agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Ağaçlar Hakkında Genel Konuşmalar
(https)

Beğeni Düzeni125Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-08-2007, 11:29   #1
Ağaç Dostu

Derya Özen's Avatar

Giriş Tarihi: 18-11-2006
Galeri: 158
Gerçekten güzel bir çalışma olmuş. Suyu depolamanızda başka bir güzellik. Umarım bu çalışmanızı, başta köylüleriniz ve ağaç sever tüm insanlar görür ve size destek olur. Hedefinizde hiç durmadan yürümeniz dileğiyle...

Derya Özen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2007, 14:07   #2
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Derya Özen Mesajı Göster
Gerçekten güzel bir çalışma olmuş. Suyu depolamanızda başka bir güzellik. Umarım bu çalışmanızı, başta köylüleriniz ve ağaç sever tüm insanlar görür ve size destek olur. Hedefinizde hiç durmadan yürümeniz dileğiyle...
Sayın DERYA ÖZEN,daha güzel şeyler yapmak istiyorum.Ama maalesef tek başıma yetişemiyorum.Köylülerim hergün görüyorlar ama daha ağaç sevgisini herhalde yerleştiremedim gönüllerine.Ama olsun ağaçlar net.gibi bir ailem olduktan sonra gam yemem.İnşaallah bu savaşı kazanacağız hep beraber.
saygılarımla...

mutlu_inan beğendi.
hakan7960 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2007, 14:39   #3
-

Giriş Tarihi: 08-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hakan7960 Mesajı Göster
Sayın DERYA ÖZEN,daha güzel şeyler yapmak istiyorum.Ama maalesef tek başıma yetişemiyorum.Köylülerim hergün görüyorlar ama daha ağaç sevgisini herhalde yerleştiremedim gönüllerine.Ama olsun ağaçlar net.gibi bir ailem olduktan sonra gam yemem.İnşaallah bu savaşı kazanacağız hep beraber.
saygılarımla...
Sayın hakan,resimleri gördüm sizi çok tebrik ederim, siz savaşı kazanmışsınız, dikili o ağaçlarla; köyünüzün mezarına dikeceğiniz her yeni ağaçlada zaferi ebedileştiriyorsunuz. Yapacağınız projede ağaç dikmek için bilek gücü lazım olursa ben de varım.
saygılarımla..

nartsawa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2007, 11:45   #4
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nartsawa Mesajı Göster
Sayın hakan,resimleri gördüm sizi çok tebrik ederim, siz savaşı kazanmışsınız, dikili o ağaçlarla; köyünüzün mezarına dikeceğiniz her yeni ağaçlada zaferi ebedileştiriyorsunuz. Yapacağınız projede ağaç dikmek için bilek gücü lazım olursa ben de varım.
saygılarımla..
Sayın NARTSAWA,çok teşekkür ederim göstermiş olduğunuz ilgi ve alaka beni mutlu etti.Savaşı hep beraber kazanacağız inşaallah AĞAÇLAR NET.ailesi olarak.Yapmak istediğiniz bilek gücü yardımını, ileride toplu bir ağaç dikimin de kullanılmak üzere memnuniyetle kabul edeceğimi bilmenizi isterim.
Şunu da bilmenizi isterim ki gönlümde bir uhde olan ÇOBANKÖY'ümün mezarlığını ağaçlandırma ve yeşillendirme projesi kapsamında çok ağaç fidesine ihtiyacımız olacak.Bu ağaç sevdasına gönül vermiş ağaç sevdalıları olarak herkesin bu mezarlıkta bir dikili ağacı olmasını istiyorum.Bu konuda ki yardımlar beni çok sevindirecektir. Saygılarımla...

Eski 11-08-2007, 16:30   #5
-

Giriş Tarihi: 08-03-2007
O zaman.. siz haber ederseniz dikim zamanı biz de sizin köye fidanlarımızla geliriz.
saygılarımla..
Not: ÇOBANKÖY de dikim günü şu gün haberinizi bekliyorum.

nartsawa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2007, 10:44   #6
Ağaç Dostu

Sebahattin Sargın's Avatar

Giriş Tarihi: 16-12-2006
Galeri: 345
Ben bu işlerde usta biri değilim, ziraat alanım değil. Fakat şu var bu ağaç çok kolay yayılır bildiğim kadarı ile, bu özelliği ile mezarlıkta bir sorun oluştururmu acaba?

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2007, 17:07   #7
Ağaç Dostu

Yücel Özlem's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2006
Galeri: 137
Cengiz Bey, bu ağacın kokusu da verdiğim adreste tartışıldı. Tavşanlıda olduğu gibi başka kentlerde de var. Ankaranın sokaklarında dolu dersem abartmış olmam sanırım.

Çankaya kaymakamlığının bulunduğu Namık Kemal Mahallesinin bir bölümü geniş bahçeli binalardan oluşuyor. Bu mahallede yol kenarlarında çınar ağaçları var. Bahçelerde ise değişik ağaçlar. Fakat bahçelerdeki ağacın da yarısı kokarağaçtır. Rahatsızlık verse bu insanlar yaşayamaz herhalde. Tanıdıklarım var. Gider geliriz. Bir şikayet duymadım. Bir, beş, on değil yüzlerce ağaçtan bahsediyorum.

Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2007, 12:56   #8
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Özlem Mesajı Göster
Cengiz Bey, bu ağacın kokusu da verdiğim adreste tartışıldı. Tavşanlıda olduğu gibi başka kentlerde de var. Ankaranın sokaklarında dolu dersem abartmış olmam sanırım.

Çankaya kaymakamlığının bulunduğu Namık Kemal Mahallesinin bir bölümü geniş bahçeli binalardan oluşuyor. Bu mahallede yol kenarlarında çınar ağaçları var. Bahçelerde ise değişik ağaçlar. Fakat bahçelerdeki ağacın da yarısı kokarağaçtır. Rahatsızlık verse bu insanlar yaşayamaz herhalde. Tanıdıklarım var. Gider geliriz. Bir şikayet duymadım. Bir, beş, on değil yüzlerce ağaçtan bahsediyorum.
Sayın Yücel bey,kokarağaç konusunda epeyce bir gözlemleme zamanım oldu.Tavşanlıda ki bu ağaçları inceleyip sizlere bu konu hakkında bilgilerinizi sorduktan sonra kızımın üniversite kaydını yaptırmak üzere gittiğim İZMİR'de de bu ağaçları gözlemledim.Gerçekten de bu kokar ağaçlar heryerde var.kocaman kocaman ağaç olmuşlar.Özellikle izmir enternasyonal fuarı alanında yüzlercesini gördüm.Bahsetmiş olduğunuz gibi diğer ağaçların yanında güzel bir uyum içinde yaşıyorlar.Bu gözlemim ve sizlerin de olumlu görüşleri ikna olmama yetti.
Hemen bu ağaçların tohumlarından ve yerlerde kendiliğinden bitmiş fidelerinden mezarlığa ekmeyi düşünüyorum.Bu ağaçların hızlı bir şekilde büyümesi ve her ortama uyum sağlaması beni heyecanlandırıyor.İnşaallah güzel bir yeşil ortama kavuşturabilirim en kısa zamanda.Bu konuda ki her türlü bilgi ve birikimlerinizi merakla bekleyeceğim..

CENGİZ HAVA

Eski 08-09-2007, 13:01   #9
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın Mesajı Göster
Ben bu işlerde usta biri değilim, ziraat alanım değil. Fakat şu var bu ağaç çok kolay yayılır bildiğim kadarı ile, bu özelliği ile mezarlıkta bir sorun oluştururmu acaba?
SEBAHATTİN BEY, bu kokar ağacın her ortamda yetişmesi ve çok kolay yayılır olması benim için bir avantaj çünkü mezarlıkta hiç ağaç yok.Eğer kolay yayılmasını sağlarsak yeşillendirmeyi biraz olsun başarabiliriz.Kıraç ve boş toprak hiçbirşey değildir ama yeşil ve ağaçlı bir alan herşeydir.

CENGİZ HAVA

Eski 13-09-2007, 02:27   #10
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Arkadaşlar ben bildiğiniz gibi KÖYÜMÜN MEZARLIĞINI YEŞİLLENDİRMEK İSTİYORUM projesi kapsamında hızlı bir şekilde ağaçlandırmak istiyorum.Kokarağaç seçeneklerimden birisi oldu.Bu ağacın tohumları ve fideleri TAVŞANLI da çok var.Bu PAVLONYA ağacını da bir alternatif olarak değerlendirmek istiyorum.Benim mezarlık ağaçlandırması yaptığım toprak analizi değerleri şöyle
suyla doymuş işba%80
total tuz 0,100
PH doymuş toprakta7,94
kireç23,28
bitkilere yarayışlı fosfor12,63
bitkilere yarayışlı potasyum210
organik madde0,32
bünye sınıfı killi
tuzluluk sınıfı_ TUZSUZ

Şimdi bu değerlere göre pavlonya ağacı ve kokar ağac haricinde bir seçeneğim var mı? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Saygılar...

