agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/)
-   -   Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/1402.htm)

tabiata dair 18-05-2012 12:40

Sayın missmenas;

özellikle adını verdiğiniz ''Chirita Tamiana'' çok dikkatimi çekti. Ellerinize sağlık ne kadar güzel bakmışsınız. Ufacık bir ihmale bile gelmiyor afrika menekşeleri. İnşallah yazın birşey olmazsa 1-2 aydan menekşelerim büyür ve çiçeklenir. O zaman yeni fotoğraflarını eklerim tabii ki. ''Chirita Tamiana'' dan bulmam zor görünüyor, çünkü ben kataloglarda hiç rastlamadım. Yurtdışından belki getirilebilir, fakat yırtdışından getirtmeye cesaret edemiyorum. Geriye tek seçenek kalıyor, çekinerek de olsa sizden bir adet yaprak rica etmek. Paylaşmak istediğiniz için çok teşekkürler. Düşünmeniz bile yeter. Bu arada değerli bir arkadaşımdan yakın zamanda hediye olarak gelen ve daha önce resmini eklediğim rococo menekşem tomurcuklandı bile. Açınca resmini eklerim. Tekrar teşekkürler..

missmenas 18-05-2012 13:20

Sevgili Özlem,
detaylı bilgi ve Tecrübenizden dolayı Teşekkür ederim. Bu yapraklar değerli Arkadaşlarımdan hediye geldi, yaprakların yaşlısımı gencimi artık bilemiyorum herne ise yavru almış olmam bile Mucize benim için. Çürümüş Anne yaprak yavruladıktan sonra o kadarda önemsemiyorum. Yapmam gereken sadece çürümeye başlayınca Anne yaprağı mutlaka atmam gerekiyor, yavrularıda etkilenmesin diye. Şu ana kadar bu olayla alakalı bir kayıp vermedim. Minik pet bardaklardaki kendi menekşelerimden aldığım en alt yapraklardan olanları, bunlardada aynı sorunu yaşarsam kesin sizinde dediğiniz gibi sulama hatasından kaynaklı olabilir. Dikkate alacağım uyarınızı, Teşekkürler...

Tunatuna 18-05-2012 13:52

Sayın Missmenas;

Kendinize haksızlık etmeyin. Sizin fotoğraflarınızda gayet net ve güzel çekilmiş. Çok çeşitli türde menekşeleriniz var gibi görünüyor nereden edindiniz diye soracaktım Sayın tabiata dair sormuş ve cevabını vermişsiniz. Hepsini güle güle büyütün

sami ulus 18-05-2012 16:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi özlem (Mesaj 968257)
Sayın samiulus,
yine alt sıradaki bir kaç yaprak alınabilir... Bitkiye zarardan başka bi getirisi yok bu yaprakların. Onlarıda beslemek için efor sarfedecek çiçek. Kaldıki koparılan yapraklar bitkiyi uyarır ve yapraklanmaya çiçeklenmeye teşvik eder. Uyuyan menekşelerde de yeniden uyanması sağlanır.

Sevgili demircool,
bence ayırman gerekmiyor ya da başka saksıya alman. Biraz daha büyüsün ana yaprağı koparıp yeniden köklendire bilirsin. Yapraklandıkça form kazanması ve hızlı büyümesi için bebeklik yapraklarını kopartın...

Sevgili Missnemas,
ekilen yaprağın yavru verdikten sonra bozulması genelde ekerken yaşlı yaprak tercihinden kaynaklanıyor. Ama siz ideal yaprak seçtiyseniz sorun sulama ile alakalıdır diye düşünüyorum. Aksine ben sizin yaşadığınız sorunla hiç karşılamadım hatta 2-3 kere daha yavrulattığım oldu. Yavru vermiş yaprağı yeniden ekerseniz çok kısa sürede yeni yavrulara sahip olabilirsiniz...

Kıyamam biryerlerini kesmeye ama yinede deniyeceğim. Ocak ayından beri sabretmekden bi hal oldum. Şimdi çok güzelleştiler

özlem11 18-05-2012 16:42

Ama yapraklarını almanız ona yapacağınız en büyük iyilik. Siz koparmazsanız onu besleyecek kaldıki hali tükenecek ve zaten bozulup çürüyecek...

menekşecibaba 19-05-2012 13:04

5 Eklenti(ler)
Show zamanı...:)
Funny Bunny-mini
Halo's Aglitter
Kevs_Heavenly_Star
Knayajna Meri
littlerick-mini

menekşecibaba 19-05-2012 13:07

5 Eklenti(ler)
2--
Ness' Grape Fizz
Nessrufless
NessSnowFun
RamblinMagic
RobsFuddyDudy

menekşecibaba 19-05-2012 13:20

5 Eklenti(ler)
3--
RobsPinkPuff
Robssarsparilla
RobsScarecrow
RobsTippyToeMini
Tohumdan ürettiğim trail

ahmeter 20-05-2012 20:39

2 Eklenti(ler)
menekşeler

arzu_ 20-05-2012 21:17

1 Eklenti(ler)
Bu nedir ? Tohuma benzetemedim ben...

özlem11 21-05-2012 07:43

Fazla gelişim gösterip çiçek içinde sanki çiçek tomurcuğu;)

menekse sever 21-05-2012 10:36

Sayın arzu

:DBenim menekşemin birisindede aynısı oluştu. Biraz daha büyüyünce yayınlayacaktım ama siz yayınlayınca gerek kalmadı.Sebebini bende merak ediyordum.:pBiraz daha büyüsün yayınlarım.

SARANGHAE 21-05-2012 11:38

5 Eklenti(ler)
Benimkilerde son durum ;);)

SARANGHAE 21-05-2012 11:40

1 Eklenti(ler)
Bir tohum kesesi gördüm sanki yuppii :D:D:D;)

Eriklibahçe 21-05-2012 11:57

3 Eklenti(ler)
Sizinkilerden sonra benimkiler sönük kalacak:( ama yinede paylaşmak isterim;)
Eklenti 298362

Eklenti 298363

Eklenti 298364

Rana+miraç 21-05-2012 19:07

5 Eklenti(ler)
Yeni renkler ,yeni sevinçler...

Rana+miraç 21-05-2012 19:13

5 Eklenti(ler)
Öylesine harikulade bir yaradılış ki bazı renklerin adını bile koyamamışız. Mor desem eksik mavi desem yok, kırmızı? bordo? ,vişne çürüğü? Adı önemli değil aslında bize verdiği mutluluk önemli

özlem11 21-05-2012 21:52

5 Eklenti(ler)
Güzeliğine güzellik katan prenseslerim...

özlem11 21-05-2012 21:54

5 Eklenti(ler)
...:))

özlem11 21-05-2012 21:56

5 Eklenti(ler)
....:)

özlem11 21-05-2012 21:57

1 Eklenti(ler)
İris cream...:)

özlem11 21-05-2012 22:02

Badinin halleri

3 Eklenti(ler)
1. Resim de
-uff yine resim...

2. Resim de
-bitsede gitsek...
3. Resim de
- ama çok uykum varrr
....:))

Tunatuna 22-05-2012 10:15

5 Eklenti(ler)
az önce yükleyememişim

nılgun_dogan 23-05-2012 00:06

Tecrübeli arkadaşlarım yapraktan üretilen yavruyu ana yapraktan ne zaman ayırabilirim annem yapraktan ürettiği 2 çeşitten 2şer yaprak vardı yaprakların eşleri çürüdü edindiğim bilgiye göre anaç yapraktan tekrar yavru alınabiliniyormuş anaç yaprağı terar dikmek istiyorum yavrudan ne zaman ayrılabilir.

menekşecibaba 23-05-2012 08:33

En az 3 yaprak içerecek şekilde kendini kurtaracağına inandığınız yeni bitkileri ayırın , bir yapraktan aynı zamanda birden çok yeni yavru alabilirsiniz (bir yapraktan aynı zamanda 9 yavru ayırdığımı hatırlıyorum), yavruyu ayırdıktan sonra ana yaprağı tekrar yavru oluşturmak için ekebilirsiniz. Çürümemesi için mümkün olduğu kadar köklerdeki toprağı temizleyin.

özlem11 23-05-2012 09:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi menekşecibaba (Mesaj 971192)
Çürümemesi için mümkün olduğu kadar köklerdeki toprağı temizleyin.

Derken ne kasdettiniz anlayamadım ben?

nılgun_dogan 23-05-2012 11:43

Çok teşekkürler menekşecibaba sevgili Özlem hanımın da anlamadığı konuyu bende anlamadım.

özlem11 23-05-2012 12:10

Aslında anlamamak değil olay doğru anladıysam kökleri topraktan ayırmak... Ve bu demekki bitkinin ölmesi.. Ben yaprakaları, yavruları ayırırken asla ve asla toprağına dokunmam dağıtmamaya özen gösteririm...

missmenas 23-05-2012 12:18

sevgili menekşecibaba, sizden detaylı bir tecrübe deneyiminizi aktarmanızı rica ediyorum.
Aynen bu soru işarerti içeren konu, benimde sıkıntılarım arasında, bir aydınlık içerecek açıklayıcı tecrübeye ihtiyacım var.
Teşekkürler...

menekşecibaba 23-05-2012 16:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi özlem (Mesaj 971348)
Aslında anlamamak değil olay doğru anladıysam kökleri topraktan ayırmak... Ve bu demekki bitkinin ölmesi.. Ben yaprakaları, yavruları ayırırken asla ve asla toprağına dokunmam dağıtmamaya özen gösteririm...

Ayırdığınız yavruları için değil geriye kalan ana yaprak için söylemiştim. Bakın ne demişim ( yavruyu ayırdıktan sonra ana yaprağı tekrar yavru oluşturmak için ekebilirsiniz. Çürümemesi için mümkün olduğu kadar köklerdeki toprağı temizleyin.) Uzun deneyimler sonucundaki tespitim , ana yapraktan yavruları ayırdıktan sonra ana yaprakta kalan köklerin toprağını ve fazla köklerini alıyorum.Yeni hazırladığım karışıma aktarıyorum. Veya fazla ıslak olmaması şartıyla aynı yere de ekebilirsiniz. Ben en randımanlı böyle üretiyorum.

özlem11 23-05-2012 16:53

Yalnız yine şöyle bişey var... Yeniden ekilen yaprağı siz kesmedenmi yavrudan alıyorsunuz? Şayet öyleyse belki mümkün olabilir... Ama daha mantıklısı yavruya hiç dokunmadan yaprağı kesip yavrudan ayırmak en güzeli.. Zaten çok kısa sürede köklenip yavru veriyor zaten...

nılgun_dogan 23-05-2012 17:57

Zaten sadece yavruyu ayırırsak köklü olarak anayaprak kalıyor köklü olduğu içinde yavrulama süresi hızlanıyor bu sefer ayırdğımız yavruda kök kalıyormu yoksa köksüz olup köklenmesini beklemekmi lazım.

menekşecibaba 23-05-2012 19:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan (Mesaj 971536)
Zaten sadece yavruyu ayırırsak köklü olarak anayaprak kalıyor köklü olduğu içinde yavrulama süresi hızlanıyor bu sefer ayırdğımız yavruda kök kalıyormu yoksa köksüz olup köklenmesini beklemekmi lazım.

Yavru larıda köklü olarak ayırıyorsunuz , ayırdığınızda ana yaprakta kendi kökleriyle kalıyor. Sizler için bir video hazırlıyorum yetiştirebilirsem ekleyeceğim..:) Şimdilik bununla idare edin..
http://www.agaclar.net/forum/907697-post3.htm

ahmeter 23-05-2012 19:51

1 Eklenti(ler)
menekşe

ahmeter 23-05-2012 19:57

Yosuna döndükten sonra korkunç bir üretim . başka bir deneme yapmak gereksiz
Çelik yapmayı bıraktım kim uğraşaçak
Diğer bitkilere haksızlık oluyor Serada ayak basaçak yer kalmıyaçak
İyi günler

Menekşe KC3 23-05-2012 20:43

2 Eklenti(ler)
Baharın ikinci tur çiçekleri açmaya başladı... Bir önceki turdan hediye tohum kapsülü de yanlarında... ;)

Eklenti 299608
Eklenti 299609

Zoroğlu 23-05-2012 22:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi özlem (Mesaj 970277)
Güzeliğine güzellik katan prenseslerim...

Sn özlem üçüncü resimdeki minik picassonuz çok güzel.Rengi nedir acaba?

Orkun Kırcı 23-05-2012 23:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahmeter (Mesaj 971596)
Yosuna döndükten sonra korkunç bir üretim . başka bir deneme yapmak gereksiz
Çelik yapmayı bıraktım kim uğraşaçak
Diğer bitkilere haksızlık oluyor Serada ayak basaçak yer kalmıyaçak
İyi günler

Haklısın abicim yosunda yavrulama hat safhada oluyor.

melek yüzlü 24-05-2012 01:57

merhaba arkadaşlar

Ben bu foruma yeni üye oldum. Babannemin evinde çok sayıda afrika menekşesi vaedı. Bu sene babannem vefat etti. Sulamamıza rağmen soğuktan hepsi donmuş. Çok üzüldük. Şimdi babannemin anısına ben de yetiştirmek istiyorum. Dışardan almak istemiyorum. Çünkü babannem dışardan bile alsa yaprağını ayırırdı. Nedeni de dışardan alınanlar yaşamıyor. Yapraktan büyütülenler yaşıyor derdi ve çok uzun yıllarca onlara baktı. Benim sizden ricam bu formda gezinirken bazı ark. çok güzel menekşeleri old. gördüm. Eğer elinizde yapraktan yeni tutturduğunuz menekşe varsa bana yollarsanız beni çok mutlu edersiniz. Bu msj yanıt veren ark. minnettar kalırım. Şimdiden teşekkürler.

sami ulus 24-05-2012 07:13

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sami ulus (Mesaj 968248)
Bir fire ile 6 taneyi kurtardım çiçek açmak üzereler. İşte son hali

Dört tanesi oturma odasında ve açtı birisi. İki taneside mutfakta açtı nihayet. İki tanede yeni yavru yetişti

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025