![]() |
Maki ablacım aslında çeşme suyuna gübre karışma durumunu bir araştırayım. Şaka bir yana ablacım ben menekşeler iyice kendini salıp yapraklar iyice süzülmeden kesinlikle su vermiyorum. Yoksa menekşelerde yaz aylarında sulama kaynaklı çok kök çürümesi meydana geliyor. Yoğun nem ve sıcaktan havasız kalan kökler haşlanıp kök çürümesine sebep oluyor...
|
Katmercim teşekkürler:) Bir naz bir naz çiçek açanlar onlar. İnşallah diğerlerinin de çiçeklerini görürüm yaz çıkmadan
|
Sevgili ahsen menekşelerin nazını keyfini öğreninceye kadar çok sızlandım çok yoruldum ben. Mutlaka siz de başarılı olursunuz denemekten vazgeçmeyin:p
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Okudukça yanlışlarımı düzelterek can vereceğim ama her gün bir iş çıkarıyorum kendime yeter ki çiçeklensinler.. Senin yazdıklarını okuyunca menekşelerimi güneş almayan kalorifer üzerinden cam önündeki sehpaya aldım aynen dediğim gibi 13:00 a kadar direk güneş alan bir yer ancak şimdide güneş yanığı olur mu sorusu düştü içime? |
Mirbe ablacım ben cam önündeki menekşelerimle cam arasına boylarının yaklaşık 1,5 katı kalın kartonlardan yerleştirdim. Güneşi üstten aldıkları için güneş yanığı olmuyorlar...
|
Anladım Faruk diyonki yarın da sana iş var:Dkartonla güneşi kandırmalıyım:))
Stor güneşlikleri çeksem kurtarırım dediydim olmadı.. |
Alıntı:
Günde bu doz çok fazla :D |
2 Eklenti(ler)
Yeni menekşem :)
|
Emelcim sonunda hayallerine kavuştun sanırım. Yeni menekşeni iyi günlerde büyüt. Bu menekşe sera malı değil sanırım. Evde yetiştirilmiş bir menekşe değil mi???
|
Teşekkür ederim Farukcum :)
En çok istediğim renk menekşeme kavuştum..Sera menekşesi değil tabii :) Ustalıgını gösterdin yine :) |
Bu menekşenin cinsi bana hiçte yabancı gelmedi Faruk:D
Orkun bence de çok fazla:D Faruk aştı kendini bu işte... Prenseslerinin durumuna bakılırsa ustalaştı arkadaşımız:cool: |
Sevgili menekşe dostları menekşelerde yapraktan gübre vermeyi denemenizi hiç tavsiye etmem, aynı oran ve şartlarda diğer çiçeklerimde olumlu sonuç veren gübre ve BGD' ler menekşelerimin yapraklarında yanmalara sebeb oldu!
konuyla ilgili tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini keşke dinleseydim, kendim deneyeyim dedim başıma iş aldım, herkese bol çiçekli günler! |
Arkadaşlar bu denemeleri neden tüm menekşelerde deniyorsunuz... Önce birine uygulayın sonuç olumlu ise diğerlerinede denersiniz... Üzüldüm doğrusu...Ayrıca Menekşeye su püskürtme yıkama işlemlerini ikindiden sonra yapmanız daha hayırlı. Değilse yanıklar oluşuyor...
|
Arkadaşlar menekşeleriniz çok güzel maşallah ellerinize sağlık.Sevgili Ahsen!Evin hiç güneş almıyor mu?Ya da başka bir sorun mu var?Bizimle paylaşırsan elimizden geldiğince yardımcı oluruz.Sayın Avukat!yapraktan gübre vermeyin derken neyi kastettiğinizi anlayamadım.(yapraktan üretmek için ektiğimizde mi?)
|
Güzelim menekşeleri bunca zaman farkedemeyişime hayret ediyorum:o
Ama zararın neresinden dönülse kardır deyip, menekşe arayışına girdim bile;) |
Sevgili Faruk! 6009 mesajda birinci fotografta menekşe gözümde kaldı! Çok hoş! Ellerinize saglık - menekşeler çok iyi bakımında!
|
Alıntı:
|
Yer olarak nerede diye soruyorsan , salonumda duruyor sevgili Swetlena .
Önünde siyah cam sehpa vardı, sanki onunla bağlantısı var gibi çıkmış ama alakası yok:) direkt zemine basıyor ayakları. |
hepinizin gönlüne sağlık menekşe dostları.
acaba menekşelere şeker gübre kullanılır mı? |
Şeker gübrenin üretim ve satışı yasak sanıyordum .
Yer altı sulara karışıp alg ' ların çoğalmasında rolü varmış ;( Saygılar . |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Sizlere fitilli sulama sonucu açan menekşelerimi göstermek istiyorum. Hallerinden çok mutlular. Onlar mutlu ben mutlu. İlk fotoğraf fitilli sulama yaptığım türlerin genel görünümü. Diğer fotoğraflar ayrı ayrı görünümü. Fotoğraf kalitesi düşük ama genede anlaşılıyor sanırım...
|
5 Eklenti(ler)
Bunlarda açmış menekşelerimden bazıları. Bunlara fitilli sulama uygulamıyorum ama her daim çiçekliler. Açtıkça çok mutlu oluyorum...
|
Alıntı:
|
Sevgili Kevser ,
belki saksı çiçeklerinde kullanılmasında bir sakınca yoktur . Alıcıya nerede kullanılacağı konusunda sınır konulması mümkün olmaz . Sanırım tarla bitkileri için sakınca sulama suyunun yer altı sularına karışması . Ancak benim alışveriş yaptığım yerin sahibi bayan satmıyor . Herkesin bu kadar duyarlı olmasını diliyorum . |
1 Eklenti(ler)
Uzun zamandır foruma üyeyim; bende menekşelerimin resimlerini eklemek istedim.
İnşallah beğenirsiniz. |
1 Eklenti(ler)
...
|
1 Eklenti(ler)
...
|
1 Eklenti(ler)
...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025