![]() |
|
![]() |
#9481 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9482 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Yaprak çeliğinden diktiğim beyaz renkli menekşem yavrularını yaprak ile sapının birleştiği yerde kendiliğinden oluşmuş küçük yarıkların kenarından verdi.Tarifimi anlatamamış olabilirim fotoğrafta görünüyor biraz. Bu haldemi bırakayım büyüsün yoksa yavruları ayırıp toprağa mı diksem? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9483 |
Ağaç Dostu
|
Sayın rana miraç bu halde büyümesine izin verin bence. Daha pek küçükler. Sayın sinanyavuzz torfa dikili ve torf kurumuş. Saksı kenarlarından ayrılmış kaskatı ortaya toplanır su emmez. Çay kaşığıyla yumuşak hareketlerle toprağı gevşetebilir misiniz bilmiyorum. Ben daha önce denemiş toprağı biraz açabilmiştim, suya biraz yumuşattım.. Ama ileri derecede kurumuşsa bir şey yapılamaz sanırsam, toprak değişimi gerekir.. Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 19:26 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9484 |
Ağaç Dostu
|
Günaydın yurdumun güzel insanları.. ![]() Maki01 çiçeklerin harika , ellerine sağlık. Rana+miraç yaprak çeliğinden çıkan yavrular harika ender görülen olaylardan ama onları köklendirmesi çok zor oluyor.SerDag ın dediği gibi bekle derim bende. Bunlar da benden..beğeninize sunuyorum.Buyrun podyuma... ![]() 1-Chimera 2-Halo’s Aglitter USA 3-Halo’s Aglitter USA 4-Pink Roccoco 5-Pink Roccoco |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9486 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Evet Sevgili maki, yayvan saksıları ben de seviyorum. Ayrıca plastik tabaklardan yapılan destek de çok hoşuma gitti yarın denerim inşallah. Fotoğraflar muhteşem, ellerine sağlık. Hepsi birbirinden güzel ama 'saharnaja roza'yı prenses yaptım haberin ola... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9487 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-01-2012
|
selam
Ben yeni üye oldum siteye ve menekşelerimi bi türlü istediğim gibi yetiştiremiyorum. Sobalı evde yaşadıgımıız için ısı degişimi yaşaya biliyorlar. Topragına ne tür katkılar yapabilirim sizlerden ricam bana yardım edebilirseniz sevinirim ![]() Düzenleyen maki01 : 14-01-2012 saat 13:41 Neden: Renk, noktalama işaretleri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9488 |
Yeni Üye
|
Artık ben de güzel çiçekler yetiştirmek istiyorum ve bu konuda çok sıkıntı yaşıyorum, lütfen degerli bilgilerinizi benle paylaşırsanız sevinirim. Düzenleyen maki01 : 14-01-2012 saat 13:41 Neden: Renk, noktalama işaretleri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9489 |
Yeni Üye
|
çok güzel çiçeklerin var inşallah bende böyle güzel menekşelere sahip olabilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9490 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar menekşecibaba, ellerinize sağlık. Mankenlerinizi öyle bezemişsiniz ki göz kamaştırıyorlar. Bizler bir tane de chimeramız olsa derken siz kolleksiyonunu sergiliyorsunuz, ne diyelim? Darısı başımıza. En çok Halo's Aglitter'ı beğendim, hatta bu isim bana hiç yabancı gelmiyor. Galiba Katmerciğim göndermişti. Ama yaşayanlar arasında mı maziye mi karıştı bilemiyorum... Menekşe fotoğraflarınıza hayranlıkla bakıyorum, tebrik ediyorum sizi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9492 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili yasemiin, sitemize ve menekşe başlığımıza hoş geldin ![]() Forum Kullanma Kuralları ve FORUM KULLANMA KILAVUZU başlıklarımızı ziyaret edersen, forumdan etkili bir şekilde faydalanabilirsin. Afrika Menekşesi başlığımıza gelen mesaj sayısı fazla olması nedeni ile bilgilere erişmek sıkıntılı olabiliyor. Bu nedenle Afrika Menekşesi için özel bir ana bölüm oluşturularak konular alt başlıklara bölündü. Afrika Menekşesi Saksı Harcı ( Toprağı) için başlık şu ana kadar açılmamıştı. Sorun, iyi bir hatırlatma oldu benim için ,teşekür ediyorum. Afrika Menekşesi ( Ana Başlık) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9493 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9494 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili menekşecibaba, görsel show için çok teşekkürler, chimeralarınızın hepsi birbirinden güzel. Özellikle hem alacalı ( picasso ) hem de chimera olan menekşenizi aralarında göremedim, umarım sağlıklıdır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9495 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9496 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sema62 ve menekşecibaba, Toprak karışımları ile ilgili mesajlarınızı ilgili başlığa taşıdım. Tıklayabilirsiniz ![]() Afrika Menekşesi Saksı Harcı (Toprağı ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9497 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2011
|
geçen gün bereket tv de bahçıvanın elinden proğramını izlerken çelikten bitki çoğaltırken çeliklerin ucunu çürümesin diye odun kömürünün tozuna batırıp toprağa öyle dikildi acaba bu yöntem menekşe yapraklarında da işe yarar mı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9499 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar menekşelerle ilgili yeni bir şey öğrendim sizlerlede paylaşmak istedim ebruli menekşe için iki ayrı renk menekşe yaprağını uzunlamasına ortadan kesiyoruz (sap kısmını) kesilen parçalar atılıyor sonra karşılıklı birbirine yapıştırıyoruz suları birbirine geçecek şekilde yani tamamlıyoruz en alt kısmından pamuklu iple bağlanıyor çok sıkmadan ve toprağa dikiliyor. ben henüz deneyemedim elimdeki renkler aynı olduğu için farklı bir renk alıp hemen deneyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9500 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de bu yöntemi çoook önce okumuştum ve değişik renkler elde etmek hayali ile birçok yaprağı heba etmiştim. Deneyip te başarılı olanlar vardır belki ama ben bu yöntemi artık denemem bile, siz de dikkat edin derim... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9501 |
Ağaç Dostu
|
Hazır büyümüş menekşelerden ziyade yapraktan kendi ürettiğim menekşeler beni daha fazla heyecanlandırıp sevindiriyor. Bunun içinse oldukça sabırlı olmak gerekiyor. 15 Eylülde diktiğim çelikler ancak resimlerdeki kadar büyüdü.Bilgi eksikliğim nedeniyle çiçekçiden aldığım torfa pet bardaklara başka bir şey ile karıştırmadan ekmiştim.Toprak çok çabuk kuruyor .Yavrular büyüyünce yaprakların büyümesi için alan kalmadı gibi.Pet bardakları tam doldurmamıştım.Toprakları karışım yapıp değiştirsem yavrulara zarar verir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9502 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9503 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2011
|
Sevgili Rana, Bunlar ne güzel minikler böyle, ellerinize sağlık. Gördüğüm kadarı ile içlerinde 4-3 tanesi iyi gelişmiş. Diğerleri daha çok çok bebek. Bilmem ki yerinden oynatırsanız, bunca zaman ve emek boşa gitmezmi? Konu hakında daha bilgili arkadaşlarımız var onların yorumunu beklemekte fayda var. Eminim daha iyi önerilerde bulunacaklardır. Off of bunlar baharda nasıl coşacaklar kimbilir. Bol çiçekli günlerini görmeniz dileklerimle... Selam ve sevgiler Asu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9504 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Rana, eğer yavruların hepsi bunlarsa şu ara hiç keyiflerini bozmayın derim. (çok tecrübeli değilseniz birkaç tanesini kaybedebilirsiniz).2-3 güne bir kontrol etmeniz ve sulamanız 5-10 dak.sürer. Aslında çabuk kuruyunca da sıkıntı oluyor ve su ayarı yapmakta zorlanıyorsanız şeffaf bir saklama kabına koyup üzerine streç film kapatır, 5-6 hava deliği açarsınız. Nemini korumuş olacağından daha güzel gelişir.(Toprağı az olan yavrularda özellikle bu mevsimde sera yaptığımda kaybım neredeyse hiç olmuyor) Ayrıca yeni gelişen yapraklara yer yok diye düşünmeyin. Yavrularınız en az 3 ay bu bardaklarda rahat büyür. Tabi bunlar benim önerim, siz ise aklınıza yatanı uygulayın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9505 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili fahriye cevabınız için teşekkür ederim.Sera yapma önerinizi deneyeceğim .Havaların soğuk olması nedeniyle geceleri menekşelerin bulunduğu kapalı terasımda ısı düşüyor.Böylece belki üşümelerini de önlemiş olurum.Menekşe yetiştirmede pek tecrübeli değilim o yüzden biraz sabırsızca davranıyorum.Yavruları uzaktan severek büyümelerine izin versem iyi olacak. Selamlarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9506 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-01-2012
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9508 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
Pembegül isimlerini bende bilmiyorum morsa mor menekşe pembe ise pembe menekşe diyorum. Onları şube müdürüme verdim Şimdi yenileri diktim. Mevsimi degil ama yinede dayanamadım çelikleri diktim yedi tanede satın aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9509 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Saintpaulia
Menekşeyi çeşitli topraklarda yetiştirdim 1 sene evvel deneme maksatlı sırf dere kumuna ektim pek tabii gerekli gübrelemeyi yaptım Bol yapraklı ve çiçekli . yapraklar gayet sıhhatli Havalar ısındığında birkac saksı daha yapaçağım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|