![]() |
Sizinkiler benimkilerden önde gidiyor.
|
Evet sormayın, benim evi seviyor menekşeler. Yaprakları öyle büyüdü ki avuç içim kadar oldu neredeyse. Yanına yöresine birşey koyamıyorum ayrı bir yere aldım:)
|
5 Eklenti(ler)
Bunlarda benim menekşelerim...tabi ben henüz sizler gibi kendi menekşemi yetiştirme şerefine nail olamadım..
bir tek en sonuncusu yapraktan yetişti oda şuan tomurcuklu;) |
ve işte kışın aldığım yeni menekşeler
5 Eklenti(ler)
şimdiler de daha da çiçekliler bunların bikac hafta önce çekmiştim:) sonunda bilgisayar atabildim ve paylaşıyorum:p:D
|
evimin neşeleri
1 Eklenti(ler)
bunlarda benim güzellerim. yavrularımdan sonra açmış olan menekşelerimide görmenizi istedim. iki tanesini anneler gününde aldım hemde tanesi 3 liraya bir sürüde yan sürgün vardı gelir gelmez onları ayırıp diktim birinden 4 birindende 3 yavru çıktı üreticileri bilmem ama ben bu işten bayağı karlı çıktım.
|
5 Eklenti(ler)
Pıtırak gibi hepsi çiçekleniyor , tam bir şenlik..:)
|
5 Eklenti(ler)
Buda micro-mini varieties- - Tiny Moon Goddess
Two micro-mini varieties- PHOTO - Tiny Moon Goddess & Tiny Violet - African Violets Forum - GardenWeb |
5 Eklenti(ler)
Güzelliklere devam..
|
5 Eklenti(ler)
Daha çok...
|
5 Eklenti(ler)
Dahası var..
|
5 Eklenti(ler)
Nerede kalmıştık..:)
|
4 Eklenti(ler)
Yetsin mi..:)
|
3 Eklenti(ler)
3 ayrı saksı. İkisi beyaz nerdeyse, biri morlu. Hatırlayamıyorum ki 3 ü de aynı menekşe miydi acaba?
|
Alıntı:
|
Yetmesin Abi Maşallah baktıkca bakıyor insan. Menekşenin ikinci güzelliği verdiğiniz emeği en kısa zamanda çiçek açarak karşılık verip insanı sevindiriyor. Elinize emeğinize sağlık.
|
Elimdeki yavru rob's dust storm meneksesi ilk defa acacak iki tane tomurcugu var ama rengi fusya gorunuyor su anda :( ciceklwrinin acik pembe uzerine mor lekeli olmasi lazim, farkli mi acacak ypksa :(
|
3 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın yaprak7 ; Genellikle ilk çiçeklenmelerde renk tam oturmaz ikinci veya üçüncü çiçeklenmelerde çiçek tam özelliklerini yansıtır veya yetişme ortamı çok farklı ise aşırı soğuk veya sıcak veya karanlık aydınlık , radyasyon , böcek vs. gibi değişkenler bitki formunu , rengini değiştirebilir.Bu menekşelere de Sport diyoruz.
|
Tesekkur ederim meneksecibaba
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili menekşeseverler,
Menekşe neden yapraklarını aşağıya doğru kıvırır? Bu bir şeyin eksikliğinin göstergesi midir? Fotoğraftaki menekşede böyle bir durum mevcut. 2 aydır çok coşkun bir şekilde açıyor, her zaman üstü bu şekilde çiçekle kaplı ama yaprakların herhangi bir yumuşama, çürüme vs. olmadan aşağıya dönmüş hali bana iyi gelmiyor. Düşünceleriniz neler bu konuda? Eklenti 498290 Danışmak istediğim bir diğer konu da kuruyan çiçeklerin menekşe üstünden toplanması hakkında. Çiçekli daldan kuruyanları kopardığım zaman çoğunlukla aynı çiçek sapıyla bağlantılı açmamış tomurcuklar da kuruyor. Doğrusu bütün çiçekler geçene kadar o çiçek dalına hiç dokunmamak mıdır? |
Yapraklar, ya tür özeĺiği nedeniyle ya da aşırı ışık nedeniyle aşağıya doğru kıvrılır.
Tür özelliği değilse daha az ışık alan bir konuma yerleştirildiğinde hem yaprak sapları uzar hem de yapraklar ışıga uzanmak için daha dik pozisyon alır. |
Yeterince gelişmemiş tomurcuklar solmuş çiceklere dokunmasaniz bile gelişemiyorlar sevgili Esin.
|
Alıntı:
|
Solmuş çiçekleri temizlemek için çiçek demetinin sapına bağlayan minik sapcıklarının da solmasını bekledikten sonra çiçekleri koparıyorum ve sorun yaşamıyorum. Çiçekler tam anlamıyla solmuş oluyor.
|
5 Eklenti(ler)
Bugün hava yağmurlu ve serin olsa da sıcak bölgelerdeki menekşelerimiz için zorlu günler başlıyor.
Highschool Sweet Heart Eklenti 498792 Eklenti 498793 EK-Sharnaja Roza Eklenti 498794 Eklenti 498795 Ness' Forever Pink Eklenti 498796 |
5 Eklenti(ler)
Luisiana Lullaby
Eklenti 498799 LE-Sashenka Eklenti 498800 Nancy Leigh Eklenti 498801 Araphoe Eklenti 498802 Godess Eklenti 498803... |
5 Eklenti(ler)
...
Tür adını yazmayı unutmuşum, isimsizler arasına katıldı :) Eklenti 498805 Red Lattern Eklenti 498806 EK-Magija Ljubvi Eklenti 498807 Blue Dragon Eklenti 498808 Bu da isimsiz kalanlardan, ilk çiçeği :) Eklenti 498809 |
2 Eklenti(ler)
Merhaballar meneksem epeyce ciceklendi halada acmaya devam ediyor.diger meneksemin cicekleri erkenden soldu:(
Neyse ki bu daha uzun cicekli kalacaga benziyor..ikiside bu sene yuzumu guldurduler nihayetinde.. |
Alıntı:
|
Merhaba menekşe sevenler :)
ilk kez üstteki mora benzer afrika menekşem oldu. nasıl ve ne sıklıkla sulamalıyım? üstten su vermek yapraklarını öldürüyormuş :( |
Sevgili yenerr arkadaşın yüklediği bu resimde pet bardağın içinde saksıdan sarkan ip mi var?
http://www.agaclar.net/forum/attachm...842-resim6.jpg |
Alıntı:
Fitilli Sulama başlığında detay bulabilirsin. |
Evet sayiın nothing,
Bu sulama yöntemine fitilli sulama diyoruz. Kullanılan ip sentetik yapılı olmalı. Amacı üstteki saksıya bol bol su iletmek degil sadece nemli kalmasını saglamaktır. Şunu da özellikle belirtmeliyim her toprak karışımına uygun bir sulama yöntemi değildir. Çoğu toprak karışımı suyu bol miktarda bünyesine toplayarak köklerin çürümesine neden olabilir. Selamlar... |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Yeniler
|
Alıntı:
Şimdilik bir tane var dediginize göre daha da olacak anlamına geliyor galiba :) O zaman lazım olabilir fitilli sulama :) Bol çiçekli günler. |
Sami Bey,
Hepsi çok güzel maşaallah. Emeğinize sağlık. Mavi çiçekli, çiçek üstleri beyaz sürmeli olan picassoya bayıldım. Tür adını biliyormusunuz acaba? Selamlar.. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025