View Single Post
Eski 29-04-2011, 09:54   #8489
klubnika
/

Giriş Tarihi: 11-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zeytincikk Mesajı Göster
merhaba arkadaşlar siteyi yeni keşfettim epeyce bir şeyler okudum ama çiçek yetiştirmek konusunda çok acemiyim sizden biraz yardım istiyorum..
babam bana bir menekşe almıştı mor renkli. bi süre sulamayı unuttuğum için özellikle toprağa yakın yerlerdeki yaprakları ve çiçekleri kurumuş. şimdi bu çiçeği tekrar canlandırmayı çok istiyorum. ne yapmam gerektiğini tam bilmiyorum sizin önerileriniz ne olur? toprağına verebileceğim bir besin var mı? bir yerde yumurta haşladığınız suyu bekletip toprağına dökün diyordu bunu denesem sonuç alabilir miyim? bir de bu kuruyan yaprakları temizlemeli miyim? şimdiden çok teşekkürler ilginize..
Merhaba, 'zeytincikk' , siteye hoş geldiniz

Size bu tavsiyem olacak

1. Eski çiçek ve kurumuş yaprakları kopartın, eğer kalın gövde toprak üzerinde kaldıysa havuç gibi kazıyarak biraz kurutun 5-10 dakika ve toprak örtecek şekilde ekin;

2. Bitkinin toprağı değiştirin, en basit marketlerde satılan torf olsun;
Bitki yeni toprağa yerleştirirken resimdeki olan puf noktaları unutmayın.

3. Toprak değiştirdikten sonra ilk 3 ay gübre kullanmayın;

4. Saksı daima küçük kalacak (eski saksıya tekrar ekersiniz iyi olur, bitki saksıdan toprakla birlikte çıkartın ve eski topraktan, etrafta hafifçe vurarak arandırın. Saksı dibine biraz yeni toprak koyun 1-1,5 cm civarı, bitki yerleştirin ve etrafta hafif bastırarak yeni toprak doldurun.

5. 4-7 günde bir su vermeye unutmayın!
Su verirken toprak biraz kuru kalmalı, 1-2 gün, kesinlikle fazla değil. Bitki suladıktan sonra tabaktaki kalan suyu 20-30 dakika sonra boşaltın.

İlk adım için yeterli olacak sanırım

Eklenen Resimler

klubnika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön