![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-03-2019
|
Öncelikle selamla uzun zamandır siteyi takip ediyorum ve çok güzel bilgiler aldım bugün sizden yardım istiyoru komşum bana bitane menekşe verdi ama neredeyse ölmüş onu nasıl kurtarırım |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2017
|
Şu anda fotoğraf gözüküyor mu bilemiyorum ama çıktıysa burada diktiğim çelikler var yaprakları yaklaşık bir santim gömdüm ve fısfısla suladım yapraklarına değmemesine özen gösterdim. Ama bir çelikte kıvrılma var. Neden böyle oldu bilemiyorum. Hiç çelik köklendiremedim ama bu sefer umut ediyorum. 20 Nisan'da ektim tutabilecek olan varsa ne zaman ilk yaprakları görebilirim? |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
Alıntı:
Topraksız Ortamda Afrika Menekşesi Yetiştirmek konulu başlık altında daha önce topraksız ortamda üretim yapan arkadaşların tecrübelerini görebilirsin. Suyun PH için 4.5 çok düşük gelecektir. 5.5 in altına düşmemeni tavsiye ederim. Ancak deneyimlerini paylaşırsan sevinirim. Sıvı gübre konusunda da bir başlığımız var. Azotun üresiz olmasına özellikle dikkat etmelisin üre köklere zarar verecektir. Çalışmalarını beğeniyle takip edeceğim. Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Öncelikle kaybettiğim menekşelerimden dolayı menekşe yetiştirmeye korktuğum için üzüntümü hafifletmek ve menekşe sevdamı halen canlı tutmama büyük yardımı olan sayın ve çok sevgili yüreği güzel insan asln ye çok çok teşekkür ediyorum. Bana bu güzellikleri hiç üşenmeden, karşılık beklemeden ve çoğunu yavru yapmış şekli ile taaa Bodrum dan yolladı. Beni çok mutlu etti. Allah ta onu mutlu etsin inşallah diyorum ve bu güzellikleri sizlerle de paylaşıyorum. Merak etmeyin sevgili asln hepsi iyiler Ancak daha dikemediğim yapraklar var. Kargoyu aldığım akşam büyük bir keyifle tek tek inceledim hepsini, yerlerini hazırladım, suladım özenle. O kadar keyifliydi ki doyamadım... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Dediğim gibi halen dikemediğim yapraklarım var. Menekşelerim yeni gelenlerle birlikte sanırım 20 adet kadar oldu Gelişimlerini paylaşacağım asln teyzesi Merak etmeyin iyi bakacağım...Tekrar teşekkürlerimle... |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2013
|
Alıntı:
Fakat çelik yavrusu beklerken fitilli olurmu bilmiyorum, ece hanım yavru alamamaktan şikayetçi.Birde en önemlisi ilgi ve bakım ![]() Ilık tutup zaman ayırmak gerekiyor ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2013
|
Alıntı:
![]() Dördüncü bile olabilir evet durum onu gösteriyor. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Ofisimde yapraktan yetiştirdiğim minişlerimi nihayet ayırdım. gelişimleri çok iyi maşallah Hatta birini bir arkadaşıma hediye ettim... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-01-2014
|
biraz saksılar büyük mü olmuş sanki sayın fatitoo? çiçekli günlerini de gürürsünüz umarım. bu arada ben bir yavruyu daha kaybettim maalesef. çok minikti zaten maalesef dayanamadı. o menekşemden 1 yaprağım kaldı köklenmiş bugün baktım ama inşallah yavru verir. ne yapıyım daha çabuk yavru vermesi için yaa? çıldırıcam artık kaç tane çelik var ama bebek yok ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
Sayın fetitoo hanım bu yıl menekşe için inanılmaz bir ilkbahar yaşıyoruz. Benimkilerde diğer arkadaşlarında menekşeleri olsun yeni çelik üretimleri olsun hep canlı ve mükemmel sağlıklı görünüşe sahipler. Ben bunun mevsimin menekşe için çok uygun olmasına bağlıyorum. Yeni fidelerinizde ğayet güzel ve çok canlı. Bu yıl ilkbahar menekşelere kıyak yaptı desem yerinde olur herhalde. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-04-2014
|
iyi akşamlar.. benimde menekşe merakım 3-4 ay önce başladı foruma yeni üye oldum.. evde yıllardır çiçek açmayan menekşeyi çiçeklendirmek için yollar ararken ağaçlar.net i gördüm ve tabi ki kaçınılmaz olarak burda sizlerin muhteşem menekşelerini gördükçe hevesim kat kat arttı.. hemen 3 menekşe edindim.. ama küçücük yavrularının çıktığını her gördüğümde bende sizler gibi sevinmek için yapraktan üretmeye karar verdim..daha önce menekşe yetiştirmeyen biri olarak hızlı bir karar oldu ama tohumdan kendi emeğimle çiçek yetiştirmeyi hep daha çok sevmişimdir.. tabi ki birçok soruma burada cevap buldum ancak yine de sormak istediklerim var.. 1. yapraktan yetişen ama sürekli yaprak veren burada ki tabire göre annemin marul kılıklı menekşesi neden çiçeklenmiyor ? saksının büyük olduğunu sizlerden öğrenerek toprak ve saksıyı değiştirdim. 2. mini mini menekşe yapraklarını görebilmek adına 24 martta 9-10 tane yaprağı küçük bardaklarda toprağa diktim.. şimdiye kadar bir yumuşama vs sorunları yoktu yapraklarda ama dün bir yaprağın sapının çürüdüğünü fark ettim.. bugün de bir tane yaprak yumuşamış.. bu yumuşamanın sebebi ne olabilir? bardakları şeffaf kutuya yerleştirdim kapak kapalı durup arada bir havalandırıyordum.. şimdi yapraklar yumuşayınca kapağı açtım.. kutunun kapağını açık mı yoksa kapalı mı tutmalıyım ? çok çok acemiyim ama çok heveslenmiştim ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| afrika menekşesi, çelik, menekşe, üretim, yaprak |
|
|