agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/)
-   -   Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/1402.htm)

Faruk 15-06-2010 11:01

Maki ablacım aslında çeşme suyuna gübre karışma durumunu bir araştırayım. Şaka bir yana ablacım ben menekşeler iyice kendini salıp yapraklar iyice süzülmeden kesinlikle su vermiyorum. Yoksa menekşelerde yaz aylarında sulama kaynaklı çok kök çürümesi meydana geliyor. Yoğun nem ve sıcaktan havasız kalan kökler haşlanıp kök çürümesine sebep oluyor...

sevim.K 15-06-2010 11:15

Katmercim teşekkürler:) Bir naz bir naz çiçek açanlar onlar. İnşallah diğerlerinin de çiçeklerini görürüm yaz çıkmadan

sevim.K 15-06-2010 11:23

Sevgili ahsen menekşelerin nazını keyfini öğreninceye kadar çok sızlandım çok yoruldum ben. Mutlaka siz de başarılı olursunuz denemekten vazgeçmeyin:p

rain_man 15-06-2010 12:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Faruk (Mesaj 658644)
Maki ablacım aslında çeşme suyuna gübre karışma durumunu bir araştırayım. Şaka bir yana ablacım ben menekşeler iyice kendini salıp yapraklar iyice süzülmeden kesinlikle su vermiyorum. Yoksa menekşelerde yaz aylarında sulama kaynaklı çok kök çürümesi meydana geliyor. Yoğun nem ve sıcaktan havasız kalan kökler haşlanıp kök çürümesine sebep oluyor...

Çok doğru bir tespit Faruk Bey. Bence de sulama zamanının tespiti açısından en doğru ve kolay yöntem sizin yaptığınız gibi yaprakların artık susadıklarını belli edecek şekilde kendilerini bırakmalarını gözlemlemek ve sulamayı o aşamada yapmak. Ben de sizin gibi yapıyorum ve şu ana kadar kök çürümesi gibi sorunlarla hiç karşılaşmadım..

MİRBE 15-06-2010 18:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Faruk (Mesaj 658637)
Beğenileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar.

Sayın ahsen 42 güneş olmadan asla açmıyorlar. Güneş en önemli faktörlerden birisi. Benim menekşelerim yaklaşık öğleyin 13:00 a kadar çok iyi güneş alıyorlar...

Faruk öncelikle ellerine sağlık menekşelerin çok sağlıklı..Darısı benimkilere olsun..

Okudukça yanlışlarımı düzelterek can vereceğim ama her gün bir iş çıkarıyorum kendime yeter ki çiçeklensinler..

Senin yazdıklarını okuyunca menekşelerimi güneş almayan kalorifer üzerinden cam önündeki sehpaya aldım aynen dediğim gibi 13:00 a kadar direk güneş alan bir yer ancak şimdide güneş yanığı olur mu sorusu düştü içime?

Faruk 15-06-2010 18:28

Mirbe ablacım ben cam önündeki menekşelerimle cam arasına boylarının yaklaşık 1,5 katı kalın kartonlardan yerleştirdim. Güneşi üstten aldıkları için güneş yanığı olmuyorlar...

MİRBE 15-06-2010 18:32

Anladım Faruk diyonki yarın da sana iş var:Dkartonla güneşi kandırmalıyım:))

Stor güneşlikleri çeksem kurtarırım dediydim olmadı..

Orkun Kırcı 15-06-2010 22:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Faruk (Mesaj 658403)
Şimdilik bu kadar...

Günde bu doz çok fazla :D

A-EMEL 15-06-2010 22:53

2 Eklenti(ler)
Yeni menekşem :)

Faruk 15-06-2010 23:00

Emelcim sonunda hayallerine kavuştun sanırım. Yeni menekşeni iyi günlerde büyüt. Bu menekşe sera malı değil sanırım. Evde yetiştirilmiş bir menekşe değil mi???

A-EMEL 15-06-2010 23:05

Teşekkür ederim Farukcum :)
En çok istediğim renk menekşeme kavuştum..Sera menekşesi değil tabii :)
Ustalıgını gösterdin yine :)

özlem11 16-06-2010 08:20

Bu menekşenin cinsi bana hiçte yabancı gelmedi Faruk:D
Orkun bence de çok fazla:D Faruk aştı kendini bu işte... Prenseslerinin durumuna bakılırsa ustalaştı arkadaşımız:cool:

avukat 16-06-2010 09:01

Sevgili menekşe dostları menekşelerde yapraktan gübre vermeyi denemenizi hiç tavsiye etmem, aynı oran ve şartlarda diğer çiçeklerimde olumlu sonuç veren gübre ve BGD' ler menekşelerimin yapraklarında yanmalara sebeb oldu!
konuyla ilgili tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini keşke dinleseydim, kendim deneyeyim dedim başıma iş aldım, herkese bol çiçekli günler!

