agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-03-2011, 07:16   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-01-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Menekşeleri ilk satın aldığımızdaki toprak, yani torf besin değeri açısından zengin değildir ve menekşe mevcut besinleri kısa sürede tüketir. Bu nedenle besin yani gübre takviye edilmesi gerekli. Afrika Menekşeleri için üretilen çiçek çoşturan sıvı gübresini kullanabilirsiniz. Fosfat oranı yüksek olduğu için kısa sürede sizin menekşeleriniz de tomurcuk verecektir. Ambalaj üzerinede yazan dozajı 1/4 oranında azaltarak her sulama suyunda verebilirsiniz.
maki günaydın
ben her sulama suyunda 1/4 kapak besin veriyorum. menekşe toprağı aldım saksılarını değiştirdim.kaynayıp soğumuş su veriyorum, tabaktan veriyorum suyu. saksıların üstünde termometre duruyor, 24 derece oda ısısı.ışık görüyor güneş değmiyor yaprağına.yani herşey ideal çiçek açması için amma velakin ne yapsam nafile. yok yok yok. açmıyor açmıyor. açmadıkça kahroluyorum. üstelik besin verdikçe yaprağı gelişti. kıvırcık gibi ıspanak gibi yapraktan ibaret birer bitki oldu çıktı menekşelerim. annem ne besin bilir ne gübre, ama yılda 1 ay bile boş kalmaz menekşeleri,devamlı çiçeklidir. anlam veremiyorum..

simran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2011, 12:45   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-12-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi simran Mesajı Göster
maki günaydın
ben her sulama suyunda 1/4 kapak besin veriyorum. menekşe toprağı aldım saksılarını değiştirdim.kaynayıp soğumuş su veriyorum, tabaktan veriyorum suyu. saksıların üstünde termometre duruyor, 24 derece oda ısısı.ışık görüyor güneş değmiyor yaprağına.yani herşey ideal çiçek açması için amma velakin ne yapsam nafile. yok yok yok. açmıyor açmıyor. açmadıkça kahroluyorum. üstelik besin verdikçe yaprağı gelişti. kıvırcık gibi ıspanak gibi yapraktan ibaret birer bitki oldu çıktı menekşelerim. annem ne besin bilir ne gübre, ama yılda 1 ay bile boş kalmaz menekşeleri,devamlı çiçeklidir. anlam veremiyorum..
merhaba sevgili simran bende menekşe yetiştirmeye yeni başladım ama çiçekçiden aldığım ve üzerinde bir iki tane çiçek olan menekşelerimin üstü çiçek le doldu ve sürekli tomurcuk çıkarıyor bunun nedeni ise güneş alması yani tülden filitrenelerek gelen güneş direk değil bence sizin menekşelerinizin tek ihtiyacı biraz güneş hemen açar emin olun iyi günler

şule 24 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025