![]() |
|
![]() |
#10651 |
Ağaç Dostu
|
Sayın didemad; Menekşeleriniz çok güzel. Çok güzel büyümüş ve çiçeklenmişler. Acaba bunun bir sırrı var mı? Benimkiler de iki ay önce böylelerdi. Yeni eve taşındım. Hepsi çiçeklerini döktü. İkisinin kökü çürüdü ve öldüler. Yavrularım ölüyor. Can çekişiyorum denebilir. Umarım benimkiler de en kısa zamanda sizinkiler gibi olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10653 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar şu menekşenin çiçeklerine bakar mısınız. Ağzım açık izledim. Ben de bir tane açtıklrında seviniyorum şuan ![]() http://www.youtube.com/watch?v=mFkxF...eature=related |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10654 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-06-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10655 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sevgili blaze ash, menekşeniz koçtaşta satılan sıradan türlerden, ama çok güzel. Yaprakları diğerlerinden daha tüylü oluyor, güle güle büyütün... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10656 |
Ağaç Dostu
|
Çiçek açtı
Sevgili Rana+miraç; Gönderdiğiniz menekşelerin son durumunu paylaşmak istedim. Minik yapraklı olan malesef çürüdü ![]() ![]() Bunun gelişimi biraz yavaş. Sizin gönderdiğinizde üzerinde olan tüm yapraklar soldu. Bunlar yeni gelişenler. Sizdeki de mi yavaş gelişiyor acaba? Yoksa şu anda mı bir sorun var. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10657 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-09-2011
|
afedersin ama ben yanlış birşey mi söyledim...bu kadar ters cıkışmanıza ne gerek vardı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10658 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-09-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10659 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Alıntı:
Minik yapraklı menekşenin iki kocaman yetişkin çiçek açan saksısını ve en az 7-8 adet yavrulu yaprağını kaybettim .Elimde bir kaç küçük yavru daha var. Üzüle üzüle bir hal oldum.Artık gözlerinin içine bakıp ne olur yaşayın demiyorum, köklerini temizleyip kimini suda köklendirip yeniden dikiyorum kimini de tekrar toprağa dikiyorum. Elimden geleni yaptıktan sonra ölürseniz ölün kalan sağlar benimdir diye boşvermişim gibi davranmaya çalışıyorum. Diğer yavaş gelişen menekşenizin bende olan 4 yetişkin ,8-10 tanede yavru ve yaprağını kaybettim .Elimde hiç kalmadı en sonuncuyu çiçek açmış haldeyken geçen hafta kaybettim . O yüzden gelişimleri için bir şey diyemiyeceğim. Sizinkinin yaşamasına sevindim . Geçen haftalarda İstanbul bauhaustan çiçeği geçtiği için 1 tl 'ye satılan yedi adet gelişmiş harika menekşeler aldım şimdi onları yaşatmaya ve çoğaltmaya çalışıyorum. En çok kaybettiğim 4 kök beyaz rococoma üzülüyorum . Balçık gibi sımsıkı kötü bir toprakta yetiştirmiş bir arkadaşım hediye vermişti .Toprağı kötü diye aldıktan iki hafta sonra toprağı değiştirdim. Güzelim menekşe çürüdü. Neyse derdim çok inşallah yenileri çürütmeden büyütürüm. Bol çiçekli günler ,selamlar Düzenleyen Rana+miraç : 04-07-2012 saat 17:12 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10660 |
Ağaç Dostu
|
Başınıza gelenlere çok üzüldüm. Benzer sorunları ben de yaşadım. Yavrular, yetişkinler çürüdü. Çok üzüldüm ama yapacak bir şey yok. Bakteri bir kez girince eve çoğunu etkiliyor malesef. Bendeki yavrulardan size verme sözüm vardı. Unutmadım. Ancak gelişmeleri çok yavaşladı ve büyümüyorlar. Bende yola çıkarmaya korkuyorum. Minik olandan saksıda iki kök var. Umarım yaşar ve size tekrar yollayabilirim. Eğer hatırlıyorsanız minik saksıdaki menekşenin rengini söyler misiniz? Umarım menekşeleriniz sağlıkla büyür ve gelişirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10661 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgiler Düzenleyen Rana+miraç : 04-07-2012 saat 17:24 Neden: ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10662 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Arkadaşlar, çok sıcak havalarda çiçeklerin odasındaki bir pencerenin sürekli açık olması kök çürüğü riskini önemli ölçüde azaltıyor. Tabi ki sulama rejimine dikkat edilmesi durumunda... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10663 |