Eski 13-09-2007, 23:47   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-08-2007
Sayın Hakan 7960; Mezarlık selvisi tohumları bugün kargoya verildi. selamlar.

mehtap gürbüz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2007, 14:30   #12
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Sayın Mehtap Gürbüz,böyle bir ulvi düşünce ile yapmış olduğunuz yardım yüzünden sizlere çok teşekkür ederim.İnşaallah her yetişen selvide sizi ve ağaclar net
dostlarını hep hatırlayacağım.Saygılar...

Eski 15-10-2007, 16:20   #13
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

arkadaşlar şimdi ağaçların tohum zamanı.KÖYÜMÜN MEZARLIĞINI YEŞİLLENDİRMEK İSTİYORUM kapsamında bana yardımcı olacak arkadaşlardan tohum yardımı bekliyorum.Bunları ağaç olarak görmek ileride bizleri memnun edecektir.selamlar...

Eski 15-10-2007, 20:40   #14
Ağaç Dostu

Kudret's Avatar

Giriş Tarihi: 11-08-2006
Galeri: 52
Merhaba Hakan bey.
Önümüzdeki ay sinameki tohumları olmaya başlar. İsterseniz gönderebilirim.

Kudret Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2007, 12:36   #15
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Mesajı Göster
Merhaba Hakan bey.
Önümüzdeki ay sinameki tohumları olmaya başlar. İsterseniz gönderebilirim.
Kudret bey ilgi ve alakanıza çok teşekkür ederim.Tabi neden olmasın sinameki tohumlarından elbette isterim.Sizinde fotoğraflardan gördüğünüz gibi köyümün mezarlığı çok kıraç.Buraları çiçek, ağaç ve böcek üçlüsü ile doldurmak istiyorum.: adresimi bırakıyorum çok teşekkürler...

Cengiz HAVA
ulucami mah.TOKİ sitesi C/2 blok kat:5 no:21

TAVŞANLI/KÜTAHYA

GSM:05357700716

Eski 23-10-2007, 20:51   #16
Ağaç Dostu

Kudret's Avatar

Rica ederim Hakan bey.
Tohumlar olduğunda adresinize gönderirim.
Selamlar.

Eski 06-03-2008, 17:20   #17
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Kudret bey,sinameki tohumları elime ulaştı.Çok teşekkür ederim.Teşekkürler...

Eski 16-10-2007, 14:25   #18
Ağaç Dostu

Arzu Kasapoğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2007
Galeri: 256
Kudret bey Merhaba,

Sinameki tohumlarından bende alabilir miyim?

Arzu Kasapoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2007, 19:18   #19
Ağaç Dostu

Kudret's Avatar

Tabi Arzu hanım sizede gönderirim. Şu anda çiçekteler. Tohumlar oluştuğunda borcum olsun.

Eski 16-10-2007, 20:55   #20
Ağaç Dostu

Arzu Kasapoğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2007
Galeri: 256
Çok teşekkür ederim Kudret Bey.

Selamlar...

Arzu Kasapoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2007, 17:01   #21
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Arkadaşlar elinde çeşitli rengarenk çiçek tohumu olanlar varmı acaba? KÖYÜMÜN MEZARLIĞINI YEŞİLLENDİRMEK İSTİYORUMprojesi kapsamında mezarlık girişi ve çeşitli yerlerine bu tohumları ekip güzel bir görünüm sağlamak istiyorum.Ağaçların yanında bu tip çiçeklendirmeler güzel oluyor.Şimdiden herkese teşekkürler...

Eski 14-11-2007, 18:04   #22
Ağaç Dostu

Balıkcı's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hakan7960 Mesajı Göster
Arkadaşlar elinde çeşitli rengarenk çiçek tohumu olanlar var mı acaba? ..
Tagetes(Kadife çiçeği), Gaillardia(Gayret çiçeği), Zinnia (Cinyo- kral kızı) tohumları var.

Hepsi de sıcak, soğuk ve kuraklığa son derecede dayanıklı ve şu anda bile çiçek açıyor. Çok uzun çiçekli dönemleri var.

İstersen (Fatiha'lardan benim ölmüşlerime de bir pay düşer ümidiyle) gönderebilirim.

Allah senden razı olsun, bu güzel teşebbüsün için.

Balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2007, 22:05   #23
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

selam

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BALIKCI Mesajı Göster
Tagetes(Kadife çiçeği), Gaillardia(Gayret çiçeği), Zinnia (Cinyo- kral kızı) tohumları var.

Hepsi de sıcak, soğuk ve kuraklığa son derecede dayanıklı ve şu anda bile çiçek açıyor. Çok uzun çiçekli dönemleri var.

İstersen (Fatiha'lardan benim ölmüşlerime de bir pay düşer ümidiyle) gönderebilirim.

