View Single Post
Eski 28-04-2011, 17:14   #8480
mor-salkım
Ağaç Dostu

mor-salkım's Avatar

Giriş Tarihi: 21-02-2010
sevgili Menekşacibaba vermiş olduğunuz tavsiyelere uyarak ektiğim yaprağım bugün köklenmiş, çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. merak ettim ve zedelemeden baktım kökü bayağı olmuş, minik kaktüs saksısına ekmiştim, pet bardağa geçirdim çünkür daha rahat gelişsin istedim. artık ellemem orada yavrulasın çiçeklensin ne yaparsa yapsın yeter ki ölmesin diğer yapraklarımda gayet sağlıklı duruyorlar onları ellemeyeceğim ama yavrulayana kadar.
bir de yabancı bir sitede resimdekinin de bir tür afrika menekşesi olduğu yazıyor. bu menekşe ise mersinde tarlaların kenarlarında duvar diplerinde nemli yerlerde çıkıyor bunlar yer menekşesi kır menekşesi falan diyorlar. ben iyice merak ediyorum aynı soydan mı acaba bunlar öyleyse ben bunlardan da saksıya eker çoğaltmaya çalışırım. çünkü çok güzel oluyorlar. birz daha koyu morlar yaprakları hafif tüylü çiçek sapları kısa ve hafif tüylü bizim oradakilerin. mersin e gittiğimde fotoğraflarım karşılaştırmak için fakat şimdi siteden aldığım fotoları eklemek istiyorum:

Eklenen Resimler

Düzenleyen mor-salkım : 28-04-2011 saat 17:30 Neden: eksik yazım
mor-salkım Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön