agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)




Beğeni Düzeni22561Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-02-2007, 21:24   #11
Ela
Ağaç Dostu
 
Ela's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-10-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 937
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çiçeksever Mesajı Göster
http://www.bahcenet.com/modules.php?...rder=0&thold=0
Sulama

Afrika Menekşesi orantılı nemin yanında yaz aylarında bol suya gereksinim gösteren bir bitkidir. Bütün bir yıl boyunca sürekli çiçek açabilen bitkinin yaz ve sonbahar esas çiçeklenme mevsimi olup, kışın dinlenme ile geçirmeleri sağlanmalıdır. Bu dönemde, çiçeklenme başlangıcına değin verilen su miktarı azaltılmalıdır. Sulama sırasında lekelenmelerini önlemek için suyun yapraklara değmesi sağlanmalı, ayrıca yapraklara su püskürtülmelidir. Dikkat edilecek başka önemli konu da, sulama suyunun ılık olması gerektiğidir.
Çiçeksever arkadaşım acaba yanlış mı yazmışsın ? Sulama yaparken suyun yapraklara değmemesi gerekiyor üstelik menekşe, yapraklara direkt olarak su püskürtümesinden pek hoşlanmaz ,biraz uzağına su püskürtmek gerekir.

Ela Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026