agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni3031Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-03-2012, 20:01   #1
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Ne tür bir toprağa ve hangi derinliğe diktiniz Sevgili k_elif ?

Menekşenin kökleri çok naziktir ve çabuk bozulur. Yumuşak, havadar bir toprağı küçük bir pet bardağa koyduktan sonra kaşık ya da parmakla toprağı aralayıp yaprağı yerleştirdikten sonra, toprakla bastırmadan örtmek ve ardından sulamak yeterli olur. Genellikle yaprağı diktikten sonra sera kabı olarak kullandığımız yarı şeffaf plastik kutularda bitki belli bir büyüklüğe gelinceye kadar korumak gerekebilir. Böylece hem sıcaklığı hem de nemi korumak mümkün oluyor.

Name:  IMG_6121.jpg
Views: 24865
Size:  39.4 KB

Ben suda köklendirme yapmadan direkt toprağa dikmeyi tercih ediyorum. Yaprak sapını 2-3cm kalacak şekilde jiletle eğimli kesiyorum. Bir de altlarına ikinci bir kap, ya da tabak koyup içine diatomit ya da perlit koyuyorum. Farkında olmadan fazla sulama yapmışsam alt tabaktaki malzeme fazla suyu absorbe ediyor. Özenli sulama yapılabilirse dış kap şart değil.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2012, 20:18   #2
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Yanlız yosun

Uzak doğudan gelen resimlerde köklendirme için yanlız yosunu terçih ediyorlar
Başka hiçbir deneme yapmaya gerek yok

Eklenen Resimler

ahmeter Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2014, 16:16   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-03-2014
2006dan beri menekse bakarım rastgele topraga koyduklarım bile tutardı önce şimdi yeni menekseler üretmek istiyorum ama olmuyor

arasaral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2018, 10:36   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-02-2016
menekse celik

Bende sizin gibi yapragi dogrudan topraga koymayi tercih ediyorum ve agzi kapatilabilen naylon posetlerin icinde sakliyorum. Sizinde belirttigini gib meneksenin kokleri cok kirilgan. Kokler uzayinca kokleri incitmeden topraga dikmek cok zor oluyor.

Sanirim cabuk koklendirmenin en iyi yolu saglikle ve genc celik kullanmak. yasli yapraklarin ciceklenmesi haftalar aliyor cunku

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Ne tür bir toprağa ve hangi derinliğe diktiniz Sevgili k_elif ?

Menekşenin kökleri çok naziktir ve çabuk bozulur. Yumuşak, havadar bir toprağı küçük bir pet bardağa koyduktan sonra kaşık ya da parmakla toprağı aralayıp yaprağı yerleştirdikten sonra, toprakla bastırmadan örtmek ve ardından sulamak yeterli gezi olur. Genellikle yaprağı diktikten sonra sera kabı olarak kullandığımız yarı şeffaf plastik kutularda bitki belli bir büyüklüğe gelinceye kadar korumak gerekebilir. Böylece hem sıcaklığı hem de nemi korumak mümkün oluyor.

Eklenti 272179

Ben suda köklendirme yapmadan direkt toprağa dikmeyi tercih ediyorum. Yaprak sapını 2-3cm kalacak şekilde jiletle eğimli kesiyorum. Bir de altlarına ikinci bir kap, ya da tabak koyup içine diatomit ya da perlit koyuyorum. Farkında olmadan fazla sulama yapmışsam alt tabaktaki malzeme fazla suyu absorbe ediyor.Gezi Özenli sulama yapılabilirse dış kap şart .

pelen23 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
afrika menekşesi, çelik, menekşe, üretim, yaprak

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025