![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Benimde kış aylarında mor menekşem kök çürüğü oldu.Kökü temizleyip kestim, suda köklendirdikten sonra diktim en az 10-12 yaprak kaybına rağmen toparlandı. Ama 4-5 hafta sürdü köklenmesi. Şimdilik hayati tehlikeyi atlattı.İnşallah eski güzelliğine döner diye umuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sera, bitkinin ihtiyaç duyduğu sabit ısı ve nemi düzenli sağlayabildiği için önemli ancak poşet bunu ne ölçüde başarır, emin olamıyorum. Buzdolabında kullandığımız yarı şeffaf saklama kaplarının büyük boyları çok daha uygun oluyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sayın maki01 poşetten kastım şeffaf buzdolabı poşetiydi. Daha önceki seralarımı hep böyle yapmıştım. Hiç sorun çıkarmadan çoğu köklenip yavru verdi. Ama o zaman kış aylarıydı. Şimdi bahar geldiği için sera ortamı sağlamak istememiştim. Ama sanırım garantiye alıp sera yapmak daha iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
RS- Zelenaja Lagunam ikinci çiçeklenmesinde bir çiçek orijinalinden çok farklı renklerde açtı. İki ayrı türün genetik özelliklerini de barındırmış oldukları için, hibrit türlerde bu tür durumlara rastlanabiliyor . Orijinali koyu mor olan bir menekşe genlerinde beyaz rengi de taşıyormuş ![]() Bugünlerde açan yeni çiçeğimiz ![]() ![]() Ve orijinal hali ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Aynı menekşede hem orijinal hem de sport ( orijinalden farklı ) çiçek oluşması durumunda sportu çoğaltmanın bizler için tek yolu çiçek sapı. http://www.agaclar.net/forum/afrika-...htm#post905604 Bunu yapmak için çiçeği koparmam gerekiyor ama kıyamıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Taç kesimden sonuç alınamaz. Nedeni ise ayni menekşenin diğer çiçekleri orijinal renginde olması. Taç kesim yapmanın, yaprak çeliğinden üretmekten farkı olmayacak .Tek yol çiçek sapı yani. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Zoroğlu temenni ve övgülerinizden dolayı çok teşekkür ederim. Amacımız bilgi paylaşımını çoğaltıp , bu konudaki eksiklerimizi birbirimizden tamamlayıp en iyiye ulaşabilmek. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2012
|
Bunlarda benim güzellerimm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-04-2011
|
Merhaba arkadaşlar bugün İzmirdeki toplantıya katıldım gerçekten çok güzeldi. Birçok arkadaşla tanışma imkanı bulduk. Emeği geçenlere Mine Hanıma ve sunum yaparak bizi bilgilendiren Doğan Beye çok teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
cok guzel bir toplantı ben katılamadım sevgiyolunda işim var bırakıp gelemedim, boyle etkinlikler artmali tebrik ediyorum duzenleyenorganize eden arkadasları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Menekşelerim çiçekleniyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Sayın papatyam 86 öncelikle hoşgeldiniz. Ben daha acemi sayılırım ama yavruları ayırmak için erken diye düşünüyorum . Menekşeleri yeni satın aldığınızı yazmışsınız saksı değişimi de yaptıysanız bitki önce yeni ortama alışsın, yavrular biraz daha büyüsün sonra ayırılabilir. Yavruları anne kökten steril bir kesici aletle ya da elinizle ayırın .Muhtemelen köksüz olacaktır.Ben suda bekletmeden pet bardağa dikip az sulayıp sera yapıyorum .Buna rağmen ayırdığım yavruların çürüyüp tutmadıkları oluyor. Ben sadece tecrübemi paylaştım daha isabetli bilgileri tecrübeli arkadaşlar verirler .Bol çiçekli günler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sıçaklık
Yaz sıçaklarında serada menekşeleri yaşatmaya muaffak olamadım ve çok fire verdim Ev içinde olanlar yaşayabildiler sera sıçaklığı 35 geçtikten sonra teker teker bozuldular Serayı ne kadar havalandırsanız olmuyor fanlarda fayda etmiyor Ançak yapraktan alınan saksıya alınmayı bekliyen yavrulara pek bir şey olmadı Bu sene resimde görülen ve aynı ısı ve nemi muhafaza edebileçeğim bir ortam meydana getirdim sıçaklık ve nemi bu şekilde sabit tutaçağım Netiçeyi buradan paylaşaçağım İyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
papatya86; yavrunuz kesinlikle ayrılacak büyüklükte değil. Ben kesinlikle ana gövdeye bağlı yavruları (ayıracak düzeye gelseler dahi) ayırmıyorum. Aynı saksıda bolca çiçek görmek hoşuma gidiyor. Yavru isterseniz hemen bir yaprak köklendirip dikersiniz, olur biter. Zaten elinizdeki tür çok kolay üreyen ve bol yavrusu olan bir menekşe... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili fahriyee, Standart menekşelerde yan sürgünlerin gelişmesine izin vermenin çiçeklenmeyi olumsuz etkileyeceği söyleniyor, hiç denemedim. Bu nedenle chimera ve trailer türü dışındaki menekşelerimde yan sürgünleri çok küçükken koparıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Menekşeleri yukarıda resimde görüldüğü şekilde yazı geçirmeleri için bir çalışma yapaçağım Yurt dışında güneş enerjisi kullanılarak seralarda ısı ayarlanıyor İstanbulda yazın sıçaklıktan dolayı menekşe satışı neredeyse yok Bu sene yazın sıçak geçeçeği söyleniyor Ne yapmalıyız yazarmısınız Sayın Adanalı ve İzmirli menekşe sevenler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sayın maki01, Blue Dragon'dan dört yan sürgün aldım.Çok güzel gelişmişlerdi.Daldal çiçekleri var.Aşağı yukarı bir aydır çiçekte. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Daha önce de söylediğim gibi hiç denemedim sevgili sema62. Özellikle hibrit menekşelerin iri yapraklarıyla tek kökten sağlıklı beslenemeyeceğini düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sanırım yan sürgünlerin gelişmesinde,bunun rolü oldu. Enkısa zamanda foto eklemesi yaparım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Blue Dragon ve yan sürgünleri
Sayın maki01,ana menekşe ve ayırdığım yan sürgünler.Bir hafta oldu .Zaten ayırmadan önce sürgünün birisi tomurcuklu idi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
bu yan surgunleri alınca ayırınca ana govdede daha guzel cicekler veriyor benim mor meneksem 4 tane oldu bakalım yavrulear ne zaman ciceklenir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ahmeter gerçekten sevimli menekşelerimizin bakımında en çok zorlandığımız konulardan biriside yaz sıcakları. 30 derece sıcaklıkların üstünde birde havasız ortamda menekşelerin uzun süre yaşamaları imkansız. Ben çareyi yetiştirme ortamlarında güneşi perdeleme , klima ve fanlar kullanarak havalandırarak , bilhassa akşam üzerleri bitkileri sprey şeklinde sulayarak serinletiyorum. Bizim iklim şartlarımız Abd ve Rusya ya göre daha sıcak olduğundan bizde daha fazla problem oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|