![]() |
|
![]() |
#8461 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Mesajı yeni okudum ve kısaca inceledim, ellerinize sağlık. Hiç olmazsa yeni üyeler tüm sayfaları okumak zorunda kalmayacak.(ben bir haftada okuyabilmiştim) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8465 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-04-2011
|
menekşelerim
Merhaba arkadaşlar . Size daha önceden göstermiş olduğum yavru menekşem çiçeğini açtı . Sizlerle paylaşmak istedim . Şuan da diğer yaprak da tomurcuk vermiş . Bu erken çiçek açmanın nedenini bilen varmı? Ben ilk defa karşılaştığım için şaşkınım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8466 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-03-2011
|
Açmaya hazırlanan fırfırlı pembe menekşem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8470 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2010
|
sn fahriyee; saksıları, normal menekşe saksısı ancak biraz büyütmeyi düşünüyorum. tepsiye suyu bir defa koyuyorum 1-2 saat sonra artan suyu döküyorum. haftada bir **** 10 günde bir tepside ki suya besin katıyorum. 4-5 günde bir eski bir makyaj fırçasıyla (allık fırçası) yapraklardaki tozu alıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8471 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Merhabalar, benimde beyaz mor ve pembe menekşelerim var. yapraklarını suya koyuyorum köklenmesi için, yalnız beyaz olan kökleniyor pembe ve mor yapraklar çürüyor. genelde böylemidir yoksa ben yanlışmı yapıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8472 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8473 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Chimera nedir. köklenmeden renkli olan menekşe yapraklarım çürüyor. siz köklendirmedenmi toprağa dikiyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8474 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-02-2011
|
Kuruyan çiçek dallarını koparmalımıyım? Yardımcı olur musunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8475 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Sart degil. Ancak guzel gorunmesi ve uzerinde zararlilarin uremesini onlemek acisindan kopartirsaniz iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8476 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Menekse yapraklarinin koklenme hizi ture bagli olsa da rengine gore curume veya curumeme gibi bir durum soz konusu degil. Sagliksiz gorunen, soluk, asiri yasli yapraklar secmis olabilirsiniz. En ortadaki yapraklara 1. sira dersek, 3. veya 4. siradan yapraklar secin. Forumu gozden gecirin. Herkesin kendince basarili oldugu bir yontem var. Ben yapraklari direkt topraga dikiyorum, suda koklendirip diken arkadaslarimiz da var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8477 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
ben yaprak koparıp suya köklenmeye koydum. tam bir ay oldu. hiçbir deyişiklik yok. bu konuda bilgisi olan varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8478 |
Ağaçsever
|
22/03/20011 tarihinde peynir kutusuna dikip sera ortamında yavrulatmaya çalıştığım yapraklarım yavruladı. Bir kaç gündür kontrol etmeyi bırakıp rahat bırakmıştım. Bugün birde baktım bana süpriz yapıp yavrulamışlar. İş yerinde çığlık attım resmen. Sayın melisa31 sizinkilerde size sürpriz yapar belki. Beklemeye devam edin. Ben yalnız yapraklarımı köklendirmeden direkt torfa peynir kutusuna dikmiştim. Düzenleyen Tunatuna : 28-04-2011 saat 12:10 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8479 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili zappie nin de dediği gibi chimeraların yaprakları da köklenir,ama elde edilen bitkilerin renkleri orjinal özelliklerini yansıtmaz. Bu yüzden üretimleri çok zordur,taç kesimle asalak yan sürgünlerle veya çiçek sapları üzerinde yapılan çalışmalarla (gerçek renklerinin devamını saglayabilmek için) üretilebilirler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8480 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2010
|
sevgili Menekşacibaba vermiş olduğunuz tavsiyelere uyarak ektiğim yaprağım bugün köklenmiş, çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. merak ettim ve zedelemeden baktım kökü bayağı olmuş, minik kaktüs saksısına ekmiştim, pet bardağa geçirdim çünkür daha rahat gelişsin istedim. artık ellemem orada yavrulasın çiçeklensin ne yaparsa yapsın yeter ki ölmesin ![]() bir de yabancı bir sitede resimdekinin de bir tür afrika menekşesi olduğu yazıyor. bu menekşe ise mersinde tarlaların kenarlarında duvar diplerinde nemli yerlerde çıkıyor bunlar yer menekşesi kır menekşesi falan diyorlar. ben iyice merak ediyorum aynı soydan mı acaba bunlar öyleyse ben bunlardan da saksıya eker çoğaltmaya çalışırım. çünkü çok güzel oluyorlar. birz daha koyu morlar yaprakları hafif tüylü çiçek sapları kısa ve hafif tüylü bizim oradakilerin. mersin e gittiğimde fotoğraflarım karşılaştırmak için fakat şimdi siteden aldığım fotoları eklemek istiyorum: Düzenleyen mor-salkım : 28-04-2011 saat 17:30 Neden: eksik yazım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8481 |
Ağaç Dostu
|
Çok sevindim,güle güle büyüt menekşelerini. Evet gerçekten güzel ,uzaktan menekşeye benziyorlar.Yurdumuzdaki bitki hazinemiz o kadar geniş ki,cennet gibi bir ülkede yaşıyoruz,kıymetini bilmemiz lazım.Onları görünce tohumlarını afrika menekşeleriyle tozlaştırmak geldi aklıma.Siz orada deneyebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8482 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
Bardak menekşenin yapraklarına da benziyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8483 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8484 |
Ağaç Dostu
|
Evet menekşacibaba aklıma gelmedi değil tozlaştırmak. Başka bir sitede de anlattığım menekşenin pembe çiçeklisini gördüm afrika menekşesi diye. Eğer Mersin'e yakın zamanda gidersem söküp size de göndermek isterim. Haber veririm zaten menekşe yi bulduğumda. Ama özellikle bu mevsimde çok görülüyor dediğim gibi yerlerde ve kaybolan bir bitki de değil, mevsimi geçmiyor sanki fakat baharda ve yazın açıyor. Araştırmaya devam ediyorum iki resim buldum farklı bir yerde daha, ona benziyordu çok ilginç geldi. Neyse özelden yazarım size bulunca burdan da foto paylaşırım herkes görsün diye. iyi günler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8485 |
Ağaç Dostu
|
sevgili zappie söylediğiniz yere baktım.Bence daha farklı benim dediklerim. ilk fırsatta fotoğraflarını çekip koyacağım. Merakımızı gideririz inşallah hep beraber ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8486 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-04-2011
|
merhaba arkadaşlar siteyi yeni keşfettim epeyce bir şeyler okudum ama çiçek yetiştirmek konusunda çok acemiyim sizden biraz yardım istiyorum.. babam bana bir menekşe almıştı mor renkli. bi süre sulamayı unuttuğum için özellikle toprağa yakın yerlerdeki yaprakları ve çiçekleri kurumuş. şimdi bu çiçeği tekrar canlandırmayı çok istiyorum. ne yapmam gerektiğini tam bilmiyorum sizin önerileriniz ne olur? toprağına verebileceğim bir besin var mı? bir yerde yumurta haşladığınız suyu bekletip toprağına dökün diyordu bunu denesem sonuç alabilir miyim? bir de bu kuruyan yaprakları temizlemeli miyim? şimdiden çok teşekkürler ilginize.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8487 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8488 |
Ağaçsever
|
Sevgili lale607 pembe menekşem açtı resimlerini gönderiyorum. Beyaz Menekşemin geçen haftalarda çiçeklerine ve yapraklarına yeşil bit musallat olmuştu. Arapsabunu, sıvıyağlı karışımı uyguladım. Gerçi tüylü yapraklarda biraz dikkat edilmesi söylenmişti. Ama herhangi bir zararı olmadı. Menekşemi kurtardım. Sevgili maki01'e de teşekkür ederim. Onun tavsiyeri ile kurtuldu çünkü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8489 | |
/
|
Alıntı:
![]() Size bu tavsiyem olacak 1. Eski çiçek ve kurumuş yaprakları kopartın, eğer kalın gövde toprak üzerinde kaldıysa havuç gibi kazıyarak biraz kurutun 5-10 dakika ve toprak örtecek şekilde ekin; 2. Bitkinin toprağı değiştirin, en basit marketlerde satılan torf olsun; Bitki yeni toprağa yerleştirirken resimdeki olan puf noktaları unutmayın. 3. Toprak değiştirdikten sonra ilk 3 ay gübre kullanmayın; 4. Saksı daima küçük kalacak (eski saksıya tekrar ekersiniz iyi olur, bitki saksıdan toprakla birlikte çıkartın ve eski topraktan, etrafta hafifçe vurarak arandırın. Saksı dibine biraz yeni toprak koyun 1-1,5 cm civarı, bitki yerleştirin ve etrafta hafif bastırarak yeni toprak doldurun. 5. 4-7 günde bir su vermeye unutmayın! Su verirken toprak biraz kuru kalmalı, 1-2 gün, kesinlikle fazla değil. Bitki suladıktan sonra tabaktaki kalan suyu 20-30 dakika sonra boşaltın. İlk adım için yeterli olacak sanırım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8490 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-03-2011
|
saksı değişimi
merhaba,bu da *** menekşem çiçkleri soldu bende kopardım. yeni tomurcukları var.ben menekşemin saksısının küçük olduğunu düşünüyorum,çünkü saksı kenarlarından yaprakları incitiyor.Sizce saksı boyutu ideal mi? Yoksa yapraklarınımı koparayım bilemedim. Bi de şuan saksı değişimi için uygun zamanmı? tomurcuk var ir iki tane |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|