![]() |
Celiklerimden birinin yapragi iki renkli. Kenarlari cok koyu yesil siyah gibi neredeyse ortasi normal yesil renkte. Arkasindan bakinca kenarlari bordoya donuk ortasi yesil. Bu meneksenin turu ve cicegi hakkinda bilgisi olan var mi? Ben baktim benzer renkte yaprak goremedim bi yerde :(
|
Alıntı:
Sabır ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
çeliğim
2 Eklenti(ler)
türü nedir acaba?
|
son olarak çeliklerim ve yavrularım
4 Eklenti(ler)
;)bir de mor menekşem
|
Anladim meneksecibaba. Cok tesekkurler..peki yani simdi bu meneksenin cicegi de iki renkli mi oluyor?
|
Alıntı:
|
9 saksı menekşem var ama yan sürgünler dışında çoğaltma yapamıyorum. suda ve toprakta denedim başarısız oldum şimdi yine toprakta koyduğum yapraklar var 1 ay kadar oldu kimi çürüdü bazıları hala duruyor ama bir değişiklik yok. normal bahçe toprağı kullanıyorum ve menekşelerim çok sağlıklı. neden üretemiyorum acaba yardımcı olurmusunuz...
|
Nacizane bir senelik tecrübemden anladığım menekşeyi çoğaltmak için yan sürgünleri (yavruları) ayırmak daha kolay ve hızlı bir yöntem. Yapraktan çoğaltmak çok daha uzun sürüyor
|
Alıntı:
Menekşenin kökleri çok naziktir ve çabuk bozulur. Yumuşak, havadar bir toprağı küçük bir pet bardağa koyduktan sonra herhangi bir cubukla toprağı aralayıp yaprağı yerleştirdikten sonra, toprakla bastırmadan örtmek ve ardından sulamak yeterli dir.. Genellikle yaprağı diktikten sonra sera kabı olarak kullandığımız yarı şeffaf plastik kutularla bitki belli bir büyüklüğe gelinceye kadar korumak nemin muhafazası ve hızlu gelişimi için çok faydalıdır. Böylece hem sıcaklığı hem de nemi korumak mümkün olur. Ayrıca çürümeyen yaprak mutlaka yavru verir , biraz sabır .Bu işin formülü sabır dır. |
Celiklerimden ikisi suda olmasina ragmen bayildi. Digerleri normal duruyor. Sebebi ne olabilir?
|
3 Eklenti(ler)
Menekşecibabadan başka gözümüzü gönlümüzü açacak menekşe resimleri koyan yok, bekliyoruz. Menekşe beslemenin doruk noktası bence çiçeklerin tüm haşmeti ile açmış halleri diye düşünüyorum ve sizlerdende resimler bekliyoruz efendim.
|
sayın menekşeci baba
açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. ama ben toprak çeşitlerinden anlamadığım için söz ettiğiniz toprakları nerden bulacağım hakkında da bilgi verebilir misiniz... sera sistemine gelnce denedim yapraklar hemen çürüdü çünkü burası çok sıcak ve çok nemli başka yolu yokmu acaba.?çiçekçiden aldığım toprağa biraz bahçe toprağı(sebze ektiğimiz bahçe toprağı) ve hayvan gübresi karıştırarak ektiğim menekşelerim çok güzel ve sağlıklı yapraklar bu toprakta köklenmezmi? bir ara kırılıp saksıya düşen yaprak orda çimlendi yavru verdi ama bir süre sonra çürüdü çok üzüldüm... bir kez yetiştirsem rahatlayacağım çok kötü taktım ben bu işe:D
|
Hazırladığınız menekşelerin yetiştiği topraklarda menekşe yapraklarını köklendirebilirsiniz .İsterseniz satış bölümünde Doğalbahçe nin afrika menekşesi için hazırladığı özel karışım var , oradan temin edebilirsiniz.
Çok sıcak havalarda yaprak çeliği üretimi zor olur , direk güneş görmeyen aydınlık serin yerlerde tutmanız gerekir , böyle bir ortamda hiç kapatmadan arada bir fısfısla nemlendirerek te (fazla sulamayın çürür) köklendirebilirsiniz. Denemelerle kendi ortamınızdaki üretim şartlarını oluşturabilirsiniz. |
evet dün doğal bahçenin sitesine baktım ama hangisinden alacağımı bilemedim çimlendirme harcı var ve afrika menekşesi toprak karışımı var. çıkamadım işin içinden. yoksa sadece sphangun mu alsam... ama önce benim harçla denediğim yaprakların sonucunu bekleyeceyim dün köklenen bir yaprağım öldü.... oda benim hatam yüzünden köklenmişmi bakmak istedim köklenmişti ama açınca toprağını öldü... menekşelerimi size göestermek istedim ama yükleyemedim fotoları bir türlü...
|
Yavrular hangi buyukluge ulastiginda onlari birbirinden ayirmaliyiz. Cok sabirsizlaniyorum. Bir an once onlari ayirmak istiyorum
|
Ortalama 3-4 yaprak olup ,3-4 cm.e ulaştığında yavru ile yaprağı ayırıp yavrunun kökünü zedelemeden ayırın.
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Chimera ları yapraktan üretince . oluşan bitkiyi merak edenlere örnek .
Chimera Humako Sharon bitkisi yaprak çeliklerinin çiçekleri..:) Eklenti 412613 Chimera Humako Sharon Chimera Humako Sharon bitkisi yaprak çeliklerinin çiçekleri de aşağıdakiler ..:) Eklenti 412614 Eklenti 412615 Eklenti 412616 |
Bu sabah 3 yaprağımda minicik yavrular gördüm.İkisi bardaktakilerde biri poşette olanlardan...
Sizlerden öğrendiklerimle ilk defa menekşe tutturabildim,herkese teşekkür ederim.Bir de sorum olacak,2 tane menekşemin yaprakları merkezde sıkışmış durumda,topraklarını yeni değiştirdim,sanırım besin vermemeliyim,ama ne yapacağımı bilemedim.Fotoğraf ta yükleyemedim,yardımcı olursanız sevinirim...Yaprakları koparsam mı acaba? |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 412711
Bu yaprakları çöpe atmamak için öylesine bir kutuya dikmiştim. Tutacağı varmış ki epey iyiler, kurumadılar:) Eklenti 412710 Bu da sade cocopeat te yetiştirmeyi denediğim çeliğim. Gayet iyi durumda. sanırım o da tuttu ancak diğer torf, cocpeat ve sihirli toprak karışımına diktiklerimle gelişim süreçleri ne olacak hangisi önce yavru verecek takipteyim... Eklenti 412709 Bunlar da çelikten üretmeye çalıştığım menekşelerim. Hepsi de tuttu hatta bir tanesi sabah toprağı kabartmış baktım ki 3 tane yavru vermiş:) Canım benim... |
bir benim yapraklarım toprakta hala öyle duruyor. yavru verme süresi ne kadardır. bir aydan fazla bir süredir toraktalar ve hala iyiler. köklenme olmuş çünkü bir yaprağa kıyıp baktım köklenmiş, toprağa geri koydum ama öldü....
|
bu mor ve etrafı beyaz olan mı chimera ondan bende var bir tane. bu sene çok güzel çiçek açtı ama şimdi bitti çiçekleri yine açar mı acaba?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Kökleri açıp bakmak pek iyi bir fikir değil bence...Çeliklerin yavru vermeleri çok uzun sürebiliyor. Eğer yüzeye mümkün olduğunca paralel dikerseniz bu sürec dahada çabuklaşıyor. Ben mümkün olduğunca paralel diktim ve her gün suladım.. |
evet kökü açmak kötü bir fikirdi zaten yaprak ertesi gün öldü. ama ne yapayım çok merak ettim. menekşelerimi aldığımdan beri deniyorum olmuyor bir türlü. spangum torfu ile üretiliyormuş, oda doğalbahçe.com da yok görmedim. SPHAGNUM TORFU - BEYAZ BALTIK TORFU diye birşey var aynı şeymi çözemedim...oda burda resimlerde gördüğüm sphanguma benzemiyor.yoksa paraya kıyıp alacağım yani o kadar taktım bu işe....
|
teşekkür ederim menekşeci baba sizden çok şey öğreneceğim kesin. keşke bende her rengi ve her türü bulabilsem...
|
Alıntı:
|
Üretim için Sphagnum yosunu almanıza gerek yok . Ama sphagnum torfu üretim için çok ideal bulursanız alın . Doğalbahcenin torfu da aynı olur.
fatitoo nun dediği doğru çeliklerin köklenmesi uzun sürebilir , topraktan çıkarıp bakmayın köklerini zedelersiniz. Çelik olarak kopardığınız yaprakların uç kısmını eğimli bir şekilde kesip toprağada eğimli bir şekilde ekin ,ne kadar çok daldırırsanız o kadar geç filizlenir. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025