10-05-2011, 22:08
|
#8598
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi menekşecibaba
Actinovate® SP
İzmir toplantısında Sayın Mine Hanım ın tanıttığı ve gelen herkese dağıttığı Biofungusit ten bahsetmek istiyorum.Biofungusitin adı Actinovate.Bu konuda tüm arkadaşlarımın faydalanabileceğini düşündüğüm için sizlerle paylaşıyorum.
Atinovate SP tamamen suda eriyebilen bir fungisittir. Kontrol ettiği patojenler ise, çökerten ve kök çürüklüğü etmenlerinden Pythium, Rhizoctonia, Fusarium, Phytophthora, Verticillium ve diğerleri, yeşil aksam hastalıklarından Külleme, Mildiyö, Botrytis, Alternaria ve diğerleridir.
Actinovate SP aynı zamanda kök hacmini, vigoru ve bitki büyüklüğünü arttırıcı etki yapabilmektedir.
Tanımı ve Etki şekli:
Aktif maddeyi oluşturan Streptomyces lydicus strain WYEC 108, saprofitik rizosfer kolonize olan Actinomycete’tir. Bu bakteri, toprak patojenlerinin doğal olarak baskılandığı alanlarda yetişen keten bitkisinin köklerinden izole edilmiştir. Uygun koşullarda (nem ve sıcaklık) Streptomyces sporları çimlenir ve konukçu bitkinin kök sistemine bağlanacak misel formunu oluşturmaya başlar. Kök sistemi büyürken miseliyal koloniler de onunla birlikte büyür ve sonunda tüm rizosferi kaplar. Aktif Streptomyces bitki için yararlı birçok ürün de üretir. Bunlardan biri siderophores olarak adlandırılır ve mineralleri indirgeyerek bitki tarafından daha kolay alınmalarını sağlar. Diğeri ise, bazı dış çeperinin parçalanmasına yol açan chitinase’dır. Söz konusu bakteri aynı zamanda hastalıklara neden olan patojenleri etkileyen bir çok antifungal sekonder metabolitler üretir.
Toprak Uygulaması: S. Lydicus toprak mantarlarına karşı toprağa damlama sulama başta olmak üzere her türlü yöntem ile rahatlıkla uygulanabilir.
Yaprak Uygulaması: Her türlü uygulama aleti ile rahatlıkla uygulanır. Suda erimesi çok iyi olduğundan memelerde herhangi bir tıkanma yapmaz.
Mine Hanımın tavsiyesine göre kullanımı da şu şekilde olmalı.
1 m2 alandaki saksılara 3 gr ilacı su ile karıştırıp topraktan vereceksiniz. Su miktarı yine 1 m2 kadar alanı sulamak için kullanacağınız miktarda su olsun. 1 m2 ye ne kadar menekşe yerleştirebiliyorsanız hepsini ilaçlarsınız.
|
Sevgili menekşecibaba o gün toplantıya biraz geç kaldığım için maalesef bu ilacın dağıtımını kaçırmışım. Piyasadan nerden bulabilirim, bir fikriniz var mı?
|
|
|