. Bahçelerde ise değişik ağaçlar. Fakat bahçelerdeki ağacın da yarısı kokarağaçtır. Rahatsızlık verse bu insanlar yaşayamaz herhalde. Tanıdıklarım var. Gider geliriz. Bir şikayet duymadım. Bir, beş, on değil yüzlerce ağaçtan bahsediyorum.
Sayın Yücel bey,kokarağaç konusunda epeyce bir gözlemleme zamanım oldu.Tavşanlıda ki bu ağaçları inceleyip sizlere bu konu hakkında bilgilerinizi sorduktan sonra kızımın üniversite kaydını yaptırmak üzere gittiğim İZMİR'de de bu ağaçları gözlemledim.Gerçekten de bu kokar ağaçlar heryerde var.kocaman kocaman ağaç olmuşlar.Özellikle izmir enternasyonal fuarı alanında yüzlercesini gördüm.Bahsetmiş olduğunuz gibi diğer ağaçların yanında güzel bir uyum içinde yaşıyorlar.Bu gözlemim ve sizlerin de olumlu görüşleri ikna olmama yetti.
Hemen bu ağaçların tohumlarından ve yerlerde kendiliğinden bitmiş fidelerinden mezarlığa ekmeyi düşünüyorum.Bu ağaçların hızlı bir şekilde büyümesi ve her ortama uyum sağlaması beni heyecanlandırıyor.İnşaallah güzel bir yeşil ortama kavuşturabilirim en kısa zamanda.Bu konuda ki her türlü bilgi ve birikimlerinizi merakla bekleyeceğim..

CENGİZ HAVA

hakan7960 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön