agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni3031Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-05-2013, 18:41   #1
Ağaç Dostu

menekşecibaba's Avatar

Giriş Tarihi: 07-01-2011
Galeri: 24
Hazırladığınız menekşelerin yetiştiği topraklarda menekşe yapraklarını köklendirebilirsiniz .İsterseniz satış bölümünde Doğalbahçe nin afrika menekşesi için hazırladığı özel karışım var , oradan temin edebilirsiniz.
Çok sıcak havalarda yaprak çeliği üretimi zor olur , direk güneş görmeyen aydınlık serin yerlerde tutmanız gerekir , böyle bir ortamda hiç kapatmadan arada bir fısfısla nemlendirerek te (fazla sulamayın çürür) köklendirebilirsiniz. Denemelerle kendi ortamınızdaki üretim şartlarını oluşturabilirsiniz.

menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2013, 08:00   #2
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
evet dün doğal bahçenin sitesine baktım ama hangisinden alacağımı bilemedim çimlendirme harcı var ve afrika menekşesi toprak karışımı var. çıkamadım işin içinden. yoksa sadece sphangun mu alsam... ama önce benim harçla denediğim yaprakların sonucunu bekleyeceyim dün köklenen bir yaprağım öldü.... oda benim hatam yüzünden köklenmişmi bakmak istedim köklenmişti ama açınca toprağını öldü... menekşelerimi size göestermek istedim ama yükleyemedim fotoları bir türlü...

eceyıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
afrika menekşesi, çelik, menekşe, üretim, yaprak

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025