![]() |
|
![]() |
#8581 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sevgili yağ-mur siz azmettikten sonra başarmamanız mümkün değil. Diğerleri gayet güzel ama son fotoğraftaki yaprak sapları çürümüş, iyileşmez. Sapın bir kısmı canlı olsa kesin diyeceğim ama ölmüş. Ellerinize sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8582 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-04-2011
|
Alıntı:
Fotoğrafı yayınlarken sorucaktım türü unutmuşum.Haklısınız ışık kaynaklı bir renk dönüşümü.. saygıyla.. sayın lale607 ben şehir dışından temin etmiştim yanlız bugun bir çiçekçi buldum inanılmaz türler vardı sanırım onlarda var bilgi veririm size... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8583 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-02-2011
|
Bende aşılama yöntemini denedim. Önceki sayfalarda nasıl yaptıklarını paylaşmış arkadaşlar. İnşallah tutar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8584 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8585 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-05-2011
|
merhaba benim bir tana yavru menekşem var ondan aldıgım yapragı sera yontemiyle yavrulatmaya çalışıyorum daha önce kaç kez menekşe aldıysam yaşatanadım sitenizi keşfedince tekrar denemeye bilgilerinizden yararlanmaya karar verdim bir hafta oldu sera ya yaprak dikeli durunu gayet iyi şimdilik *** bu sefer başaracagım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8586 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar
Markete picasso ve chimera gibi türler getirmelerini söyledim. Gittiğimde ilk resimdekini picoya benzetip sevinerek aldım, 2. resimdekini ise chimera diye aldım. Picassomun yeni yaprakları normal geldi, chimeramda yanılmışım. Keskin hatlı olunca acaba mı dedim ama değilmiş. Sonuç; hayal kırıklığı... Neyse mühim değil dedim, hiç olmazsa 2 menekşem daha oldu?! ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8587 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili fahriyee,yeni menekşelerin çok güzel ve sık sık karşımıza çıkmayan türler. Güzel günlerde büyüt. Chimerada zaman zaman renk dağılması olabiliyor yani her çiçek sapı birebir aynı şekilde açmayabiliyor. Senin menekşen tipik bir chimera bence. 8 aylık aradan sonra çiçek veren chimeramda ilk açan çiçek demeti (1) orijinali ile aynı şekilde açtı. 2. demette ise neredeyse tamamı bordo olan çiçek bile var. Yeni açmaya başlayan 3 . demet yine orijinali gibi açıyor. ![]() Farklı saplarda farklı renk dağılımı görülebildiği için, çiçek sapından chimera üretmede aslına en benzer sapı seçmemiz öneriliyor. Düzenleyen maki01 : 09-05-2011 saat 14:21 Neden: foto |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8588 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8589 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8591 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-04-2011
|
Merhabalar arkadaşlar.... Forumdan takip ettiğim kadarıyla 17 çeliğimi köklendirmek için pet bardakları kullandım. Ve 17 side yavruladı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8592 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar Orkun, Nazlı Hilal ne güzel demiş, doğru tesbit. Picasso gibi olanı Koçtaş'tan, chimera gibi olanı Kipa'dan aldım. Koçtaş her çarşamba, Kipa da her cumartesi gözü yolda beni bekler. Ben de her seferinde hem onları kırmamak adına hem de acep değişik bir menekşeye rastlar mıyım diye ziyaret ederim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8593 |
Ağaç Dostu
|
Chimera ların fiyatı 20 tl ile 70 tl arasında değişiyor,bulabilirseniz tabii.Eğer gerçek chimera ise çok şanslısınız , yapraktan ürettiğinizde cıkan yavruların çiçeklerinden anlıyabilirsiniz chimera olup olmadığını.İnşallah chimera dır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8595 |
