![]() |
|
![]() |
#9631 |
Ağaç Dostu
|
Eğer fazla su verdiğime inanıyorsam önceleri kum dolu bir kabın üzerinde bekletirdim. Diatomitle tanıştım tanışalı tüm toprak kültüründeki bitkilerimi kum yerine diatomit kullanıyorum, fazla suyu hemen çekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9632 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9633 |
Ağaç Dostu
|
Kum dolu kabın içinde bekletilen nedir? Topraktaki menekşe. Amaç, menekşenin fazla suyunu emmesi. Demekki materyal suyu emebilmeli, kumun görevini diatomit almış. Oysa, mesajımda trans olayı yok. ![]() Düzenleyen yeşillim : 10-02-2012 saat 16:32 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9635 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Son menekşenizde kök çürümesi mevcut bence. Topraktan çıkarıp çürüyen kısım kesilip tekrar ekilmesi gerekir. (uzun süre sulanmadığı halde toprak kurumuyorsa, hep ıslaksa genelde kök çürüğü oluyor) Toprağını değiştirmek, suyunu emdirmek gibi işlemler faydasızdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9636 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9637 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-02-2009
|
Benim menekşemin ilk çiçeği bugün sabah açmıştı çok sevindim devamıda yolda açmaya hazırlanıyorlar. Ama benim sadece tek renk menekşem var. Sitedeki menekşeleri görünce içim gidiyor. Sağlıkla büyütürsünüz inşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9640 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-02-2011
|
Uzun zamandır paylaşımda bulunamıyordum. Ama sizleri sürekli takip ediyorum. bu güzel çiçekleri büyütmek için o kadar uğraşıyorum ki. Dün yeni aldığım menekşemin saksısını değiştirirken hayret verici bişey gördüm. Saksının altında, toprağın en altında kalan bir yaprak kölenmiş ve yavrulamış. Beni o kadar mutlu ettiki onu görmek sizlerlede paylaşmak istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9641 |
Ağaçsever
|
Benim meleklerim bu günlerde tomurcuktalar. Çiçek açar açmaz sizlerle paylaşıcam. Birde bilgili olan arkadaşlardan yardım istiycem. Geçen yıl mart ayında aldığım eflatun menekşem beni o güzel çiçeklerinden mahrum bırakıyor. Diğer menekşelerimle aynı yerde, aynı gübre ve sulamayı yapıyorum fakat o çiçek açmıyor. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Şimdiden yardımlar için çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9642 |
Ağaçsever
|
iş te o menekşem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9643 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili acemifüsun, bu ara çiçekli resimleriniz genelde yabancı ve birbirinden güzel. Tekrar maşallah diyorum. Ben katmerli ve kenarları kıvırcık(volanlı) beyazları çok severim. O yüzden de ismini biliyorsunuz zannedip sormuştum. Bilen arkadaşlardan yardım isteyebiliriz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9644 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili nihann, Sitemizde Afrika Menekşelerinin yoğun ilgi görmesi nedeniyle detaylı alt başlıklardan oluşan ayrı bir bölüm bulunmaktadır. Aradığımız pek çok sorunun yanıtını bu başlıklarda bulmamız mümkün. Çiçeklenme sorunları ile ilgili de ayrı bir başlığımız var. Önce Afrika Menekşesi ana başlığını tıklayıp, Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha) - agaclar.net daha sonra alt başlıklardan sorunuzun incelendiği alt başlığı bulabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/afrika-...ntha/23641.htm Mesaj sayısının fazla olması nedeniyle soru ve bilgilere daha kolay erişmek için mesajlarımızı lütfen konunun yer aldığı alt başlıklara yazalım. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9645 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9646 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Bu plastik kapları nereden bulaçağız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9647 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sevgili Acemifüsun, Mükemmel görsel şölen için Teşekkür ederim. Yüreğinize, Emeğinize Sağlık... Gözlerim bayram havasında resmen ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9649 |
Ağaç Dostu
|
