![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-04-2025
|
Tatlı kiraz nasıl yetiştirilir?
Kiraz fidanları ile ilgili bir sorunum var. Dört fide çoktan kurudu, onları aldığımda her şey yolundaydı. Tomurcuklar yeşil, sanki hiç hastalık yokmuş gibi. Onları her gün suladım. Ama yine de kurudular. Ne yapacağımı bilmiyorum. Burada eğlence için kaliteli bir platform https://aviator-pin-up.com/ Düzenleyen ToprakBilge : 07-05-2025 saat 08:45 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Kiraz yetiştirmek konusunda ben de zorlanıyorum. Fidanlar hemen kurumasa da en fazla 2-3 yaşında kuruyorlar. Ben kullanılan anaçların benim bulunduğum bölgeye uygun olmadığını düşünüyorum. Ayrıca kiraz kolay hastalanıyor. Kimyasal kullanmayı sevmiyorsanız şansınız düşük. Kiraz (P.avium) ve erik (Myrobalan - P.creasifera) anaçlı fidanlar kesinlikle kısa sürede hastalanıyor ve kuruyor. Vişne ve mahlep anaçları yetiştiriyorum. Bunlar üzerine tozlayıcı gerektirmeyen varyetelerden (Sweetheart gibi) aşılayacağım. Mahlep üzerine aşılı bir Kütahya vişne fidanım var, yaklaşık 7-8 yıldır bol verim alıyorum. Not: Fidanlarınızın anacını öğrenin. Örneğin mahlepe aşılı kiraz fidanlarınız varsa her gün sulamanız fidanı hasta eder ve kurutur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
kiraz, kurur |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|