Ağaç Dostu
|
Actinovate® SP İzmir toplantısında Sayın Mine Hanım ın tanıttığı ve gelen herkese dağıttığı Biofungusit ten bahsetmek istiyorum.Biofungusitin adı Actinovate.Bu konuda tüm arkadaşlarımın faydalanabileceğini düşündüğüm için sizlerle paylaşıyorum. Atinovate SP tamamen suda eriyebilen bir fungisittir. Kontrol ettiği patojenler ise, çökerten ve kök çürüklüğü etmenlerinden Pythium, Rhizoctonia, Fusarium, Phytophthora, Verticillium ve diğerleri, yeşil aksam hastalıklarından Külleme, Mildiyö, Botrytis, Alternaria ve diğerleridir. Actinovate SP aynı zamanda kök hacmini, vigoru ve bitki büyüklüğünü arttırıcı etki yapabilmektedir. Tanımı ve Etki şekli: Aktif maddeyi oluşturan Streptomyces lydicus strain WYEC 108, saprofitik rizosfer kolonize olan Actinomycete’tir. Bu bakteri, toprak patojenlerinin doğal olarak baskılandığı alanlarda yetişen keten bitkisinin köklerinden izole edilmiştir. Uygun koşullarda (nem ve sıcaklık) Streptomyces sporları çimlenir ve konukçu bitkinin kök sistemine bağlanacak misel formunu oluşturmaya başlar. Kök sistemi büyürken miseliyal koloniler de onunla birlikte büyür ve sonunda tüm rizosferi kaplar. Aktif Streptomyces bitki için yararlı birçok ürün de üretir. Bunlardan biri siderophores olarak adlandırılır ve mineralleri indirgeyerek bitki tarafından daha kolay alınmalarını sağlar. Diğeri ise, bazı dış çeperinin parçalanmasına yol açan chitinase’dır. Söz konusu bakteri aynı zamanda hastalıklara neden olan patojenleri etkileyen bir çok antifungal sekonder metabolitler üretir. Toprak Uygulaması: S. Lydicus toprak mantarlarına karşı toprağa damlama sulama başta olmak üzere her türlü yöntem ile rahatlıkla uygulanabilir. Yaprak Uygulaması: Her türlü uygulama aleti ile rahatlıkla uygulanır. Suda erimesi çok iyi olduğundan memelerde herhangi bir tıkanma yapmaz. Mine Hanımın tavsiyesine göre kullanımı da şu şekilde olmalı. 1 m2 alandaki saksılara 3 gr ilacı su ile karıştırıp topraktan vereceksiniz. Su miktarı yine 1 m2 kadar alanı sulamak için kullanacağınız miktarda su olsun. 1 m2 ye ne kadar menekşe yerleştirebiliyorsanız hepsini ilaçlarsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8596 |
Ağaç Dostu
|
İnşallah öyledir menekşecibaba. Benim chimera fotoğraflarında dikkatimi çeken; iç kısmın koyu renk, dış kısmın ise açık renk olması ve bu renklerin keskin hatlarla ayrılması idi. Benimki ise içi beyaz dışı mor olunca acaba chimera değil mi diye düşünmüştüm. Yapraktan yetiştirmeye çalışıp deneyeceğim inşallah. Ama chimera sahibi arkadaşlar yapraktan üretimde aynı görünüm oluştu mu bilemiyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8597 |
Ağaç Dostu
|
Chimeraların o kadar çok çeşiti var ki artık ![]() Yapraktan yetiştirme malesef kendi türünün devamı için mümkün değil. Chimeralarda üretim taç kesim , yaprak sapından yapılan çalışmalarla , yan sürgünlerden ve tohumla mümkün oluyor. Düzenleyen menekşecibaba : 11-05-2011 saat 07:15 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8598 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8599 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Bende Acemifüsunla aynı şeyi soracağım. Piyasada bulamadım. Belki de Balıkesir'de yoktur. Hemen onun yerine şunu verelim diyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8600 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Pet bardaklara diktiğin yapraklar için kullanıdığın saksı harcı kaliteli olmayan bir torf olmalı. Büyük saksıda da aynı malzemeyi kullandın herhalde. Mesajında toprak olarak ne kullandığını yazmadığın için torfla devam ediyorum ![]() Torf; hele de kaliteli olmayan bir torf; tek başına saksı harcı olarak kulllanlıyorsa kurumamasına çok dikkat etmek gerekiyor. Bir kez kurudu mu bir daha su tutması neredeyse imkansız hale geliyor. Yavruyu büyük saksıya aldığında gelişmesinin nedeni köklerin çevresinde su tutma özelliğini yitirmemiş taze torf ve "şaşırtma" işlemi. Büyük saksıdaki torf da bir süre sonra pet bardaktaki gibi sertleşip, su tutma özelliğini yitirebilir. Bu nedenle torfu hiç bir zaman tek başına kullanmamaya özen gösteriyoruz. Perlit ve vermikulitle karıştırarak menekşeler için daha havadar ve nem tutma kabiliyeti yüksek karışımlar hazırlıyoruz. Bence yavrularındaki gelişmenin nedeni, farkında olmadan yaptığın "şaşırtma" işlemi ve yeni saksı harcı. Çoğumuz artık küçük pet bardaklarda menekşe yetiştirip, aynı bardakta çiçeklerini görebiliyoruz. Saksının küçük olması, menekşenin kısa sürede altta kökleriyle toprağı sararak üste yaprak ve çiçek geliştirmeye başlamasını sağlıyor. Düzenleyen maki01 : 11-05-2011 saat 15:16 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8601 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2010
|
Bazı menekşelerim büyüdüğü için saksılarını biraz büyüttüm. Yerlerini de değiştirdim, iyi geldi galiba. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8603 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Sayın lale607 güle güle büyütün menekşelerinizi pembe fırfırlı olan çok güzel maşallah. İlk resimdeki kırmızı çiçek nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8605 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-03-2011
|
Yaprak ile çoğaltma işleminde ,toprağın nemi nasıl olmalı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8606 |
Ağaç Dostu
|
syn a1919, öncelikle teşekkür ederim. İlk resimde ki kırmızı çiçek "sundavilla" balkonum küçük olduğu için içeride pencere önünde yetiştirmeye çalışıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8607 |
Ağaç Dostu
|
syn mirabel, tebrikler, köklendirme işleminde başarılı olmuşsunuz. Bende yaprak köklendirmeyi düşünüyorum, daha önce hiç denemedim. Acaba siz yaprakları köklendirmeden önce herhangi birşey kullandınızmı? Evde jel halinde köklendirme hormonu var ancak daha önce hiç kullanmadığım için tam olarak nasıl kullanılması gerektiğini de bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8608 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2010
|
Merhabalar iki aylık bir süreden sonra, birden bira köklendirdiğim yapraklarım minik minik yavrular çıkarmaya başladılar. Sevincim çok büyük çook ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8609 |
Ağaç Dostu
|
Ben yine bu forumda öğrendiğim "y" tekniğiyle çoğalttım afrika menekşelerini.Çok derine gömmedim, yavrular hemen çıksın diye. Şubat gibi ekmiştim, pet şişelere torf doldurup. Direk ışık almayan, ılık bir yerde köklendiler. Kurudukça suluyodum ama abartı bir şekilde değil. Neredeyse tüm yapraklar çoğaldı. Çok az fire verdi, o da sağlıklı olmayan bir,iki yapraktı. Jel kullanmadım, ekstra hiçbişi yapmadım. Hemen çoğalmadılar bu arada bir süre beklemek gerekiyor. Ama şimdi çok mutluyum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8610 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın mirabel, yavrularınız çok sağlıklı, kutluyorum. Ben de "Y" tekniğini hasarlı ya da sapsız menekşe yapraklarında kullanıyorum. Bu yöntemle diktiğim her iki çeliğim, çok fazla sayıda yavru verdiler ve gelişmeleri yavaş. Sevgili menekşecibaba bu tür durumlarda yavruları seyreltmeyi önermişti ama kıyamadım ![]() Düzenleyen maki01 : 12-05-2011 saat 12:47 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|