Güzelleri görünce, benide coşturdunuz ![]() Bendende gelsin birkaç Güzeller. Kesinlikle kıskandım galiba ![]() ![]() '' SEVGİLİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN '' |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9650 |
Ağaç Dostu
|
Başlayınca devamıda geliyormuş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9652 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Hepside şahaneymiş gerçekten.. Hiç de acemilik sezilmiyor bence son derece keyifliler Hatice Hanım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9653 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili missmenas, Sıcak yaz aylarından kurtulan menekşelerin çok güzel gelişmişler, ellerine sağlık. İlk iki fotoğraftaki LE- Fuksivoe Kruzhevo benim de çok beğendiğim bir tür . 3. fotoğraftaki ise Afrika menekşesi ile aynı familyadan ancak farklı bir tür olan Chirita Tamina. Sevgili A-EMEL'e bizleri bu türle buluşturduğu için bir kez daha teşekkür ediyorum. Son fotoğraftaki menekşende ise birden fazla kök var gibi, emin olamadım. Varsa bir an önce ayırmanı öneririm. Hoyalardaki başarını ortam ısınını isteklerine göre ayarlayabildiğin sürece menekşede de göstereceğinden eminim. Kutluyorum, ellerine sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9655 |
Ağaç Dostu
|
Gerçekten estetik ve duvarın rengi vurunca daha güzel görünmüşler. Aslında başka amaçla kullanılan kapların sanki dışındaki ambalaj çıkarılınca fitilli sulama kabı olabileceğini düşünüyorum. Örneğin kare şeklinde jöle kutuları da biraz büyük saksılar için fitilli sulamada kullanılabilir. Onlar da plastik ve şeffaf. Ben de atacağım bir kapak ya da benzeri nesneye dikkatlice bakar, menekşelerde işime yarayıp yaramayacağını düşünürüm. Bir ara kulpu kırık fincan biriktirmiştim, tabanını delmek uğraştırınca attım gitti... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9656 |
Ağaç Dostu
|
Sizlere simbiyoz yaşam örneği sunuyorum
Gerekli malzemeler:Yayvan bir saksı, 10-15 menekşe yaprağı, 8-10 buğday tanesi, büyüdüğü zaman yaprakları menekşelerin üzerini örtmeyecek bir çiçek. Hepsini aynı saksıya ekiyor, sulamayı tabaktan yapıyoruz. Buğdaylar uzadıkça kesmemiz gerekebilir. Menekşe yavruları ayıracak boyuta gelince ayırma işlemini gerçekleştiriyoruz. Hatta yavrunun 1-2 tanesi çok gelişmiş ama diğerleri yavru ise, gelişmiş olanı diğerlerine zarar vermeden alıp o bölgeye toprak eklenebilir. Bu ara gerçekten yer sıkıntım olunca 8-10 saksıyı bu şekilde yaptım, ölen yaprak neredeyse 1-2 tane oldu. Ortak yaşamı çok sevdiler(maşallah) ve sizlerle paylaşmak istedim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9657 |
Ağaç Dostu
|
Güzel bir çalışma olmuş sevgili fahriyee, paylaşım için teşekkürler. Buğdayı hala deneyemedim ![]() Aynı kapa birden fazla yaprağı yer sıkıntısı nedeniyle ben de dikiyorum. Aceleci olup diğerlerinden daha önce gelişenleri kaşıkla alıp ayırmak sorun yaratmıyor. Senin de söylediğin gibi eksilen toprağı yerine ilave edince geriye kalanlarda da problem yaşanmıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9658 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada bi sırda vereyim.... Bugdayla menekşe sapını aynı yere ekerseniz tutma şansı bol oluyor. Çünkü bugday Nemi sevip kök kısmında sürekli nemli ortam yaratıyor... Fazlasını emip su kontrolünü sağlıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9659 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Özlemciğim, ben de dediğin gibi yapıyorum genelde. Toprakta çukur oluşturuyor, önce buğdayı atıyorum, üstüne de yaprak sapını yerleştiriyorum. Buğday atmayı unutursam sonradan ekliyorum. Sevgili maki sizlerle paylaşımda bulunmak beni mutlu ediyor, ben de teşekkür ediyorum ilginize. Buğday yazın benim kurtarıcım olmuştu. Fazla suyu aldığından yaz sıcaklarını en az kayıpla atlattım elhamdülillah. Aynı saksıdaki diğer bitki biraz gelişince tırtıklı yerlerde oluşan yavrular toprağa düşüp yeniden çıkıyor. Adını bilmiyorum araştırmak lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9660 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2011
|
arkadaşlar cok cok özür dilerim (cehaletimide bağışlayın lütfen) aşure yaptıgımız bugday mıdır bu bahsettiğiniz ?? Denemek isitiyorum ama yanlış birşey yapmamak adına, emin olmak istedim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|