Ağaçsever
|
menekşelerim açmıyordu saksıları büyük geldi.Küçültücem ama 0,6 lt lik buldum 1numara olur mu sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10664 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2012
|
Bir süredir düzeltemediğim çiçeğim. sulmaya dikkat ettiğim için kök çürümesi olmadığını tahmin ediyordum ama herhangi bir böcek tarzı birşeyde görmediğim için bir anlam veremiyordum. Kısa bir süre önce camdan düşürdüklerim arasındaydı ve yapraklarının kötüleşmesini buna bağlıyordum. bugün kalan son yaprağınıda kopartayım derken kökü ile çıktı ve yaprağı koparıcakken kökün içinde bu kurt çıktı. Bende kökün sağını solunu kestim ve umut olmayınca parçaladım. Bu kurt nasıl oluşmuş ki? ![]() ![]() ![]() Düzenleyen SARANGHAE : 05-07-2012 saat 14:04 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10665 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Menekşem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10666 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-06-2012
|
bütün menekşe sevenlere *** arkadaşlar ben de bu cadılara aşık olanlardanm ve bunun tek sebebi bu site herşey eşimin evlilik yıldönümü hediyesiyle başladı cicegime nasıl iyi bakarım derken siteye takıldım inanın başında uyuya kalıyorum ama benm sadece dört tane menekşem ar ve sizinkilerle avunuyorum ***. cogaltırım her odamda seracıklar var cok heyecanlıyım 10 gündür canlılar bakalım dedilerinizi hep okudum tek tek *** herşey iyi olur co saolun teker teker bana sıkıntılarımı unutturuyorsunuz menekşe aşkıyla ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10667 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-06-2012
|
özlem hanım bende karamanlıyım ne olur konyaya gelirim tanışalım sizinle o güzel yapraklarda birer tana verseniz yeter coookkkk güzellerrr nazardan saklasın Allahım ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10668 |
Ağaç Dostu
|
Menekşem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10669 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sayın ahmeter,su damlacıkları çiçeklere zarar vermiyormu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10670 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Sema Vermez olur mu Bu güzelliği elde etmek için yapılıyor Çekim açık havada ve sabah erken saatlerde 10 dakikada kuruyor İyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10671 |
Ağaç Dostu
|
Menekşem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10672 |
Ağaç Dostu
|
Menekşem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10673 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10674 |
Ağaç Dostu
|
Sayın zyprexia menekşelerin açması için sabah ya da akşam güneşinin önemi yok önemli olan bol aydınlık. Üzerlerine direkt güneşin vurup yaprakları kavurmayacağı dolaylı yoldan mesela tül ardından alınan güneş yeterli. Benim sabah güneşi alan menekşelerim de var,akşam güneşi alan da çiçeklenme için farketmez. Akşam güneşinin yakıcılığı az olduğu için yaz günlerinde daha iyi olur. Menekşeleriniz için diğer saksı,toprak, sulama gibi şartları eski mesajlardan okuyup farklı sorun ve çözümleri öğrenebilirsiniz. En önemlisi de sabır. Yılmadan tekrar tekrar deneyip kendi şartlarınıza uygun doğruları oluşturmak ve gözlemle en iyi sonuca ulaşıp bol çiçekli menekşelere kavuşmak. Menekşe sevdasının meşakkatli yollarında başarılar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10675 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |