Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi blaze ash
Sevgili Rana+miraç;
Gönderdiğiniz menekşelerin son durumunu paylaşmak istedim. Minik yapraklı olan malesef çürüdü  Diğer ikisi ise şöyleler :
Eklenti 315523
Bunun gelişimi biraz yavaş. Sizin gönderdiğinizde üzerinde olan tüm yapraklar soldu. Bunlar yeni gelişenler. Sizdeki de mi yavaş gelişiyor acaba? Yoksa şu anda mı bir sorun var.
Eklenti 315524
|
Sevgili blaze ash menekşelerinizi merak ediyordum. Resimlerini yüklemeniz ne iyi oldu. Yaklaşık bir iki ay önce o kadar çok yavru ve yetişkin menekşemi kaybettim ki küsüp vazgeçiyordum menekşe yetiştirmekten ,neredeyse her gün iki üç yavru gitti.
Minik yapraklı menekşenin iki kocaman yetişkin çiçek açan saksısını ve en az 7-8 adet yavrulu yaprağını kaybettim .Elimde bir kaç küçük yavru daha var. Üzüle üzüle bir hal oldum.Artık gözlerinin içine bakıp ne olur yaşayın demiyorum, köklerini temizleyip kimini suda köklendirip yeniden dikiyorum kimini de tekrar toprağa dikiyorum. Elimden geleni yaptıktan sonra ölürseniz ölün kalan sağlar benimdir diye boşvermişim gibi davranmaya çalışıyorum.
Diğer yavaş gelişen menekşenizin bende olan 4 yetişkin ,8-10 tanede yavru ve yaprağını kaybettim .Elimde hiç kalmadı en sonuncuyu çiçek açmış haldeyken geçen hafta kaybettim . O yüzden gelişimleri için bir şey diyemiyeceğim. Sizinkinin yaşamasına sevindim .
Geçen haftalarda İstanbul bauhaustan çiçeği geçtiği için 1 tl 'ye satılan yedi adet gelişmiş harika menekşeler aldım şimdi onları yaşatmaya ve çoğaltmaya çalışıyorum.
En çok kaybettiğim 4 kök beyaz rococoma üzülüyorum . Balçık gibi sımsıkı kötü bir toprakta yetiştirmiş bir arkadaşım hediye vermişti .Toprağı kötü diye aldıktan iki hafta sonra toprağı değiştirdim. Güzelim menekşe çürüdü.
Neyse derdim çok inşallah yenileri çürütmeden büyütürüm. Bol çiçekli günler ,selamlar