![]() |
|
![]() |
#7291 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2010
|
Sevgili klubnika hayırlı olsun güle güle kullanın menekşelerinize yakışmış raflar daha nice güzel bebekler (menekşeler) nasip olur inşallah o raflara |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7292 |
Yeni Üye
|
Sevgili yağmur arada bir ilgi boşluğu var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7293 |
Yeni Üye
|
Merhaba sayın şener köksal çiçekleriniz maşallah harika.saksılarınızda ben burdayım diyor elinize sağlık bebeklerinizle mutlu hayatlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7294 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Sevgili klubnika çok güzel olmuş raflarınız. Kullandığınız florasanların özelliği varmı? Florasanlar ne zaman ve ne kadar süreyle açık kalıyor? Yetişkin menekşelerin de raf içinde ve serada olmasının belli bir sebebi varmı? Birde sana bir şey sormak istiyorum. Belki daha önce de soruldu, üretmek için yaprak seçerken nelere dikkat etmeliyiz, yaprak nasıl olmalı, genç,yaşlı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7299 |
Ağaç Dostu
|
sanırım ev menekşesi ve market menekşesi arasında fark oluyor ev menkşeleri daha tomurcuklu ve bol çiçekli oluyor market menekşelerine seradaki ortamı sağlayamadığımız için fazla tomurcuk vermiyorlar,iki çiçeğimede aynı bakımı uyguladım besin olarak da botanikanın mor kapaklı menekşeler için olan besininden kullandım görüldüğü gibi ev menekşesi daha vefalı çıktı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7300 |
Yeni Üye
|
sevgili yağmur menekşelerine maşallah diyelim darısı başıma benim yavrular daha çok küçük inşallah büyüyüp çiçeklediği günleride görürüm... sizin gibi bende resim koyarım kısmet olursa. yeni diktiğim yapraklar çok uyuşuk çıktı 2 aydır yavru verecekler birtürlü yavrularını piyasaya çıkaramadılar burdaki fotoğraflara bakıp bakıp imreniyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7301 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sevgili Klubnika olmuyor böyle,beni de heveslendirdiniz şimdi.Güle güle büyütün güzellerinizi... Sevgili yağ-mur,kendinizi hiç üzmeyin,menekşeniz gayet sağlıklı.Bu türler cılız yapraklıdır ve diğer menekşeler gibi çok çiçek te vermez. Size düşen sadece sararmış ve sarkmış yaprakları koparmak.Sadece saksısı bence biraz büyük geldi,birkaç yıllık bir menekşe ise o da normal.(zamanım olursa bu tür menekşelerimin fotoğrafını çeker ve yüklerim,sizin de içiniz rahat eder) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7303 |
/
|
Arkadaşlar iyi akşamlar ![]() Bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, darısı sizin başınıza. Şimdi de teker teker cevapları yazayım: Erasan Bey - duvar pembe değil, ışıktan öyle gözüküyor pembemsi. Demetçim - menekşe, sanki susuz kalmış. Ne kadar zaman böyle duruyor? Suladıktan sonra durum değişmiyorsa kök çürümesi olabilir, bence mutlaka bir problem var !!! Fahriye de haklı olabilir bazı türler böyle olabiliyorlar. Ama ben senin yerinde olsaydım taç kesimi yapardım, hem gençleşmiş olur senin kızın ![]() Sayın delete61 - raflar bizim fabrikada yapılmış (''PETEK'' banyo aksesuar ve dolap üreticiyiz), ama daha evvel çizimleri foruma verdim ben, yalnız yaptırırken bazı tavsiyeler olacak ilgi varsa yazarım ![]() İlknurcum - florasanlar özel OSRAM FLUORA çiçek ve balıklar için, yaklaşık günde 12-14 saat çalışması gerek. Kışın böyle geçer diye düşünüyorum, yazın farklı olabilir. Dolaplar kocaman ama çok rahat hareket ediyorlar, alttaki tekerlekleri var, sanırım yazın cam kenarına alabilirim. Yetişkin menekşeleri hepsini bugün seradan çıkarttım, böyle dürüyorlardı çünkü koyacak yerim yoktu, bana geldiğinde gördün işte. Yaprakları seçerken de alttan 2-3 sıradan almasını özen göster (ne yaşlı, ne genç), tam gelişmiş orta yaşlı yaprak değebilirim. Yaprağın dibinde açık olarak çiçek olursa, çiçek de türe göre doğru sekilinde ve renkte, mükemmel olur arkadaşım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7305 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Led lambalarin bitkiler icin yapay isik kaynagi olarak kullanildigini biliyorum. Ancak afrika menekseleriyle yapilan bir deneyde 0,6 m2 alanda 2500 lux aydinlatmanin en iyi sonuc verdigini okudum. Bunu da bitkilerden 40-50 cm yuksege astiklari 5 adet 30 watt'lık floresanla saglamislar ( bizdekiler 40 watt, yani 4 tane yeter ). Bu kadar kuvvetli aydinlatma icin herhalde binlerce led gerekir. Keske olsa, fazla isinma sorunu da hallolurdu. Son koklendirmeye aldigim yapraklara 4 floresanla aydinlatma yapiyorum ama sera ici sicaklik 29 dereceye kadar cikiyor. Bir hafta gecti, simdilik sorun gozukmuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7307 |
Ağaç Dostu
|
teşekkür ederim Natalya,ben susuz bırakmadım ama bana geldiğinde çok ıslaktı toprağını değiştirmiştim alınca, dediğin gibi yapayım o zaman,çiçeklenmesi bitince yapsam olur mu? Bir de Selim Bey'den sihirli yoprak bekliyorum içeriğine bakabildin mi?o toprağa ekeyim diyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7308 |
Ağaç Dostu
|
Dün fotoğraf çekmeyi unuttum.Bu tür menekşeden bende var demiştim ya,bendeki dikdörtgen saksıda,ayrı ayrı 4-5 küçük yavru halinde idi. 1.5-2 yıl önce ekmiştim. Sarkan ve sararan yapraklarını sürekli kopardım,sulamasına özen gösterdim ama hep yavru olarak kaldı.Evvelki akşam dayanamayıp köklerine baktım. Saksı geniş ve derin olunca sürekli kök gelişimi için çalışmış,yaprak büyütmeye fırsatı olmamış. Kökleri neredeyse çiçekli ve gelişmiş menekşe kökleri gibiydi. Sevgili yağ-mur; eğer çok merak etmişseniz kökleri toprak ile birlikte çıkarın çok az kök varsa daha küçük bir saksıya aktarın(köklere zarar vermeden). Kökü fazla ise uç kısımlardan biraz keserek yine küçük saksıya aktarın derim ben. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7309 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Klubnika;diyeceksiniz ki fahriye taç kesimi uygun bulmayıp başka yöntem tarif ediyor.Eğer Sevgili yağ-mur menekşe konusunda çok tecrübeli değilse taç kesimle çiçeği öldürebilir diye korktum.Seninle bizim aramızda irice bir fark var.Menekşe bakımı uzmanlık dalı olarak değerlendirilse biz ancak pratisyen, siz uzman olursunuz.Hatta gençleştirme fotoğraflarınızı hatırlayınca bu cesaret ancak cerrahlarda olur diyorum...Sevgilerle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7310 |
Ağaç Dostu
|
Kendimizi o kadar korkak alistirmayalim. En korkuncu elimizde koklendirilecek on tane yapragimiz olur. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7311 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar sevgili Klubnika gençleştirmeyi o kadar güzel fotoğraflarla açıklamış ki; ben de yaklaşık bir ay önce yaşlı, sorunlu 6 menekşeme uyguladım ![]() ![]() ![]() Sevgili Natalya teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7313 |
Ağaç Dostu
|
Dün Faruk Bey'in menekşeleri ne durumda acaba demiştim.Keşke dilek tutsaydım...Ellerinize sağlık.Galiba fitilliydi bunlar.Ben fitilli sulamada çok hızlı geliştiklerini deneyerek gördüm ama fitil çeşidini bir türlü ayarlayamadığım için hep(vıcık vıcık) sulu oluyorlardı.Çürütürüm diye korktum(Zappie duymasın) fitillerini çıkardım. Düzenleyen fahriyee : 13-11-2010 saat 12:45 Neden: eksik yazı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7314 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili yağ-mur
İlk iki resim yaprakları cılız ve zor gelişen menekşelerim.3.ise bir zamanlar en çok çiçek veren menekşem... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7315 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tamam, yaprak sozumun yanina bir miktar da fitil ekliyorum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7316 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7317 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-06-2010
|
Saintpaulia ionantha terrestrial bir tür ve topraksız yetiştirme yöntemlerine çok iyi uyum sağlıyor.Bu türün kökleri sürekli su içinde olmak ile ciddi bir problem yaşamamakta. Bitkinin genel görünümü ve sürekli besin eriyiği içinde olan kökler ''water roots'' |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7318 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Çok güzel maşallah ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7320 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-06-2010
|
Teşekkürler Sevim4, afrika menekşesini hiçbir zaman toprakta yetiştirmiyorum.Topraksız yöntemler ile (katı ortam veya su kültürü) daha uzun süreli çiçeklenme elde etmek mümkün.Bu açıdan diğer bir çok bitkiden daha kolay uyum sağlıyan bir tür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|