![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bilgiler için çok teşekkürler değerli maki01, Anlaşılan chimera türleri için ayrı bir heyecan bizi bekleyecek. Şu anda normal ve minyatür türler için köklendirme ve gelişim ile ilgili denemeler yapıyorum. 1 adet chimera yavrusu nasıl olcak bakalım:confused: Burada bize en eygun çiçek sapını köklendirme yöntemi galiba, köklendirme yöntemlerini ve köklenme %'sini bi araştıralım bakalım. Yan sürgün vermesi de düşük bir ihtimal olur sanırım. Bir chimera gördüğümde artık yaprağa değil de sapıyla beraber çiçeğe yapışıcaz anlaşılan :) Selamlar... |
Alıntı:
Bilgiler için çok teşekkürler değerli maki01, Anlaşılan chimera türleri için ayrı bir heyecan bizi bekleyecek. Şu anda normal ve minyatür türler için köklendirme ve gelişim ile ilgili denemeler yapıyorum. 1 adet chimera yavrusu nasıl olcak bakalım:confused: Burada bize en eygun çiçek sapını köklendirme yöntemi galiba, köklendirme yöntemlerini ve köklenme %'sini bi araştıralım bakalım. Yan sürgün vermesi de düşük bir ihtimal olur sanırım. Bir chimera gördüğümde artık yaprağa değil de sapıyla beraber çiçeğe yapışıcaz anlaşılan :) Selamlar... |
Alıntı:
Çiçek sapından köklenmede başarı tamamen çiçek sapındaki yaprak gelişmişliğine ve büyüklüğüne bağlı, köklenme süresi de oldukça uzun, en kısa olarak 2 ay gibi bir sürede köklenme ve yavru yaprak görebildim. Taç kesim ve kesim sonrası çıkan sürgünlerle üretim daha kolay olacaktır. Kolay gelsin... |
2 Eklenti(ler)
Bu yaprakları çöpe atmamak için 1 aydan daha uzun süre önce öylesine dikmiştim bahçe toprağına. Yavru vermiş:)
Eklenti 428845 Bunu da diğerinden çok önce dikmiştim hala tık yok. 2 ay oldu... Eklenti 428846 |
Menekşelerde yavrulama süreci neye göre değişiyor anlamadım. 2 ayda yavrulayan çeliklerim de var 9 ayda yavrulayan da.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Topraksız Ortamda Afrika Menekşesi Yetiştirmek konulu başlık altında daha önce topraksız ortamda üretim yapan arkadaşların tecrübelerini görebilirsin. Suyun PH için 4.5 çok düşük gelecektir. 5.5 in altına düşmemeni tavsiye ederim. Ancak deneyimlerini paylaşırsan sevinirim. Sıvı gübre konusunda da bir başlığımız var. Azotun üresiz olmasına özellikle dikkat etmelisin üre köklere zarar verecektir. Çalışmalarını beğeniyle takip edeceğim. Kolay gelsin... |
24 mayıs 2013
4 Eklenti(ler)
|
bu günkü halleri
3 Eklenti(ler)
28 temmuz 2013 bugün çeliklerimin son halini ekliyorum.
24 mayısta ektiğim ve bir çoğunu adana sıcağından dolayı kaybettiklerimden geride kalanlar. Eklenti 430178 en çok sevdiğim bu:) Eklenti 430180 buda güzel. Eklenti 430179 |
yavruyu ayırmalı mıyım?
en çok sevdiğim bu:)
Eklenti 430180 Sizce bunu ayırmalı mıyım? bu yaprakta ikinci yavru almayı deneyeceğim. çok güzel ve sevdiğim bir rengi var. |
Sevgili m_aktif,
Gelişmiş olan yavruyu dikkatlice ayırıp, minik yavru ile birlikte anaç yaprakları tekrar dikebililirsiniz. Adana'da yaz aylarında menekşe yetiştirmek gerçekten büyük başarı. Ben de hem yetişkinlerden hem de yavrulardan bu yaz çok kayıp verdim. Kutluyorum sizi :) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Yaklaşık 3,5 ay önce bildiğimiz basit yöntemle diktiğim çeliklerimden 3 adet fire verdim. Geri kalan hepsi yavruladı. Aslında yavrular biraz daha büyük olacaktı ama derin dikmişim. O yüzden biraz zorlandılar ama yine de başardılar. ;)
|
Alıntı:
|
Sn. m_akif doğru söylüyorsunuz. Yavru yapraklar çıkarken çok derine diktiğimi farkettim, üstteki fazlalık toprağı sonradan aldım.
|
Alıntı:
|
torf perlit vermikült. menekşecibaba da bu şekilde saksı harcı kullanıyor.
|
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Torf ve köyden getirdiğim fındık dalı ve yapraklarının çürüklerinden oluşan çok güzel bir toprağım var, onları karıştırıyorum. Ya da, torf ve meşe toprağını (buradaki semt pazarında köylülerin getirdiği toprak) karıştırıyorum. Hiç perlit ve vermikülit kullanmadım ama kullanmak istiyorum.
Aşağıdaki fotoğrafta menekşelerimi ayıklarken atmaya kıyamadığım yapraklar var. Suda köklenmeyi bırakın, suda yapraklanmaya başladı. Makine çok net çekmediği için görünmüyor. Bir kaçını suda bırakıp, ne kadar ve ne zamana kadar yavrulayacak kendim deneyip görmek istiyorum. Bu yaprakları perlit,vermikülit ve diatomit kullanarak yavru vermelerini sağlamaya çalışacağım. Bazılarında ikili, bazılarında üçlü karışım yapıp denemeyi istiyorum. Güzel sonuçlar alırım inşallah. |
Alıntı:
|
Sevgili Emine,
Ben de aynen sizin gibi atmaya kıyamadığım yaprakları suya ıslamıştım. Sonra da unuttum, hepsi firesiz köklendi bu defa dikecek kap bulamadım ve Mersin'e götürüp kız kardeşlerime dağıttım. Ancak bazı yapraklar suyun içinde olduğu halde yavru vermişti. Suda yavru yapıp büyümeye devam ediyorlar. Ancak toprağa alınca öldüler sanırım...Ya yavruları suda iyice büyütüp dikerken toprak dışında bırakmak gerek, ya da yavru vermeden toprağa almak gerek... |
Alıntı:
|
Dün 17 adet daha köklenmiş çeliklerimi diktim. 9 adedi fitilli sulama yaptım, geri kalanları bildiğimiz basit yöntemle toprağa diktim. İnşallah fire vermem.
|
Alıntı:
Suda yavrulayan 2 adet çeliğimi 2 hafta önce dikmiştim. Çok mutluyum çünkü 3 gün önce yavruların topraktan çıktıklarını gördüm. :p Demek ki; önce suda köklendirip yavrulattıktan sonra toprağa alırsam çok çabuk ürüyor. Ama çelikleri toprağa derin dikmedim ve toprağı köklerin üzerine bastırmadım. Fotoğraflarını sonra yükleyeceğim. |
Benim yapraklar birer ikişer öldüler yazı çıkaramadı çoğu. En sonunda suda bir yaprak köklendi diye seviniyordum o da bugün çürümüş. Kavanozdaki üç yaprak yavru yapmak yerine kendileri büyüyor hayretler içindeyim
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 438352
arkadaşlar merhaba fotoğrafta görülen menekşemi çelikten yetiştiriyordum, ana yaprak sapından itibaren kahverengi oldu çürüdü ben de kestim. fotoğrafta pek anlaşılmıyor ama 2 tane yavru şu an kestiğim yaprağın kalan parçasında. 1 haftadır durumları iyi ama üzerinde yetiştikleri sapın kahverengi olması beni endişelendiriyor. sizce o parçadan tamamen ayırıp 2 yavru halinde tekrar dikmeli miyim yoksa biraz daha büyümelerini bekleyeyim mi? şimdiden teşekküler |
Kavanozda ki yaprakların biri çürüdü diğerleri gayet sağlıklı hala büyüyorlar kök var ama yavru yok.
|
Yavruları ayırmanızda fayda var sevgili e.aydemir . Kökleri zedelemeden eski toprağı temizlemeye çalışarak, çürümenin neden olabileceği bakterileri uzaklaştırabilirsiniz.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025