özlem11 16-06-2010 09:49

Arkadaşlar bu denemeleri neden tüm menekşelerde deniyorsunuz... Önce birine uygulayın sonuç olumlu ise diğerlerinede denersiniz... Üzüldüm doğrusu...Ayrıca Menekşeye su püskürtme yıkama işlemlerini ikindiden sonra yapmanız daha hayırlı. Değilse yanıklar oluşuyor...

fahriyee 16-06-2010 12:51

Arkadaşlar menekşeleriniz çok güzel maşallah ellerinize sağlık.Sevgili Ahsen!Evin hiç güneş almıyor mu?Ya da başka bir sorun mu var?Bizimle paylaşırsan elimizden geldiğince yardımcı oluruz.Sayın Avukat!yapraktan gübre vermeyin derken neyi kastettiğinizi anlayamadım.(yapraktan üretmek için ektiğimizde mi?)

hulyam 16-06-2010 13:56

Güzelim menekşeleri bunca zaman farkedemeyişime hayret ediyorum:o
Ama zararın neresinden dönülse kardır deyip, menekşe arayışına girdim bile;)

Asya_lotus 16-06-2010 15:21

Sevgili Faruk! 6009 mesajda birinci fotografta menekşe gözümde kaldı! Çok hoş! Ellerinize saglık - menekşeler çok iyi bakımında!

Asya_lotus 16-06-2010 17:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 616476)
Hemen yakaladın rafı katmer'cim:)) Real'den aldım. 5 katlı kromaj kaplamalı bir raf. 2 numara saksılardan 75 adet alacak büyüklükte :)

Kök çürümesi ile ilgili yaptığım çeviri, yine sohbet içerikli mesajların arasında kaynadı. Bu sorunu yaşayan arkadaşlarımıza okumalarını öneririm.

Sevgili maki01! Bir sorun var bende: Bu raf nerde duruyo?

maki01 16-06-2010 18:30

Yer olarak nerede diye soruyorsan , salonumda duruyor sevgili Swetlena .
Önünde siyah cam sehpa vardı, sanki onunla bağlantısı var gibi çıkmış ama alakası yok:) direkt zemine basıyor ayakları.

Kevser 16-06-2010 20:59

hepinizin gönlüne sağlık menekşe dostları.

acaba menekşelere şeker gübre kullanılır mı?

Jezebel 16-06-2010 21:04

Şeker gübrenin üretim ve satışı yasak sanıyordum .
Yer altı sulara karışıp alg ' ların çoğalmasında rolü varmış ;(
Saygılar .

Ahsen 16-06-2010 21:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fahriyee (Mesaj 659292)
Arkadaşlar menekşeleriniz çok güzel maşallah ellerinize sağlık.Sevgili Ahsen!Evin hiç güneş almıyor mu?Ya da başka bir sorun mu var?Bizimle paylaşırsan elimizden geldiğince yardımcı oluruz.Sayın Avukat!yapraktan gübre vermeyin derken neyi kastettiğinizi anlayamadım.(yapraktan üretmek için ektiğimizde mi?)

Fahriye hanım, öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim. Evime gelince, sobalı evde oturmanın zorlukları çiçeklere de yansıyor doğal olarak. Yazın o kadar emek verip çiçek açtırdığım menekşelerim kışın yer değiştirince bozuluyor.Tam bir yapboz anlayacağınız.Şu anda altı tane menekşem var, bu rakam sizinkilerin yanında çok komik ama yer sıkıntısı yüzünden bu kadarıyla yetinmek zorundayim.(Gönlüm daha fazlasını istiyor ama...)

Faruk 16-06-2010 21:43

5 Eklenti(ler)
Sizlere fitilli sulama sonucu açan menekşelerimi göstermek istiyorum. Hallerinden çok mutlular. Onlar mutlu ben mutlu. İlk fotoğraf fitilli sulama yaptığım türlerin genel görünümü. Diğer fotoğraflar ayrı ayrı görünümü. Fotoğraf kalitesi düşük ama genede anlaşılıyor sanırım...

Faruk 16-06-2010 21:46

5 Eklenti(ler)
Bunlarda açmış menekşelerimden bazıları. Bunlara fitilli sulama uygulamıyorum ama her daim çiçekliler. Açtıkça çok mutlu oluyorum...

Kevser 16-06-2010 22:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 659568)
Şeker gübrenin üretim ve satışı yasak sanıyordum .
Yer altı sulara karışıp alg ' ların çoğalmasında rolü varmış ;(
Saygılar .

kıymetli Jezebel, zararlı olduğunu bilmiyordum. satışı yasaksa artık almam ve kullanmam fakat çuval çuval satılıyor malesef. takip ettiğim pek çok başlığa katkılarınızı izliyorum. duyarlılığınız için teşekkür ederim.

Jezebel 16-06-2010 23:08

Sevgili Kevser ,
belki saksı çiçeklerinde kullanılmasında bir sakınca yoktur .
Alıcıya nerede kullanılacağı konusunda sınır konulması mümkün olmaz .
Sanırım tarla bitkileri için sakınca sulama suyunun yer altı sularına karışması .
Ancak benim alışveriş yaptığım yerin sahibi bayan satmıyor .
Herkesin bu kadar duyarlı olmasını diliyorum .

el_saka 17-06-2010 12:26

1 Eklenti(ler)
Uzun zamandır foruma üyeyim; bende menekşelerimin resimlerini eklemek istedim.

İnşallah beğenirsiniz.

el_saka 17-06-2010 12:28

1 Eklenti(ler)
...

el_saka 17-06-2010 12:28

1 Eklenti(ler)
...

el_saka 17-06-2010 12:29

1 Eklenti(ler)
...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025