![]() |
|
![]() |
#7351 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Hydrosuccess, "Water Culture" yani su kültürü ile ilgili detay bilgi vareceksiniz biliyorum ama acil sormam gereken bir konu var. Seyreltik besin eriyiği içinde köklendirmeye çalıştığım menekşemin suyunu değiştirmeli miyim? Evetse, hangi periyotta? Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7352 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Arkadaşlar;işyerinde doğrudan güneş almayan bir pencerem var. Sabah erken saatlerde azıcık güneş vuruyormuş. Tabi karşısında bina olduğu için güneş ışığı mı yansıması mı bilemiyorum.(erkenden işyerine gelemeyen uykucu biri olduğumdan görmek nasip olmadı) Mermer ile tavan arası mesafe 120 cm. Menekşelerimi bu pencere kenarına koyup tavana florasan taksam çiçeklenme olur mu? Mesafe biraz fazla olunca yetersiz mi gelir karar veremedim. Siz ne dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7353 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7354 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2010
|
doğayla barış bende aynı dertten yakınıyorum benim de dört saksı menekşem var ve gözüme az görünüyorlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7355 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7357 |
Ağaç Dostu
|
Vakti zamaninda " agrekal "dan almistim. Google'da aratin. Kargo anlasmalari var, sonradan uzulmezsiniz. Torfla karisir, biraz da perlit eklerseniz mukemmel olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7360 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2009
|
İyi bayramlar menekşeseverler. ![]() Keşke benim de böyle güzel menekşelerim olsa :-( Üretim yapabileceğim farklı renklerde yaprak veya köklü çelik konusunda yardımcı olurmusunuz?... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7362 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda benim hepsi farklı renklerde olan yavrularım.Şu sıralar üşengeçliğim üzerimde saksılamadım .Bu nedenlede saksılamayı baharda yapacağım.İçinde;Katmerli Beyaz-Katmerli Pembe;Katlı Pembe(uzun yapraklı-Arsız-);Bordo Katmerli;Mor Kenarları beyaz-yeşil kıvırcıklı;Pembe kenarları beyaz kıvırcıklı;Pembe Biyeli;Mor biyeli hatırladıklarım bu kadar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7368 |
Ağaç Dostu
|
Bayramınız mübarek olsun menekşe aşıkları...Aramıza yeni katılan arkadaşlara da hoşgeldiniz diyor ve çok fazla kendilerini kaptırmamalarını rica ediyorum.(bu siteye katıldıktan sonra akşamları yaptığım tek iş menekşe bakımı oluyor ve hala değişik renk menekşe bulma sevdasındayım.) Sevgili Zappie;o çiçekler evde mi yoksa bir çiçekçiden mi çektiniz fotoğrafı?(derdim daha önceki menekşelerinizi görmesem)Maşallah bu ne güzellik.Bir suryamin eksikti şimdi onu da almalıyım galiba,nereden temin ettiniz?Ayrıca anladığım kadarıyla Olga ablan bu ışıklandırmada bölme için metal ayaklar kullanmış.Bu pencereye bölme yapmam mümkün değil,sadece tek sıra halinde menekşe dizebilirim.Zaten bekleme salonundaki çiçekleri gören bir bayan burası çiçekçi,ben yanlış yere geldim galiba demiş... Düzenleyen fahriyee : 17-11-2010 saat 21:18 Neden: paragraf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7370 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Fahriye, Gordugun aysbergin gorunen kismi ![]() Evet Olga demir ayak kullanmis. Yapi marketlerde belki seyyar bir sey bulunabilir. Ancak pencere onunde cok fazla ek isiga gerek kalacagini sanmam. Orasi Rusya, kisin gunes hic yok gibi. Ben ek isigi sadece mutfak dolabinin ustundeki koklendirme seralari icin kullaniyorum. Etikete gore Suryamin burada uretiliyor. Internette bu isimde bir urun var ama benim kullandigim, ciceklere sprey yapmak icin ozel uretilmis. Cok amatorce hazirlanmis bir etiketi var, konsantrasyon vs. bilgi yok uzerinde. Afrika menekselerinde sulama suyuna karistirin diyor. Ben 1,5 lt suya 10 ml karistiriyorum, fitilli sulamada kullaniyorum, 3 aydir bir zararini gormedim. Tam sadece yaprak yapiyor diyecektim ki cok kuvvetli cicek saplari da belirmeye basladi. Resimdekini "kizim" degil "kocum" diye seviyorum. Kiz olamayacak kadar hasin bir goruntusu var ![]() Butun menekse severlerin bayramini kutlarim! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7372 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7373 |
Ağaç Dostu
|
Tesekkur ederim. Bilgi paylastikca cogalir. Altı ay once fitilli sulamadan haberim yoktu, bu forum sayesinde ogrendim, simdi en buyuk savunucularindanim. Insanda biraz merak, biraz ilgi, biraz cesaret, biraz da "tanri vergisi" olunca, imkanlar da elveriyorsa bitki yetistirmek basarili olunmayacak bir hobi degil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7374 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7375 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sevgili Zappie.Kocunuz da çok sevimli,ben de kendime bayramlık beyaz menekşe aldım.Aslında sadece yapraklarını kurtarıp yavru alabildiğim beyaz menekşe vardı ama çok nazlı büyüyor, çiçek açması da oldukça uzun süreceği için dayanamadım.Fitil sistemini de beceremedim ya sinir oldum kendime.(başına varıp yaparım dediğim birşeyin benden kurtuluşu yoktur inşallah).Yorgan ipliği,bayan çorabı,pamuksuz ayakkabı bağı(naylon) vs...İlk ikisinde toprak aşırı sulu oldu,naylon bağcıkta suyu çekmedi.Ama şu aralar topraksız menekşe yetiştirme modası çıktı çıkacak gibi.Yani denemelerimiz tam gaz devam edecek,gelişmelerden haberdar olmak için gözünüzü bizden ayırmayın derler ya öyle yapacağız artık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7376 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-06-2010
|
Sayın fahriyee, fitil sisteminde (sub irrigation-son zamanlarda yaygınlaşan özellikle ABD'de moda olan bir yöntem.Şahsen saksı kültüründe deneyip uzun süreli başarı elde edemediğimi itiraf etmeliyim.Ancak subirrigasyon topraksız yönteme uyarlanabiliyor.) akvaryum filtre elyafı kullanabilirsiniz.Elyaf düzenli su emilimini sağlıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7377 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ediyorum Sayın Hydrosuccess aramıza hoşgeldiniz.Fitilli sulamada çiçek açana kadar hızlı bir gelişme gözledim,uzun vadede başarısız oldum.Öyle çok menekşem var ki,bir de çoğunluğu şeffaf bardakta.(kök çürüğü olanları ve yavruları bardaklara aktarmıştım) Sık sulama gerektirdiği için farklı bir çözüm olmalı.Dediğiniz yöntemi araştıracağım.Uzun vadede başarılı olabilecek bir teknikse topraksız yönteme geçerim.Önceki mesajlarınızda su kültürü ile ilgili bilgi verceğinizi söylemiştiniz,sabırla bekliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7378 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili fahriyee, çok menekşem var diyorsunuz. Bana kalırsa hepsinden en az iki saksı yedekleyin. Bundan 6 ay önce 120 saksı menekşem vardı. Şu an Rus menekşelerim de olmasa elimde hiç ergin olmayacaktı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7379 |
Ağaç Dostu
|
Mesajı şimdi okudum Sevgili Katmer.Ah fotoğraflarını çekip yüklesem bunlar mı çok dediğiniz menekşe güldürmeyin beni dersiniz.Toplasan saksıdaki menekşe sayısı 10'u geçmez.Saksı büyüklüğü de marketten alınan siyahlar,onların bir büyük boyu ve 1numara menekşe saksısı.Daha büyük saksıda menekşemyok. Geri kalanların hepsi bardaktalar( ya yavru ya da kökü kesilip tekrar ekilenler,).Nasılsın diye sorulunca iyi diyelim iyi olsun derler ya ben de o hesaptan gittim.Çok diyelim çoğalsın.Yazdım mı 2 satırla bitiremiyorum uzattım yine.Sevgiyle kalın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7380 |
Kaybettik
|
Fahriye hanım benim birkaç saksı menekşem de çok küçük saksılarda. Yazın kaybettiklerimden kalan iki üç tane de plastik bardakta. Çok güzel geliştikleri için bardaktan almadım. Şimdiden sonra yetiştireceklerimi de plastik bardaklara dikeceğim hem yerden tasarrufta oluyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|