agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/)
-   -   Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/1402.htm)

tuya 10-07-2010 17:24

Merhaba fahriye hanım bayıldım menekşelerinizin renklerine umarım benimde yeni ektiğim menekşelerim bu kadar güzel olur

menekse sever 10-07-2010 17:44

fahriye hanım yapraktanmı yetiştirdiniz yoksa aldınızmı o menekşeleri mükemmel görünüşleri var maşaallah.

maki01 10-07-2010 22:19

5 Eklenti(ler)
Bir kargo ancak bu kadar özenle hazırlanabilir....

Heyecanlı bir takip ve bekleyişin ardından Sevgili Klubnika'dan gelen koliyi açtım.

Gazeteleri aldım.

İlginç, kaç menekşe var acaba içinde?

Ne kadar özenli sarılmış. Karton, poşet...

Kahve fincanın kulbu için bile yuva yapılmış. Böylece daha sağlam ve dengeli hale gelmiş.

Ve içinde özenle sakladığı, koruduğu karton poşete saksısıyla yapıştırılmış bir masum mor menekşe, ağlamıyor ama :) Toprağı, saksı ile birlikte strechlenerek korunmaya alınmış.

Toprağı, saksı ile birlikte streçlenerek korunmaya alınmış.

Sevgili Klubnika, Afrika Menekşesi yetiştiriciliğinizdeki başarınıza imrenmemek elde değil, ya hazırladığınız kargoya...

Kutluyorum ve sevgiyle öpüyorum sizi. Yüreğinize sağlık...

maki01 10-07-2010 22:26

5 Eklenti(ler)
Ve menekşelerim :)

Teşekkürler sevgili klubnika...

katmer 10-07-2010 22:40

Güle güle büyüt makiciğim:) Sanırım fincanlarımız aynı:)

Dün buluştuğumuzda sevgili klubnika "sen gönderemezdin" derken ne demek istediğini pek anlamamıştım. Gerçekten ben bu kadar profesyönelce gönderemezdim...

maki01 10-07-2010 22:50

Tesadüf misafirim vardı. Çok heyecanlandım. 3 kişi ancak zedelemeden açabildik ambalajı. "Sıkı tutun", "hayır,dokunmayın, çekin ellerinizi "
Arkadaşım o halimi görünce çok şaşırdı. Artık, çiçek sevdasından vazgeçmemin akıl ve beden sağlığım açısından zorunlu olduğunu düşünüyor.

maki01 10-07-2010 22:53

Teşekkür ediyorum katmer'cim :)

Sevgili klubnika , " katmer de kargoya vermeyecek mi, özel yöntemleri var kargo hazırlamanın, ben vereyim kargoya" derken çok haklıyımış :)

katmer 10-07-2010 22:56

Bir yavru gönderirken strese giriyorum, bunları görünce kalbim teklerdi sağlam gönderebilir miyim diye:)

maki01 10-07-2010 22:58

Rus menekşeleri ya da sevgili klubnika'nın yetişkin menekşeleri çok iri. Yapraklar standart yaprakların 2-3 katı büyüklüğünde. Ben de kargoya vermeye cesaret edemezdim, etsem de yollarda o yaprakları koruyamazdım.

sevim4 10-07-2010 22:59

Sevgili maki güle güle büyütün çok güzeller.

Emre İlhan 10-07-2010 23:19

;)Hayırlı olsun maki01 ablacığım.Heyecanın buralara kadar yansıyor.Paketlemeyede hayran kaldım doğrusu.Çok şekerler yeni yavrucukların.Güle güle büyüt.İnşallah hep çiçekli olurlarda yüzünü güldürürler.

klubnika 10-07-2010 23:38

Dilara abla, iyi geceler.
Güle güle büyütün, ben de sevindim sağlam gittikleri için. Onları yıkayabilirsiniz, yalnız musluk altında sadece yaprakları tutun, su kesinlikle büyüme noktasına kaçmasın ve duş yaptıktan sonra kurumayı gölgede ve cereyan olmadığı yere bırakın. Gece yaparsanız sabaha kadar kururlar:)

maki01 10-07-2010 23:41

Sevgili klubnika, onları yıkamaya şu an kalbim dayanmaz :) Azıcık böyle beklesinler , seyredeyim daha sonra :)

Teşekkür ediyorum, herşey için...

fahriyee 11-07-2010 00:20

Teşekkür ediyorum Sevgili Tuya ve Menekşesever.Çiçekçiden aldım,2. kez açtılar.Ama mor beyaz olanın yaprakları yumuşamış,bugün saksısını küçülttüm,kökte çürüme yoktu, inşaallah canlanır.Sevgili Maki ve Katmer bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için teşekkürler.Güle güle büyütün.

sema62 11-07-2010 13:02

Sevgili Maki01 güle güle büyütün. Çok güzeller. Size gelen paketin sevgili Kulibnikanın menekşe hayranlığını çok güzel dile getiriyor. Kutluyorum.

acemifüsun 11-07-2010 13:37

Sevgili maki01 güle güle büyütün, çok güzeller:) Sevgili klubnika bu güzelleri yetiştirdiğiniz için sizin de ellerinize sağlık, ayrıca kargo hazırma konusunda bize yol gösterdiniz, teşekkürler:)

sevim.K 11-07-2010 13:51

Sevgili maki gözünüz aydın, güle güle büyütün menekşelerinizi.:) Ben çok arzu ettim ama alamadım.:( Elimde köklenmesini beklediğim yapraklar ve büyüyecek diye gözlerine baktığım yavrular var. İhmale gelmiyorlar. Hepsini kayıpsız büyütebilirsem saksı sayısı kırkı geçecek. Sağlık sorunları daha fazla çiçek bakmaya elvermiyor diyorum ama saksı sayısını da arttırıyorum:o Onlar büyürde çiçeklenirse aklımda klubnikanın menekşeleri.

maki01 11-07-2010 14:12

4 Eklenti(ler)
Teşekkürler arkadaşlar. Umarım sevgili klubnika'nın emeğini ziyan etmem. Bende de gelişmeye devam eder bu güzel menekşeler.

Yerli menekşelerim de sıcağa rağmen çiçek vermeye devam ediyor:)

maki01 11-07-2010 14:14

2 Eklenti(ler)
Devamı...

A-EMEL 11-07-2010 14:20

Ablacım yeni menekşelerini güle güle büyüt :)
Gerçekten çok zahmetli bir çalışma sonucu kargoya verilmiş..
Yerli menekşelerinde harika :)Sağlıkla büyüsünler hep beraber :)

menekse sever 11-07-2010 14:26

sevgili maki

menekşelerin çok güzel gülegüle büyüt yavrularını

maki01 11-07-2010 14:30

Emel'cim, çiçekler yolculuk sırasında biraz hırpalandıkları için fotoğraflara güzelliği tam olarak yansımadı. Özellikle 1. fotoğrafdaki menekşe senin gibi mor tutkununun çok seveceği bir tür. Açık liladan- koyu mora her tonunu görebiliyorsun bir tek çiçekte:)

tuya 11-07-2010 15:03

merhaba maki01 seni kıskanmadım desem yalan olur :))))
hepsi çok güzeller güle güle büyüt ne diyeyim darısı başımıza :)))))
ayrıca klubnika yıda tebrik etmek isterim sanırım ondan öğreneceğim çok şey var :)))

sevim.K 11-07-2010 15:41

Galiba ben de kıskandım:o ;)Sevgili maki yerlileriniz de çok güzel:)

Jezebel 11-07-2010 16:31

Ben de övünmeden geçemiyeceğim

1 Eklenti(ler)
Yeni kızlarımın son hali...:cool:

Eklenti 159622

.

maki01 11-07-2010 19:15

1 Eklenti(ler)
Çok güzeller sevgili Jezebel, sanki aralarında picasso ya da apachi deniler türün yavrusu da var :) Çok sağlıklı görünüyorlar, ellerine sağlık.

Kardeşleri de iyi durumda. Sera amaçlı kutuda dursalar da sadece akşamları kapağını kapatıyorum. Adana çok sıcak, kapağı her açtığımda küf kokusu geliyor sanki...

Beğenilerini ileten arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

katmer 11-07-2010 22:44

Yarın ben de yavrularımı ekleyeceğim:) Yakın zamanda sevgili arkadaşlarımdan gelen yavrularımı sizlerle tanıştırmalıyım. Yavrularımın bir kısmı yabancı, bir kısmı da tam anlamıyla yerli üretim.

tuya 12-07-2010 11:21

en kısa zamanda bende ekleyeceğim ama seninkiler kadar güzel değiller sevgili jezebel senin menekşelerin çok sağlıklı görünüyor güle güle büyüt inşallah :))))

sevim4 12-07-2010 15:43

Sevgili arkadaşım katmercim, dört gözle bekliyorum mini kizlarını.

fahriyee 12-07-2010 18:07

Siteyi yabancı gelin telaşı kapladı.Hayırlı olsun arkadaşlar güle güle büyütün.Fitilli sulama yapan arkadaşlara bir sorum olacak.Şeffaf bardaktaki menekşe yavrularıma fitil uygulamıştım.Şu aralar bardakların yan yüzeylerinde yeşillenme gördüm.Sürekli ıslak kalmasından kaynaklandı galiba.Sebebi ne olabilir?Sizlerde var mı ve herhangi bir girişimde bulunmak gerekir mi?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025