agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/)
-   -   Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/1402.htm)

Faruk 24-09-2009 20:06

Teşekkürler Sevili Hüzün. Ana yaprak bir süre sonra kuruyor yavrulardan ayırmaz isek. Yavrularından ayırırsak farklı bir yerde tekrar yavrulamaya devam ediyor...

hüzün 24-09-2009 20:13

hııııııım çok doğurgan yani

Faruk 24-09-2009 20:16

Evet çok doğurgan:)) Forumdan değer verdiğim bir arkadaşımdan gelen yapraklar çürüyene kadar 3 kez ardarda yavruladılar. Şaka gibi ama ortam koşulları uygun olduğu zaman 3 defa hatta daha da fazla ardarda yavruluyor...

arı maya 25-09-2009 13:20

Siz tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak. Satın aldığımız menekşelerin bazılarının yaprakları koyu renkli acaba NEDEN? Hangisini tercih edersiniz.

bernacyhn 25-09-2009 14:26

Sağlıklı menekşe kendini hemen belli eder Sevgili arı maya. Yaprağın koyuluğu yaşından, olgunluğundan olabilir, cinsinden olabilir... Sanmıyorum herhangi bir hastalık ve ya rahatsızlık belirtisi olabileceğini...

katmer 25-09-2009 19:13

Sevgili arı maya;

Yaprağın rengi cinsiyle alakalıdır. Menekşelerle uzun süre geçiren bizler zamanla yaprağına bakarak ne renk olduğunu tahmin bile edebiliriz. Fakat yeni üretilen ve ithal edilen menekşeler hemen hemen aynı cins. Yapraklar da birbirine çok benziyor. Yani renk tahmini biraz zor olmaya başladı:)

Ben menekşe alırken sağlıklı olmasına dikkat ediyorum ama yaprak tipi farklıysa daha çekici geliyor:)

emy_83 25-09-2009 19:18

Doğru sevgili katmer. Ben de şimdi sen söyledikten sonra yapraklara bir baktım da sanırım koyu yapraklar koyu renk, açık yapraklar açık renkte çiçek açıyorlar. Gözlemim doğrumu aceba?

Şener KÖKSAL 26-09-2009 19:20

5 Eklenti(ler)
Menekşelerimin hemen hepsi aynı anda rengarenk açtılar. Salonumuza bahar biraz erken geldi :)))

Şener KÖKSAL 26-09-2009 19:37

5 Eklenti(ler)
Bunlarda yakından görüntüler. Her sabah bu güzelliklerle karşılaşmak büyük bir mutluluk.

hüzün 26-09-2009 19:42

aynı durumdayım

menekşeleriniz güneş direk güneş alıyor mu yoksa sadece aydınlık yetiyor mU?

selmaa 26-09-2009 19:50

İnşallah ama sabırlı değilim, sürekli bakıyorum gelişme yok, bu işte sabır şart. Bebek gibi ilgi istiyorlar. Ne istediklerini anlamak lazım.:(

Faruk 26-09-2009 20:43

Şener bey harikasınız. Gözümüz gönlümüz açıldı. Elleriniz dert görmesin...

katmer 26-09-2009 20:49

Şener Bey, tek kelimeyle mükemmel:)) Sizi kutlamaktan başka yapılacak birşey yok..

nur_sen 26-09-2009 22:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Faruk (Mesaj 501106)
Sürekli diyorum ama tekrar belirtmek isterim. Ana yapraktan yavruları ayırdıktan sonra yavruları dar bir saksı ortamına alın. Çok erken gelişiyor ve çiçek veriyor. Mesela , plastik pet bardaklara alın. Ben sürekli bu şekilde bir yol izliyorum. Deneyin siz de farkını göreceksiniz...

filizlenmesini bakjliyormusunuz acaba ve birde duydumki menekşelerin oda sıcaklığı 21 derece olcakmış az veya çok olursa ölüyorlarmış doğrumu acaba bilginiz varmı..

Emel 26-09-2009 22:29

Şener bey ne kadar harika açmışlar, benim menekşelerim de ilk aldığımda böyle top top çiçek açmış oluyor, ama daha sonra daha seyrek çiçekler veriyor, bazen de tomurcuklar daha açmadan üzerinde kuruyor, sanırım bunun sebebi sıcak hava.

Faruk 26-09-2009 22:33

Sayın Nur sen yavrular ana yapraktan ayrılabilecek 4-5 yapraklı hale gelince ayırıyorum ve plastik pet bardaklara dikip yeterli miktar da güneş gören cam önlerine koyuyorum.

Kışın menekşelerimi oda sıcaklığın da muhafaza ediyorum. Evim kaloriferli olduğu için muhafazası kolay oluyor menekşelerimin. Fakat en düşük hangi sıcaklık da menekşeler deforme olmaya başlıyor onu da bilmiyorum...

Şener KÖKSAL 26-09-2009 23:33

nur sen hanım menekşeler daha çok ani sıcaklık farklılıklarından rahatsız olur. Öyle sabit bir sıcaklık 21 derece gibi talepleri yok. Belki ideal yetişme sıcaklığıdır ama nerede mümkün öyle gün boyu sabit sıcaklık. Bir çok ilde yazları bile gece ile gündüz arasında 10-15 derece sıcaklık farkeder. Kaloriferli evlerde kışın çok iyi gelişmesi sabit sıcaklığa bağlı olabilir.

sevim.K 27-09-2009 04:24

Şener bey merhaba; yine bu ne güzellik diye baktım menekşelerinize. İki sayfa önce sanırım sizin çiçeklenen yavrunuzun resmini eklemiştim. Görmek istersiniz diye düşünerek:) Küçük yavru ama küçüğün demeden çiçek açtı.:)

Şener KÖKSAL 27-09-2009 08:40

Merhaba Sevim Hanım. Sabah sabah bu mesajı görmek beni çok mutlu etti. Hemen sayfanızda ziyarette bulundum. Birlikte hasret giderdik menekşe ile. En vefalı menekşem her daim canlı ve neredeyse her dönem çiçekli. Çelikleri çok çok başarılı . Geliştikce çiçeklerinin daha iri kenarlarının tırtıklı daha katlı ve daha sonra bordo beyaz ebruli açtığını göreceksiniz. Benim favori menekşelerim arasında. Özellikle sizdede bulunmasını istemiştim. Darısı diğer yavruların başına. Gelişimi çok güzel , Sevim anneleri onlara huzurlu bir ortam yaratmış :) Saygılarımla ...

nur_sen 27-09-2009 11:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Şener KÖKSAL (Mesaj 502137)
nur sen hanım menekşeler daha çok ani sıcaklık farklılıklarından rahatsız olur. Öyle sabit bir sıcaklık 21 derece gibi talepleri yok. Belki ideal yetişme sıcaklığıdır ama nerede mümkün öyle gün boyu sabit sıcaklık. Bir çok ilde yazları bile gece ile gündüz arasında 10-15 derece sıcaklık farkeder. Kaloriferli evlerde kışın çok iyi gelişmesi sabit sıcaklığa bağlı olabilir.

evet mantıklı ******* ama antalyada havalar çok sıcak olduğu için dayanacağını sanmıyorum kışın belki... yani demek oluyorki ben menekşe yetiştiremeyeceğim...:(

maki01 27-09-2009 13:03

Sevgili nur_sen,
Ben Adana'da yetiştiriyorum menekşeyi, Antalya'da da yetişir endişelenmeyin. Sadece yaz aylarında güneş alan pencerelerden uzak tutun. Işık alan ama direkt güneş ışığı almayan bir yerde sorunsuz gelişiyorlar. Arada serinlemeleri için 1 metre filan yukardan fısfısla nemlendirin. Yeğenim de Antalya'da yaşıyor, menekşeleri de..

kirazçiçeği 27-09-2009 13:14

sonunda yapraktan menekkşe üretmeyi başardım. berna sana da teşekkürler.

Şener KÖKSAL 27-09-2009 14:51

Umutsuzluğa kapılmak yok. Antalyada yetişmez olur mu? Ben Adana da yetiştirdim hemde ne kadar çok sayıda. 5-6 ay önce Adanaya 25 küçük saksı götürdüm annem ve kardeşim için . Hepsi yeni yavruydu şimdi rengarenk çiçek açmışlar. Direk güneş ışığından koruyun aşırı sıcaklarda nemlendirmeye özen gösterin kuzey cephelerde bulundurun mümkünse . Gerisi sizinle menekşeler arasında gelişecek duygusal bağa kalacak.

emy_83 27-09-2009 23:56

4 Eklenti(ler)
Benim yeni bebişlerim. Adana'dan geldiler... Uçağa bile bindiler anlayacağınız. :)
Sondaki de yanlış görmediysem yavru veren yapracığım. Çok tatlı...
Eklenti 104715

Eklenti 104716

Eklenti 104717

Eklenti 104718 :D

selis 28-09-2009 11:32

2 Eklenti(ler)
Nur_sen başarılı olamayanları da gözlemle.. Umarım sen başarırsın ;)

Hani suya atınca büyüyen boncuklar var ya.. Bir arkadaşım onların ezilmişinin içinde çelik köklendirdiğini anlatmıştı.. Menekşeler suyu sevmiyor ama bir yaprakta denemek istedim.. Bakalım diğerlerinden daha erken mi çürüyecek.. :p

menekşelerim 28-09-2009 21:52

arkadaşlar selam.sabah 8 -12 saatler arasında perde arkasından menekşelerim zarar görür mü.çiçek açmayan menekşelrimi pencere önüne aldımda.

menekşelerim 28-09-2009 21:53

pardon net olmamış güneş direk alıyor

Şener KÖKSAL 28-09-2009 22:52

5 Eklenti(ler)
Yeni fotoğraf makinamla menekşelerimin renginin daha açık net görünmesi için makro çekim yaptım. Şu an açmış olan 10 adet ayrı menekşemin fotoğrafları. Henüz açmamış farklı renklerimde var. İnşallah onlarda daha sonra :)

Şener KÖKSAL 28-09-2009 22:56

5 Eklenti(ler)
Devamı ...

maki01 28-09-2009 23:10

Hepsi çok güzeller ama ilk fotoğraftaki menekşeye bayıldım. Ellerinize sağlık.
Benim menekşeler yaprak veriyor sürekli, çiçek yok hala. Fosfatı yüksek gübre de verdim ama direnmeye devam ediyorlar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025