![]() |
acil yardımmmm....
bahçe toprağında yapraktan çoğaltmayı başaramadım malesef. 2 aylık yapraklarımda bayağı köklenme olduğu halde yavru yok. acaba onlara zarar vermeden torfa eksem takrar yavru verirler mi. bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım. |
[QUOTE=eceyıldız;1168660]acil yardımmmm....
bahçe toprağında yapraktan çoğaltmayı başaramadım malesef. 2 aylık yapraklarımda bayağı köklenme olduğu halde yavru yok. acaba onlara zarar vermeden torfa eksem takrar yavru verirler mi. bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım. kendi deneyimimi aktaracak olursam: Bende bir kaba çok sık dikmiştim. Orda köklenen yaprakları tek tek pet bardaklara aldım. çok kısa bir sürede yavru veridiler. hiç bir sorun olmuyor. yeterki kökleri zedelemeyin. kolay gelsin. |
2 haftadir suda bekletiyorum yapraklarimi daha koklenemediler. Daha oncesi bu sekilde cok iyi koklenmislerdi.topraga alincada hemen yavru vermislerdi. Simdi niye boyle oldu anlamadim ;(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yapraktan cogaltigim yavrulari dun ayirdim.pet bardaklara torfa diktim. Malesef perlit gelmemis alamadim. Plastik kaba koydum.insallah hicbirini kaybetmeden buyuturum
|
toprağın üstüne yatay olarak koydoğum yaprak yavru vermiş çok sevindim sonunda bir yaprak yavru verdi biraz daha büyüsünler fotosunu koyarım bu yöntemi burda kimse uygulamamış görmedim bende tv de görmüştüm deneyim dedim aylar sonra minicik yavrular gördüm şükür. inşallah büyütebilirim.
|
3 Eklenti(ler)
Menekşelerimde yaprak seyreltmesi yaparken çıkan yaprakları çöpe atmaya kıyamayıp bir bardağa ıslattım. Sonra da unuttum. Hiç firesiz köklenmişler. Şimdi de bunları tek tek toprağa almaya üşeniyorum:)
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bebeklerim büyüyor:)
|
Alıntı:
|
herkese günaydın,
bu gün, güne güzel bir sürprizle başladım annesinin yanına toprağa koyduğum küçücük bir yaprak yaavru vermiş inanılmaz güzel bir mutluluk sonunda bahçe toprağında yaprak yavru verdi. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bunun dış yapraklarını alıp... Eklenti 417894 Bu forma getirmeye çalışıyorum. Eklenti 417895 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
annesinin yanında yavru veren yaprak annesini sulayınca çürür diye korkuyorum çünkü daha önce başıma geldi ne yapayım tavsiyesi olan arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum... yavrunun yaprakları yeşil mercimek tanesi kadar daha başka saksıya alınır mı ki ....
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
menekşelerimin yapraklarına sürekli su püskürtüyorum bi zararı olur mu şimdi mesajınızdan sonra aklıma geldi ben iskenderun'a yeni geldim antakya burası kadar nemli ve sıcak değil. antakya da hergün su püskürtüyordum burda da devam ettim aynı şeye inşallah yanlış bir şey yapmıyorumdur hatta hava çok sıcak olduğunda 2 defa püskürtüyorum suyu.
|
bu da bebişim
1 Eklenti(ler)
minik minicik bir yavru...:p
|
Sayın Eceyıldız,Afrika menekşesi sadece alt tabağından sulanır.Toprağının biraz nemli olması kafidir.Su püskürtmekte gerekmez.Hatta yaprakları tüylü olduğundan yaprakta kararma,kuruma,lekeler veya çürüme yapabilir.Eğer çiçek açmasını istiyorsanız,en ortada bulunan en küçük iki,üç yaprağı yavaşça koparın.Üzerinin çiçekle dolduğunu göreceksiniz.Yaprakların köklenmesi çok kolay.Bir saksıya 8-10 yaprağı sapları ortaya gelecek,yaprak ayalarıda saksı kenarının üstüne gelecek şekilde dairesel dizin.hepsininde sap uçlarını bir santim örtecek kadar toprak koyun,alttan sulayın.Aydınlık ama güneş düşmeyen bir yere koyun.Zaten yetişkin menekşede güneşi az görürse seviyor.Sabahları 1-2 saat kadar.Değişik renkte iki ayrı menekşe yaprağını alın.Saplarını 1,5 santim yüzey verecek şekilde eğri olarak jiletle kesin.Bu kestiğiniz yüzeyleri birbiriyle çakıştırın.Kız çocuklarının şöyle tırnaktan küçük saç tokaları oluyor,onunla tutturun.Ben eşimin saçıyla sarmıştım,fakat biraz sıkınca sapı kesiyor,toka daha pratik.Bu V haline gelen yaprakları yine toprağa yatay koyun,sapını 1,5 cm.toprakla örtün.Her iki renkten de açan veya üçüncü bir renkte açan menekşeniz oluyor.
Bol yeşilli ve çiçekli günler dilerim. |
Alıntı:
|
çelikten üretim
1 Eklenti(ler)
merhaba
ben de kendi küçük deneyimimi paylaşmak istedim. fotoğrafta görülen yaprak menekşemi temizlerken koparıp atmaya kıyamadığım, en dıştaki eski hasarlı yapraklardan. diktikten yaklaşık 6 hafta sonra minik yapraklar görünmeye başladı. bu yaprakla birlikte diktiğim diğer yapraklar yeni yeni köklenirken bunun yavru vermesi sanırım türü ile ilgili. yaprağı aldığım ana menekşe de diğer menekşelerime göre daha hızlı büyüyor. ektiğim torf da kısa süre içinde çöktü, değiştirmek için biraz daha büyümelerini bekliyorum. doğalbahçe'den aldığım menekşe toprağına aktaracağım. bu ilk denememdi, inşallah bundan sonra daha bilinçli ve başarılı yavrular üretebilirim. Eklenti 423266 |
ne mutlu size ben o kadar deniyorum köklenip kalıyorlar en son menekşenin yanına öylesine sapladığım küçücük bir yaprak yavru verdi şimdi ona gözüm gibi bakıyorum...
|
1 Eklenti(ler)
Daha önce sap kısmından yaprak veren menekşemi göstermiştim.Bayağı büyüdü.Resimdeki gibi ana yapraktan ayırarak diktim.Doğrumu yaptım bilmiyorum.Acaba anadan ayırmadan,yavru yaprakların dibine toprak mı yığmak gerekiyordu?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025