![]() |
|
![]() |
#10081 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2011
|
Evet aslında mantıklı, keşke nemi suyu tutturmak benim gibi acemiler için bu kadar zor olmasaydı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10082 |
Ağaç Dostu
|
Tatlı kuzu aylardır çiçekli. İki resim arasında 2 hafta var. Nedense çiçekleri solunca elimle alamıyorum. Vermiyor. Oysa mor menekşemde solan çiçeği elimle kolayca alırdım. Çiçek saplarını kuruturdu, onları da alırdım. Bunda çiçek sapları da hep diri kalıyor. Baktım ki olmayacak, solan çiçekleri saplarıyla kesmeye başladım. Biraz rahatladı galiba, kalan çiçekler dikleşti.. ![]() Batı penceresi kışın çok bol aydınlık alıyor. Yanmıyorlar. Yazın tabii daha serin bir yerlere götüreceğim.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10083 |
Ağaç Dostu
|
Sayın maki01 ben de böyle bir şey okudum. Suda oluşan köklerin büyük bir kısmı toprak için uyumlu değil. Bitkiyi ekince bir süre daha gelişme göstermiyor, sebebi de uygun kökler yapmakla bir daha uğraşması. Benim de önerim gelişkin sağlıklı bir yaprağı biraz sap da bırakarak (ucu biraz verevli olmalı) kesin ve çay kaşığının ters ucuyla toprağa saptan birazcık daha genişçe bir oyuk açın. Sapı nazikçe daldırın. Etrafındaki toprağı biraz toparlayın. Toprak kurudukça üstten az az su verin. Birkaç haftada yavrulayacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10084 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-04-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10085 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
az sulamak ama dısarıdan nemlendirmek iyi oluyor fisfis la geceleri hafif bir yagmurama yaprakları hos gosteriyor yaprakları dikerek cogaltmakta mantıklı suda bazen curuyor |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10086 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
celigi yapraga yakın 2.5 cm kadar yerden açılı sekilde 1.5 cm kadarda topragın icine kadar kalem gibi bir seyle topraga oyuk acıp dikiliyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10087 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Bu günlerde favori renklerim eflatun ve beyaz. Her ikisini de yapraktan yetiştirdim. Eflatun olanı yerde kopmuş olarak buldum. Onu kuruyup yokolmaktan kurtardığım için olsa gerek (arsız demeyin alınır ) çok vefakar ,çok güzel çiçekler açıyor. Bu ikinci açışı. Kökünde ayrılmayı bekleyen yan sürgünleri var ana kök zarar görür diye korkudan ayıramıyorum. Beyaz herkeste olan ve kolay büyüyen tür ama olsun sıradan olanların da güzelliklerini takdir etmek lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10090 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sizin hala menekşeniz yok mu
Saintpaulia |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10091 |
Ağaç Dostu
|
Menekşeyi kim sevmez
Eşim evde saksı istemiyor Deseneki güzelim sen şimdiden yanmışsın Yukarıdaki menekşeler 3 lira 3 ay ödemesiz 10 ay vade kredi kartı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10095 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-04-2012
|
![]() menekşelerim b1 günün içinde böyle oldu... sanki çiçeklerini sap kısmından biri kırmış gibi ![]() ne yapmam lazım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10097 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10098 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-01-2008
|
Tam emin olmamakla beraber daha önce böyle olan iki menekşemin topragını açtığımda kökü çürümüş olduğunu gördüm. Eğer öyle bir durum varsa önlemini biran önce alın derim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10099 |
Ağaç Dostu
|
menekşe |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10100 |
Ağaç Dostu
|
Sayın şemsiye ağacı Kök çürümesi ve tedavi yöntemleri ile ilgili bilgileri http://www.agaclar.net/forum/afrika-...a/15271-10.htm bölümünde bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10101 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() şimdi bekliyorum *** iyileşir... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10103 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2012
|
sevgili özlem 2 gün once köklerini çapalama havalandırma konusunda yazdıklarınızı okuyup yavru menekşeme uygulamıştım.bugun gözle görülür gelişme kaydetmiş teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10104 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2012
|
menekşelerimde beyaz pamuk gibi yapışkan şeyler var ,hepside çok güzeller de...nedir bu acaba,menekşelerimi nasıl kurtarabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10105 |
Ağaç Dostu
|
Büyük olasılıkla menekşenizde unlu bit diye anlandırılan zararlı var sayın emine yaprak. http://www.agaclar.net/forum/afrika-...ntha/15271.htm bölümünde bilgi bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10106 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() bitkimin son hali bu ![]() bende başka cins menekşeler var ve çok dayanıklılar bu türüyle yeni karşılaştım çok hassaslar gerçekten |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10107 |
Ağaç Dostu
|
Sayın şemsiye ağacı, Bu menekşenizi diğer bitkilerinizden ayrı bir odaya alın. Erken yorum yapmak istemiyorum ama sorun kök çürümesinden farklı olabilir, diğer bitkilerinize de bulaşmasın. Bu menekşeye dokunduktan ellerinizi yıkamayı unutmayın, hastalığı diğer menekşelerinize taşıma ihtimaliniz var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10108 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Söylediklerinizi aynen uyguluyorum, teşekkür ederim... Sadece bekliyorum, *** düzelir. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10109 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sayın şemsiye ağacı, fotoğrafınız net olmamakla beraber anladığım kadarıyla menekşenizin orta yapraklarında yanık oluşmuş. Bu güneş yanıklarına cam kenarında aktif güneş gören menekşelerde rastlıyoruz. Işık gören başka bir bölgeye alırsanız toparlanır ve yeni yapraklar sağlıklı çıkar. Ayrıca arkadaşların söylediği gibi susuz kalmış olabilir, bir de kök çürüğünden şüpheleniriz. Artık deneme yanılma yoluyla kök çürüğünü hemen çözer oldum. Şöyle ki; dış yapraklarına dokununca diri değilse ve bitki verdiğiniz suyu çekmemişse( yani toprağı eskisi gibi kurumuyor hep ıslak kalıyorsa) kök çürüğü demektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10110 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Koçtaş'tan güzeller...
Beğeninize sunuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |