![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
pamuklu unlu bitler
Geçenlerde çiçekler için parlatıcı sprey almıştım besleyici ve koruyucu olduğunu okudum üzerinde pamuklu unlu bitlerin olduğu menekşemin arasına ve ortasına da sıktım sonuç olumlu gibi ortadaki unlar kayboldu gibi sanki ama yaprakları gelişmiyor.Üstünde 1 aylık koruma ve parlaklık sağladığı yazıyordu .Acaba bu konuda deneyimleri olan var mı ?Paylaşırlarsa teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-03-2012
|
Menekşelerde fitilli sulama belki pratik bir çözüm ve zamandan tasarruf için güzel bir uygulama. Fakat benim anladığım kadarıyla, saksıdaki fitil sürekli suyu toprağa aldığı için ve afrika menekşeleri de diğer saksı çiçeklerine nazaran fazla suyu sevmeyen bir tür olduğundan, sadece zorunlu durumlarda (mesela tatile giderken vs.) uygulayabilirim. Zaten yaklaşık olarak 10 günde bir su vermek yeterli oluyor ve şimdiye kadar bu yüzden kaybettiğim menekşe olmadı. Şimdilik pet bardaklara su vermeyi (epey zaman alsa da) daha garanti bir yöntem olarak görüyorum. Hem menekşelerin gelişimlerini incelemek açısından da tek tek su vermek güzel oluyor aslında.. Düzenleyen tabiata dair : 09-05-2012 saat 21:04 Neden: ilave |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
menekşeler
menekşelerimden bazıları Düzenleyen tabiata dair : 10-05-2012 saat 09:38 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
ve diğerleri
arada dağ çileğim ve kır çiçeğim de karışmış sanırım acemilikten |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
devamı
... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sevgili tabiata dair, kenarı yeşil biyeli mor menekşenizden mutlaka yaprak yedeklemenizi öneririm. Koçtaş'a az sayıda gelen bu menekşeden 3. kez aldım. Yaprakları biraz kötü durumda idi ama rengi farklı olunca yapraktan çoğaltmak istedim. Diğer aldıklarımda sıkıntı yok ama bu türle anlaşamadık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2012
|
Tüm menekşe severlere merhaba, Bu siteyi geçtiğimiz hafta buldum. Hepiniz menekşeler hakkında tecrübelerinizi paylaşmışsınız. Sayenizde bende bir şeyler öğrendim. Ben yaklaşık 2 sene önce 2 adet menekşe ile menekşe bakmaya ve sevmeye başladım. 2 hafta öncesine kadar sadece 1 tene menekşem kalmıştı. Yakın zamanda bir kaç tane daha aldım. Bu ilk resimdeki menekşelerim 2 sene önce bu şekildeydi. İş yerinde bakıyorum ![]() şimdi sadece mor olan kaldı. diğerlerini yeni aldım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2012
|
Tatil zamanı bayramlarda vs. çiçeklerimin altına su koyduğum için kök çürümesi oldu. Yanlış bilgi yani. Artık daha dikkatliyim. Ve umarım sizlerin o güzel çiçekleri gibi menekşelere sahip olacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Fahriye hanım dediğiniz gibi o tür zor bir tür. Bende aynı sıkıntıyı yaşayıp öldürüp yapraktan üretme yolundayım ve çok iyi gelişiyorlar. Ayrıca desteğinizle yenisinede kavuştum... Bu arada satın alınan menekşelerde unlu bit mevsimi başlamıştır. Alırken dikkatlice yaprak altları da dahil iyice bakmanızı öneririm... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Merhaba arkadaşlar bu menekşeleri bugün bir marketten aldım biraz hırpalanmışlar ancak iyi bir bakımla ilerde düzelir diye düşünüyorum siz nedersiniz .. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Önce çiçek saplarını kopartıp kök çürüğü vs. Varmı diye bakabilirsiniz... Bakınca yapraktaki beyazlıklar nedir? Unlu bit olabilirmi dikkatli bakarmısını? 1 hafta sonra eve adapte olunca yeniden toprağına ekebilirsiniz. Aynı zamanda alttaki yaşlı yaprakları varsa alıp gençleştirebilirsiniz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili mmanager, Kök çürümesi ile ilgi teşhis ve tedavisini anlatan çeviri metni ekli mesajımda yer alıyor. Tıklayın lütfen. http://www.agaclar.net/forum/886123-post293.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-04-2011
|
Minik menekşelerim büyüyor. :)
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohumdan menekşe yetiştirmek zahmetli ama bir o kadar da zevkli ![]() Gelişmelerini daha yakından izleyebilmemiz için fotoğrafları http://www.agaclar.net/forum/afrika-...htm#post926699 başlığımızda paylaşır mısınız ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
|
Koçtaşa ilk kez güzel menekşeler gelmiş...
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Menekşem
Sende bu güzellik varken |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-12-2011
|
yapı marketten aldığım menekşelerim çok çiçekli ve sağlıklı idi.Ancak minik böcekler dadanınca steril toprak ve saksı değişimi ardından şimdiki halleri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Bu menekşeyi yapraktan coğaltan arkadaşlar nasıl yapıyorlar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Bende 1 ay oldu dikeli şeffaf kaba diktim 2 tanesinin kökleri gözüküyor 4 tanesinde hiç belirti yok sabır işi biraz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda benim güzellerim yeni edindim inşallah başarılı olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda 1. resimdeki yazın başında mite hastalığına yakalanmış olup yan sürgünden aldığım yavru durumu sizce nasıl sağlıklımı halen daha ayrı duruyor 2. resimdekilerde sevgili menekşecibabadan almıştım fitilli sulamadan malesef çürüme yaptı bende yapraklarını hep diktim sizce tutarmı tutarlarsa hiç değilse benden başkalarıda sevinecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Siz hala menekşelenmedinizmi ? neden |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |