![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Bu sayfaya aylardır uğramıyorum, uğramak istemiyorum, sizin menekşelerinizi görünce hevesim kırılıyor. Benim menekşelerime ne yaptımsa nafile yerinde sayıyorlar, bende pes ettim. Dış mekan bitkilerine yöneldim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2011
|
Sevgili vehibe, sakın pes etme. Burada o kadar yardımsever arkadaşlar var ki; mutlaka doğru yönlendirirler, hep birlikte öğreniriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Sevgili maki maşaALLAH diyorum çok güzeller inanın renklerinden gözlerim şenlendi..Bende menekşelerim tam çiçek açarken toprağını değiştirdim hala kendine gelemediler bakalın sonuç ne olacak.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili pembegül, En kısa sürede toparlayacaklardır . Çiçekli iken ben de saksı değişimi yapmak zorunda kalabiliyorum. Genellikle bir sorunu çözmek amacıyla yaptığım bu değişikliklerin olumsuz etkisini hiç görmedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Sevgili maki inanın içim ferahladı çok sağolun,Menekşelerimin toprağı kestane toprağı dedikleri topraktı her hafta yaprak kaybetmeye başladı öleceğinden korktum sizlere sormuştum hatırlarsanız kök çürümesi olabilir denildi köklerine baktım çürüme yoktu daha sağlıklı olduğunu düşündüğüm başka bir toprağa diktim sonucu bekliyorum.Ayrıca sizin verdiğiniz bilgilerden de yararlanıyorum sevgiler... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-04-2011
|
Merhaba arkadaşlar yararlı olabileceğini düşündüğüm bir dökümanı palaşmak istedim.http://megep.meb.gov.tr/mte_program_.../622B00083.pdf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Egemen Raf Sistemleri : Hoş Geldiniz www.egemenraf.com Menekşelerin güzelliğine yakışır raf ünitesi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili özlem, Bu raflar, benim kullandığım raflar gibi. Metal parçaları satan bir yer bulursan, camı kendi yörende kestirerek dilediğin tasarımı yapabilirsin. Ağırlık taşıyabilmesi için cam kalınlığı önemli. Benim kullandığım camlar 0.8 mm kalınlığında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Ablacım yine aradım. O yuvarlak çemberlinin camsız haline 400 tl dediler. Kaldıki camlarla yine aynı fiyata gelir. Zaten camlı kargo yapılmıyor ankara dışına. Ölçüleride 60*120 yerden yüksekliği ise 125 cm. (Almak isteyen olursa bilgi amaçlı yazdım...) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2012
|
bi umut
şimdi siz boşuna umutlanma diyeceksiniz biliyorum ama ![]() fazla güneş görerek sararan menekşeleriminyapraklarını kopararak kızımın kullanmadıgı denizkovasının içine ektim ya tutarsa diye ![]() ![]() diğeri de yanlışlıkla kırdıgım menekşemin dalıçiçeğide vardı ama artık açacağını zannetmiyorum.. bide benim yeni yavru veren ne zaman açar acaba tahmini olan var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Hiç merak etmeyin hasarigirl onlar köklenmiş bile , içerisini nemlendirip bir naylonla üzerini örterseniz daha çabok netice alırsınız.Yavruların çıkması yakındır. Menekşelerin çiçeklenmeside genellikle sıcaklığa ve bakıma bağlıdır.20-25 derece sıcaklıklarda , yeterli ışık alan bitkilerimiz hafif ve geçirgen karışımlı toprak harcında ise mutlaka çiçek açar. Fosfor oranı yüksek 15-30-15 npk gibi üresiz gübre ile takviye yapın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Yeni aldığım bir menekşem
Sizlerle paylaşmak istedim. Saksısına bu çiçeği ne renk diye kaydetsem sizce? Düzenleyen fahriyee : 07-04-2012 saat 12:50 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
|
menekşecibaba senden bu sözleri duydum ya daha bi heveslendim ![]() inşallah köklenmiştir çok kurcalamamak bide umutsuzluga kapılmamak için çıkarıp bakmıyorum ![]() bu arada özlem menekşelerine bayılldıım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-01-2012
|
Bir çeliğim daha yavruladı... ![]() Büyümelerini izleyeceğim iki bebek menekşem var artık. Birini suda köklendirdim ve minik yaprak oluştuktan sonra toprağa aldım. Sudaki bu yaprak 2 ayda yavru vermişti. Diğeri ise direkt toprakta ve fitilli sulama ile bu hale geldi. ![]() İkisinin de üstüne buzdolabı poşeti geçirip hava alacakları delikler açtım. Şunu gözlemledim; (belki de yapraklarla ilgilidir bilemiyorum) toprakta köklendirdiğim yaprağın yavruları daha hızlı gelişiyor. Bakalım yarın işe gittiğimde beni nasıl karşılayacaklar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Aksine birde suda yavru veren menekşenizi toprağa alıp etrafını toprakla besleyip yavruyu örtmezseniz onun gelişimi çok daha hızlı oluyor. Diğeri topraktan çıkıncaya kadar o çoktan tutunup yeni yaprak çıkarıyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-01-2012
|
Alıntı:
Birinde yapraklar kökün üç farklı yerinde oluşmuş. Zamanı geldiğinde ayırmam gerekecek... O gün geldiğinde yine sizlerin deneyimlerine başvuracağım... ![]() Sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
selam benim menekse yapraklarını diktiğim 3 ay oldu hala bi kıpırtı yok acaba derin mi diktim babannem acele etme yavrular diyor ama kac ay oldu diktiğim menekse gec mı yavrular? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
forumdaki resimlere baktım benimkiler cok derın dıkılmıs napmam gerekıyo o sekılde yavru verırler mı yoksa cıkarayım mı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaçsever
|
sararmış yapraklarım sonunda filiz verdiler ![]() Düzenleyen hasarigirl : 12-04-2012 saat 10:41 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Merhaba benim çelik yaprağım mor ve beyaaz katmerli bir cins ve elimdeki son yapraktı ama köklendi ve kök boyo 1.5 cm olunca toprağa kolay alışsın diye dün ektim ama yavru yaprakları yoktu bir problem olurmu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Özlem dediğini yaptım ama yapmadan önce menekşeyi söktüm beyaz kökler kahverengi olmuş azcık kurumuş bende 1 dk eski suyunda beklettim ve aynı yerine dikip suladım ve şeffaf deliksiz bir poşet geçirdim üstüne sonra ise gardroba kaldırdım ışık almıyor yoksa kap karanlık biyer değilde dahamı aydınlık bir yere alsam ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşım tam olarak ekilen yaprağın garanti tutacağı bir mevsimdeyiz. Odada cam kenarı üzerine ışık vurmayan bir yer olsa yeterli... Çok sulamasaydınız birde...Yani azıcık toprağa 1 yemek kaşığı su yeterli sera yapılınca. Arada suyunu kontrol edersiniz. Fazla üstüne düşmeyin derim.... 1 hafta serada kalsın 2. hafta delik açın poşete 4-5 tane (ben saksı değil pet bardağa ekiyorum, poşet yerinede saklama kabına koyuyorum kapagını kapatıyorum oda yoksa yoğurt kovasına koyup kapatıyorum) sonra 3. haftaya zaten alıştırma kısmı bitmiş demektir. Saksıya değilde pet bardağa dikiniz. 2 parmak dibine toprak koyunuz... Saksı kullanmayınız. Yukarıdaki menekşelerim bayağı büyüyünceye kadar pet bardaktaydı. Sonra biraz genişine aldım. Derken 0,5 litrelik saksıya geçirdim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
nen kaktüs saksısına diktim pet bardağın ½ si kadar birşey az toprak var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |