agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-05-2011, 14:54   #1
Ağaç Dostu

çiçeksever's Avatar

Giriş Tarihi: 09-06-2006
Galeri: 14
Ben 3-4 sene evvel bauhaustan 6-7 tl ye almıştım.

Düzenleyen çiçeksever : 10-05-2011 saat 15:35
çiçeksever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2011, 18:40   #2
Ağaç Dostu

menekşecibaba's Avatar

Giriş Tarihi: 07-01-2011
Galeri: 24
Actinovate® SP
İzmir toplantısında Sayın Mine Hanım ın tanıttığı ve gelen herkese dağıttığı Biofungusit ten bahsetmek istiyorum.Biofungusitin adı Actinovate.Bu konuda tüm arkadaşlarımın faydalanabileceğini düşündüğüm için sizlerle paylaşıyorum.

Atinovate SP tamamen suda eriyebilen bir fungisittir. Kontrol ettiği patojenler ise, çökerten ve kök çürüklüğü etmenlerinden Pythium, Rhizoctonia, Fusarium, Phytophthora, Verticillium ve diğerleri, yeşil aksam hastalıklarından Külleme, Mildiyö, Botrytis, Alternaria ve diğerleridir.

Actinovate SP aynı zamanda kök hacmini, vigoru ve bitki büyüklüğünü arttırıcı etki yapabilmektedir.
Tanımı ve Etki şekli:
Aktif maddeyi oluşturan Streptomyces lydicus strain WYEC 108, saprofitik rizosfer kolonize olan Actinomycete’tir. Bu bakteri, toprak patojenlerinin doğal olarak baskılandığı alanlarda yetişen keten bitkisinin köklerinden izole edilmiştir. Uygun koşullarda (nem ve sıcaklık) Streptomyces sporları çimlenir ve konukçu bitkinin kök sistemine bağlanacak misel formunu oluşturmaya başlar. Kök sistemi büyürken miseliyal koloniler de onunla birlikte büyür ve sonunda tüm rizosferi kaplar. Aktif Streptomyces bitki için yararlı birçok ürün de üretir. Bunlardan biri siderophores olarak adlandırılır ve mineralleri indirgeyerek bitki tarafından daha kolay alınmalarını sağlar. Diğeri ise, bazı dış çeperinin parçalanmasına yol açan chitinase’dır. Söz konusu bakteri aynı zamanda hastalıklara neden olan patojenleri etkileyen bir çok antifungal sekonder metabolitler üretir.
Toprak Uygulaması: S. Lydicus toprak mantarlarına karşı toprağa damlama sulama başta olmak üzere her türlü yöntem ile rahatlıkla uygulanabilir.

Yaprak Uygulaması: Her türlü uygulama aleti ile rahatlıkla uygulanır. Suda erimesi çok iyi olduğundan memelerde herhangi bir tıkanma yapmaz.

Mine Hanımın tavsiyesine göre kullanımı da şu şekilde olmalı.
1 m2 alandaki saksılara 3 gr ilacı su ile karıştırıp topraktan vereceksiniz. Su miktarı yine 1 m2 kadar alanı sulamak için kullanacağınız miktarda su olsun. 1 m2 ye ne kadar menekşe yerleştirebiliyorsanız hepsini ilaçlarsınız.

menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2011, 22:08   #3
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi menekşecibaba Mesajı Göster
Actinovate® SP
İzmir toplantısında Sayın Mine Hanım ın tanıttığı ve gelen herkese dağıttığı Biofungusit ten bahsetmek istiyorum.Biofungusitin adı Actinovate.Bu konuda tüm arkadaşlarımın faydalanabileceğini düşündüğüm için sizlerle paylaşıyorum.

Atinovate SP tamamen suda eriyebilen bir fungisittir. Kontrol ettiği patojenler ise, çökerten ve kök çürüklüğü etmenlerinden Pythium, Rhizoctonia, Fusarium, Phytophthora, Verticillium ve diğerleri, yeşil aksam hastalıklarından Külleme, Mildiyö, Botrytis, Alternaria ve diğerleridir.

Actinovate SP aynı zamanda kök hacmini, vigoru ve bitki büyüklüğünü arttırıcı etki yapabilmektedir.
Tanımı ve Etki şekli:
Aktif maddeyi oluşturan Streptomyces lydicus strain WYEC 108, saprofitik rizosfer kolonize olan Actinomycete’tir. Bu bakteri, toprak patojenlerinin doğal olarak baskılandığı alanlarda yetişen keten bitkisinin köklerinden izole edilmiştir. Uygun koşullarda (nem ve sıcaklık) Streptomyces sporları çimlenir ve konukçu bitkinin kök sistemine bağlanacak misel formunu oluşturmaya başlar. Kök sistemi büyürken miseliyal koloniler de onunla birlikte büyür ve sonunda tüm rizosferi kaplar. Aktif Streptomyces bitki için yararlı birçok ürün de üretir. Bunlardan biri siderophores olarak adlandırılır ve mineralleri indirgeyerek bitki tarafından daha kolay alınmalarını sağlar. Diğeri ise, bazı dış çeperinin parçalanmasına yol açan chitinase’dır. Söz konusu bakteri aynı zamanda hastalıklara neden olan patojenleri etkileyen bir çok antifungal sekonder metabolitler üretir.
Toprak Uygulaması: S. Lydicus toprak mantarlarına karşı toprağa damlama sulama başta olmak üzere her türlü yöntem ile rahatlıkla uygulanabilir.

Yaprak Uygulaması: Her türlü uygulama aleti ile rahatlıkla uygulanır. Suda erimesi çok iyi olduğundan memelerde herhangi bir tıkanma yapmaz.

Mine Hanımın tavsiyesine göre kullanımı da şu şekilde olmalı.
1 m2 alandaki saksılara 3 gr ilacı su ile karıştırıp topraktan vereceksiniz. Su miktarı yine 1 m2 kadar alanı sulamak için kullanacağınız miktarda su olsun. 1 m2 ye ne kadar menekşe yerleştirebiliyorsanız hepsini ilaçlarsınız.
Sevgili menekşecibaba o gün toplantıya biraz geç kaldığım için maalesef bu ilacın dağıtımını kaçırmışım. Piyasadan nerden bulabilirim, bir fikriniz var mı?

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2011, 11:22   #4
Ağaç Dostu

ilknur aşık's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2007
Bende Acemifüsunla aynı şeyi soracağım. Piyasada bulamadım. Belki de Balıkesir'de yoktur. Hemen onun yerine şunu verelim diyorlar.

ilknur aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2011, 21:20   #5
Ağaç Dostu

mirabel's Avatar

Giriş Tarihi: 15-07-2007
Galeri: 3
Benimde pet bardaklara ektiğim yapraklar yavruladı. Yarın fotoğraflarını eklemeye çalışacağım.

mirabel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2011, 08:05   #6
Ağaç Dostu

a1919's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2010
Sayın lale607 güle güle büyütün menekşelerinizi pembe fırfırlı olan çok güzel maşallah. İlk resimdeki kırmızı çiçek nedir?

a1919 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2011, 08:24   #7
Ağaç Dostu

mirabel's Avatar

Yaprakların çoğaldığını görmek benim için büyük mutluluk...

Eklenen Resimler

Eski 12-05-2011, 10:11   #8
Ağaç Dostu

lale607's Avatar

Giriş Tarihi: 24-04-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi a1919 Mesajı Göster
Sayın lale607 güle güle büyütün menekşelerinizi pembe fırfırlı olan çok güzel maşallah. İlk resimdeki kırmızı çiçek nedir?
syn a1919, öncelikle teşekkür ederim. İlk resimde ki kırmızı çiçek "sundavilla" balkonum küçük olduğu için içeride pencere önünde yetiştirmeye çalışıyorum.

lale607 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2011, 08:29   #9
Yeni Üye

--melek--'s Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2011
Yaprak ile çoğaltma işleminde ,toprağın nemi nasıl olmalı?

--melek-- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2011, 10:17   #10
Ağaç Dostu

lale607's Avatar

syn mirabel, tebrikler, köklendirme işleminde başarılı olmuşsunuz. Bende yaprak köklendirmeyi düşünüyorum, daha önce hiç denemedim. Acaba siz yaprakları köklendirmeden önce herhangi birşey kullandınızmı? Evde jel halinde köklendirme hormonu var ancak daha önce hiç kullanmadığım için tam olarak nasıl kullanılması gerektiğini de bilmiyorum.

Eski 12-05-2011, 10:44   #11
Ağaç Dostu

mor-salkım's Avatar

Giriş Tarihi: 21-02-2010
Merhabalar iki aylık bir süreden sonra, birden bira köklendirdiğim yapraklarım minik minik yavrular çıkarmaya başladılar. Sevincim çok büyük çook sanki birbirleriyle yarışıyorlar bazılarını da derin dikmişim biraz, hafif hafif, sert kıllı resim fırçasıyla topraklarını aldım, yavaş yavaş ******. Derken birde ne göreyim minişler oralarda, geliyorum demeden gelmişler Bir de ben bunların renklerini de bilmiyorum bir merak ediyorum ki sormayın. neyse bugünleri gördüm ya çiçeklerini de görürüm inşallah sadece fitilli sulama ve sera ortamının sayesinde başarılı oldum. suda köklendirdim toprağa ektim serayı kurdum aldığı ışığa dikkat ettim derken çok şükür ki başarıya ulaştım

mor-salkım Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2011, 11:43   #12
Ağaç Dostu

mirabel's Avatar

Ben yine bu forumda öğrendiğim "y" tekniğiyle çoğalttım afrika menekşelerini.Çok derine gömmedim, yavrular hemen çıksın diye. Şubat gibi ekmiştim, pet şişelere torf doldurup. Direk ışık almayan, ılık bir yerde köklendiler. Kurudukça suluyodum ama abartı bir şekilde değil. Neredeyse tüm yapraklar çoğaldı. Çok az fire verdi, o da sağlıklı olmayan bir,iki yapraktı. Jel kullanmadım, ekstra hiçbişi yapmadım. Hemen çoğalmadılar bu arada bir süre beklemek gerekiyor. Ama şimdi çok mutluyum.

Eski 12-05-2011, 11:55   #13
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mirabel Mesajı Göster
Ben yine bu forumda öğrendiğim "y" tekniğiyle çoğalttım afrika menekşelerini.

Sayın mirabel, yavrularınız çok sağlıklı, kutluyorum.

Ben de "Y" tekniğini hasarlı ya da sapsız menekşe yapraklarında kullanıyorum. Bu yöntemle diktiğim her iki çeliğim, çok fazla sayıda yavru verdiler ve gelişmeleri yavaş. Sevgili menekşecibaba bu tür durumlarda yavruları seyreltmeyi önermişti ama kıyamadım

Düzenleyen maki01 : 12-05-2011 saat 12:47
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2011, 21:46   #14
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Bugün güne harika bir görüntüyle başladım bunu Siz menekşe severlerle paylaşmak bana mutluluk verici olacak. Menekşemden kopan bir Yaprağı başka bir çiçeğimin saksısına misafir olarak dikmiştim. Atmaya kıyamamıştım ve Amacım yavrulamasını sağlamak olmasada sonucunu merak etmiştim öylecene itinasız bir şekilde hafif yatay olarak dikmiştim. Sanırım ben menekşe bakımınıda başarırım gibi bir heves gelişti bugün, oysa başarısızlığa uğrayacağım diye yine korkuya kapılmıştım

Eklenen Resimler

missmenas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2011, 22:27   #15
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Başlığa hoşgeldin sevgili miss menas,

Hoya Cafen çok kısa bir süre içerisinde Menekşe Cafe'sine de dönüşecek. Yavru yetiştirerek başlamışsın bile, ellerine sağlık.

Eski 13-05-2011, 07:53   #16
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Sevgili Maki01,
Teşekkür ederim. Arada bir uğruyorum, Menekşelerle aram iyi olmadığından bilgi edinmek adınada olsa konulara pek hakim değilim ama kafama takılan bazı sorunları burdan çözüme kavuşturabiliyorum. İyiki Sizler varsınız deneyim ve tecrübelerinizi hiç sakınmadan öyle bir samimiyetle paylaşmanız mutluluk verici.
Hoya cafem şimdilik diğer bitkilerime ait hoyalarım için cennet yaratmayı düşünüyorum. Menekşeler Antalya'nın sıcağına pek dayanmıyorlar, onları evde bıraktım, aşırı sıcaklarda onlara klima açacağım. Şimdilik sadece bu bebek menekşe misafir cafede. Gelişiminde olumsuzluklar olmazsa diğer Menekşelerimide belki alırım cafeye kimbilir

missmenas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2011, 10:40   #17
Ağaç Dostu

mor-salkım's Avatar

ilk gözağrım :D

çok net olmasada nihayet ekledim

Eklenen Resimler

Eski 13-05-2011, 19:24   #18
Ağaçsever

01menekse's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2011
Mor-salkım gözün aydın , anne çok sağlıklı gözüküyor , benim buradan saydığım kadarıyla 5-6 tane yavru vermiş herhalde , inşallah çiçek açtığı günleri de görürsün .

