![]() |
Sayın missmenas;
özellikle adını verdiğiniz ''Chirita Tamiana'' çok dikkatimi çekti. Ellerinize sağlık ne kadar güzel bakmışsınız. Ufacık bir ihmale bile gelmiyor afrika menekşeleri. İnşallah yazın birşey olmazsa 1-2 aydan menekşelerim büyür ve çiçeklenir. O zaman yeni fotoğraflarını eklerim tabii ki. ''Chirita Tamiana'' dan bulmam zor görünüyor, çünkü ben kataloglarda hiç rastlamadım. Yurtdışından belki getirilebilir, fakat yırtdışından getirtmeye cesaret edemiyorum. Geriye tek seçenek kalıyor, çekinerek de olsa sizden bir adet yaprak rica etmek. Paylaşmak istediğiniz için çok teşekkürler. Düşünmeniz bile yeter. Bu arada değerli bir arkadaşımdan yakın zamanda hediye olarak gelen ve daha önce resmini eklediğim rococo menekşem tomurcuklandı bile. Açınca resmini eklerim. Tekrar teşekkürler.. |
Sevgili Özlem,
detaylı bilgi ve Tecrübenizden dolayı Teşekkür ederim. Bu yapraklar değerli Arkadaşlarımdan hediye geldi, yaprakların yaşlısımı gencimi artık bilemiyorum herne ise yavru almış olmam bile Mucize benim için. Çürümüş Anne yaprak yavruladıktan sonra o kadarda önemsemiyorum. Yapmam gereken sadece çürümeye başlayınca Anne yaprağı mutlaka atmam gerekiyor, yavrularıda etkilenmesin diye. Şu ana kadar bu olayla alakalı bir kayıp vermedim. Minik pet bardaklardaki kendi menekşelerimden aldığım en alt yapraklardan olanları, bunlardada aynı sorunu yaşarsam kesin sizinde dediğiniz gibi sulama hatasından kaynaklı olabilir. Dikkate alacağım uyarınızı, Teşekkürler... |
Sayın Missmenas;
Kendinize haksızlık etmeyin. Sizin fotoğraflarınızda gayet net ve güzel çekilmiş. Çok çeşitli türde menekşeleriniz var gibi görünüyor nereden edindiniz diye soracaktım Sayın tabiata dair sormuş ve cevabını vermişsiniz. Hepsini güle güle büyütün |
Alıntı:
Kıyamam biryerlerini kesmeye ama yinede deniyeceğim. Ocak ayından beri sabretmekden bi hal oldum. Şimdi çok güzelleştiler |
Ama yapraklarını almanız ona yapacağınız en büyük iyilik. Siz koparmazsanız onu besleyecek kaldıki hali tükenecek ve zaten bozulup çürüyecek...
|
5 Eklenti(ler)
Show zamanı...:)
Funny Bunny-mini Halo's Aglitter Kevs_Heavenly_Star Knayajna Meri littlerick-mini |
5 Eklenti(ler)
2--
Ness' Grape Fizz Nessrufless NessSnowFun RamblinMagic RobsFuddyDudy |
5 Eklenti(ler)
3--
RobsPinkPuff Robssarsparilla RobsScarecrow RobsTippyToeMini Tohumdan ürettiğim trail |
2 Eklenti(ler)
menekşeler
|
1 Eklenti(ler)
Bu nedir ? Tohuma benzetemedim ben...
|
Fazla gelişim gösterip çiçek içinde sanki çiçek tomurcuğu;)
|
Sayın arzu
:DBenim menekşemin birisindede aynısı oluştu. Biraz daha büyüyünce yayınlayacaktım ama siz yayınlayınca gerek kalmadı.Sebebini bende merak ediyordum.:pBiraz daha büyüsün yayınlarım.
|
5 Eklenti(ler)
Benimkilerde son durum ;);) |
1 Eklenti(ler)
Bir tohum kesesi gördüm sanki yuppii :D:D:D;) |
3 Eklenti(ler)
Sizinkilerden sonra benimkiler sönük kalacak:( ama yinede paylaşmak isterim;)
Eklenti 298362 Eklenti 298363 Eklenti 298364 |
5 Eklenti(ler)
Yeni renkler ,yeni sevinçler...
|
5 Eklenti(ler)
Öylesine harikulade bir yaradılış ki bazı renklerin adını bile koyamamışız. Mor desem eksik mavi desem yok, kırmızı? bordo? ,vişne çürüğü? Adı önemli değil aslında bize verdiği mutluluk önemli
|
5 Eklenti(ler)
Güzeliğine güzellik katan prenseslerim...