Allah senden razı olsun, bu güzel teşebbüsün için.
Sayın balıkçı,ilgi ve alakanıza çok teşekkürler ederim.Sizin elinizde olan çiçek tohumları tam aradığım tohumlardan.Arasam bulamazdım.Bizim oralar yazın kurak kışın ise çok soğuk ve ayaz.Çok çiçek dönemi olması iyi tarafı.
Fatihalardan elbette ki sizin de payınıza düşecektir.ALLAH katında hiç birşey kayıp olmaz.Sizlerden de ALLAH RAZI OLSUN.

Cengiz HAVA
TOKİ sitesi c/2 blok kat5 no21
Tavşanlı/KÜTAHYA

GSM05357700716

Eski 06-03-2008, 17:28   #24
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Mahir abi,göndermiş olduğun koli elime ulaştı.Allah senden razı olsun bu çiçekler her açışında seni hatırlayacağım.İnanın beni çok memnun ettiniz herşiey gönlünüzce olsun...

Cengiz HAVA

Eski 14-11-2007, 19:53   #25
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Sabah Sefalarını söktüm geçen gün. Bir sürü tohum topladım. Hfz Hanım'ın gönderdiği Akşam Sefası tohumlarından da göndericem size. Ama bahara daha çok var. Şubat ayına kadar elime geçenleri de biriktirir, toptan gönderirim.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2007, 22:14   #26
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

selam

[QUOTE=limon;173014]Sabah Sefalarını söktüm geçen gün. Bir sürü tohum topladım. Hfz Hanım'ın gönderdiği Akşam Sefası tohumlarından da göndericem size. Ama bahara daha çok var. Şubat ayına kadar elime geçenleri de biriktirir, toptan gönderirim.

Sayın LİMON,ilginize çok teşekkür ederim.Elbette akşam ve sabah sefalarına talibim.İnşaaallah şubat ayında nasip olursa elime geçer ve toprak ile buluştururum.
Mezarlıkta okunan her fatihadan sizlerin de payı olacaktır.Bulabileceğimiz her türlü çiçek tohumlarına talibim.Burayı mezarlığın gizli esrarlı havasından kurtarıp güzel ve kokulu bir ortama kavuşturmak istiyorum.

Cengiz HAVA

Eski 20-11-2007, 11:27   #27
Ağaç Dostu

quercuslover's Avatar

Giriş Tarihi: 06-09-2007
isterseniz bende meşe palamudu gönderebilirim köyünüz için?

quercuslover Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2007, 12:35   #28
Ağaç Dostu

Yücel Özlem's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2006
Galeri: 137
Cengiz Bey selamlar, iğde, akasya dikmeyi unutmayın. dayanıklı ve çiçekli ağaçlardır. Çiçekleri de güzel kokar. Ha, erguvanı da unutmayalım.

İğdeyi, çelikten kolayca üretebilirsiniz.

Sevgiler.

gulcingiller beğendi.
Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2007, 16:26   #29
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

[QUOTE=Yücel Özlem;175822]Cengiz Bey selamlar, iğde, akasya dikmeyi unutmayın. dayanıklı ve çiçekli ağaçlardır. Çiçekleri de güzel kokar. Ha, erguvanı da unutmayalım.

İğdeyi, çelikten kolayca üretebilirsiniz.

Sevgiler.

Sayın Yücel ÖZLEM inanın aynı düşünceler içindeydim.Bu sene değişiklik olarak iğde ağacını denemeye karar vermiştim.Bu topraklarda gelişme sağlıyor.Benim evim mezarlığa 100 metre uzaklıkta ve 5-6 tane iğde ağacım var hepsi de çok güzel gelişti ve meyveleri harika oluyor.Bu sene tüm komşular bu iğde ağaçlarından toplamak için sıraya girdiler dersem inanın abartmış olmam.Böyle olunca bu iğdelerden çelik alarak üretmeyi ve dikmeyi planlamıştım.Demek ki gönüllerimiz birmiş.Güzel bir çalışma olacağına inanıyorum.akasya fidesini de bu siteye üye bir arkadaşım mart ayında bursadan gönderecek.İnşaallah el birliği ile KÖYÜMÜN MEZARLIĞINI YEŞİLLENDİRME de başarılı olacağız ve örnek bir çalışma olacak.Tekrar tekrar çok teşekkür ediyoruım tecrübelerinizi benimle paylaştığınız için.Her zaman bu faydalı önerilerinizi bekleyeceğim.. Sevgi ve saygıyla...

Eski 28-11-2007, 16:15   #30
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi quercuslover Mesajı Göster
isterseniz bende meşe palamudu gönderebilirim köyünüz için?
Sayın quercuslover ilginize çok teşekkür ederim.zahmet olmazsa alabilirim.Herşey için çok teşekkür ederim.Selam ve saygı ile...

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026