01menekse Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2011, 22:07   #19
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
İkinci çiçekten sonra kendi çiçeğini açtı fıstığım

Name:  FAB1239.jpg
Views: 1866
Size:  33.7 KB

Name:  FAB1229.jpg
Views: 1978
Size:  39.5 KB

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2011, 11:59   #20
Ağaç Dostu

mor-salkım's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 01menekse Mesajı Göster
Mor-salkım gözün aydın , anne çok sağlıklı gözüküyor , benim buradan saydığım kadarıyla 5-6 tane yavru vermiş herhalde , inşallah çiçek açtığı günleri de görürsün .
çok teşekkürler. Evet ana yaprak gayet sağlıklı *******. İnşallah açar da fotolarını eklerim . bu arada bir yaprağım daha yavruladı

Eski 14-05-2011, 10:40   #21
Ağaç Dostu

fahriyee's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2010
Ellerine sağlık Fatihciğim, çok beğendiğim bir tür. İki tonu da güzel gözüküyor...(bu arada ikinci resimdeki doğal rengi galiba)

fahriyee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2011, 11:50   #22
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
Sayın Lale607 ve Fahriye ablacım teşekkürler.İlk fotoğrafı öğle güneşinde çekmiştim.İkinci fotoğrafı ise aydınlık bir ortamda çektim.Doğal rengi ikinci fotoğrafta yakaladım

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2011, 18:03   #23
Ağaç Dostu

fahriyee's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2010
Galiba Fatih'in menekşesinde aklım kalmış olmalı ki bugün toplantı dönüşünde işyerimde 3 tane hediye menekşe ile karşılaştım. Bunlardan biri mor kenarı beyaz katmerli...

fahriyee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2011, 21:49   #24
Yeni Üye

temhem3891's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2011
arkadaşlar aranıza yeni katıldım bende bir menekşe sever olarak bilgilerinizden faydalanmak isterim.

temhem3891 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2011, 10:31   #25
Ağaç Dostu

lale607's Avatar

Aramıza hoşgeldin temhem3891 )

Eski 16-05-2011, 00:09   #26
Yeni Üye

temhem3891's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2011
arkadaşlar bir konu hakkında sizden bilgi almak istiyorum.fitilli sulama nedir. nasıl yapılır, avantajları ve dezavantajları nedir. bilgi verirseniz sevinirim.

temhem3891 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2011, 08:10   #27
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-04-2011
İmdat........
Arkadaşlar dün en sevdiğim menekşemi çok küçük açık renkte böceklerin sarmış olduğunu gördüm. Çiçeklerdeki ballık böceklerini andırıyorlar sanki. Yapraklarını araladığımda ise beyaz pamuksu yapışkan sıvılar vardı. Acil yardım lütfen bu nedir ? Neden olur ? Nasıl kurtulabilirim ? .........

nerimeizmir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2011, 12:52   #28
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Sevgili nerimeizmir,

Tarif ettiğiniz böcekler unlu bit olmalı. Mücadele için çeşitli öneriler Afrika Menekşesi Hastalıkları başlığında anlatılıyor.

Eski 16-05-2011, 15:33   #29
Ağaç Dostu

yağ-mur's Avatar

Giriş Tarihi: 04-07-2010
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Sevgili nerimeizmir,

Tarif ettiğiniz böcekler unlu bit olmalı. Mücadele için çeşitli öneriler Afrika Menekşesi Hastalıkları başlığında anlatılıyor.
sevgili maki01 hastalıklar böşümündeki menekşeme bakabilirmisiniz kurtuldu mu acaba

yağ-mur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2011, 13:56   #30
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-04-2011
Benim menekşem çok sıkışık ve yeni yeni açmaya başlıyordu. Sıkışmış yapraklar arasında gördüm bu pamukcukları acaba sıkışık olmasımı bu duruma sebap oldu ? çiçeğimi rahatlatsam acaba durur mu şu arap sabunu karışımını yapraklarına sıkmalımıyım. çünkü yaprakların üzerini tüylerin içini böcekler sarmış vaziyette. tomurcukları ise hiç sormayın

nerimeizmir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025