|
5 Eklenti(ler)
...:))
|
5 Eklenti(ler)
....:)
|
1 Eklenti(ler)
İris cream...:)
|
Badinin halleri
3 Eklenti(ler)
1. Resim de
-uff yine resim... 2. Resim de -bitsede gitsek... 3. Resim de - ama çok uykum varrr....:)) |
5 Eklenti(ler)
az önce yükleyememişim
|
Tecrübeli arkadaşlarım yapraktan üretilen yavruyu ana yapraktan ne zaman ayırabilirim annem yapraktan ürettiği 2 çeşitten 2şer yaprak vardı yaprakların eşleri çürüdü edindiğim bilgiye göre anaç yapraktan tekrar yavru alınabiliniyormuş anaç yaprağı terar dikmek istiyorum yavrudan ne zaman ayrılabilir.
|
En az 3 yaprak içerecek şekilde kendini kurtaracağına inandığınız yeni bitkileri ayırın , bir yapraktan aynı zamanda birden çok yeni yavru alabilirsiniz (bir yapraktan aynı zamanda 9 yavru ayırdığımı hatırlıyorum), yavruyu ayırdıktan sonra ana yaprağı tekrar yavru oluşturmak için ekebilirsiniz. Çürümemesi için mümkün olduğu kadar köklerdeki toprağı temizleyin.
|
Alıntı:
|
Çok teşekkürler menekşecibaba sevgili Özlem hanımın da anlamadığı konuyu bende anlamadım.
|
Aslında anlamamak değil olay doğru anladıysam kökleri topraktan ayırmak... Ve bu demekki bitkinin ölmesi.. Ben yaprakaları, yavruları ayırırken asla ve asla toprağına dokunmam dağıtmamaya özen gösteririm...
|
sevgili menekşecibaba, sizden detaylı bir tecrübe deneyiminizi aktarmanızı rica ediyorum.
Aynen bu soru işarerti içeren konu, benimde sıkıntılarım arasında, bir aydınlık içerecek açıklayıcı tecrübeye ihtiyacım var. Teşekkürler... |
Alıntı:
|
Yalnız yine şöyle bişey var... Yeniden ekilen yaprağı siz kesmedenmi yavrudan alıyorsunuz? Şayet öyleyse belki mümkün olabilir... Ama daha mantıklısı yavruya hiç dokunmadan yaprağı kesip yavrudan ayırmak en güzeli.. Zaten çok kısa sürede köklenip yavru veriyor zaten...
|
Zaten sadece yavruyu ayırırsak köklü olarak anayaprak kalıyor köklü olduğu içinde yavrulama süresi hızlanıyor bu sefer ayırdğımız yavruda kök kalıyormu yoksa köksüz olup köklenmesini beklemekmi lazım.
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/907697-post3.htm |
1 Eklenti(ler)
menekşe
|
Yosuna döndükten sonra korkunç bir üretim . başka bir deneme yapmak gereksiz
Çelik yapmayı bıraktım kim uğraşaçak Diğer bitkilere haksızlık oluyor Serada ayak basaçak yer kalmıyaçak İyi günler |
2 Eklenti(ler)
Baharın ikinci tur çiçekleri açmaya başladı... Bir önceki turdan hediye tohum kapsülü de yanlarında... ;)
Eklenti 299608 Eklenti 299609 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
merhaba arkadaşlar
Ben bu foruma yeni üye oldum. Babannemin evinde çok sayıda afrika menekşesi vaedı. Bu sene babannem vefat etti. Sulamamıza rağmen soğuktan hepsi donmuş. Çok üzüldük. Şimdi babannemin anısına ben de yetiştirmek istiyorum. Dışardan almak istemiyorum. Çünkü babannem dışardan bile alsa yaprağını ayırırdı. Nedeni de dışardan alınanlar yaşamıyor. Yapraktan büyütülenler yaşıyor derdi ve çok uzun yıllarca onlara baktı. Benim sizden ricam bu formda gezinirken bazı ark. çok güzel menekşeleri old. gördüm. Eğer elinizde yapraktan yeni tutturduğunuz menekşe varsa bana yollarsanız beni çok mutlu edersiniz. Bu msj yanıt veren ark. minnettar kalırım. Şimdiden teşekkürler.
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025