Arkadaşlar iyi akşamlar

Bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, darısı sizin başınıza.
Şimdi de teker teker cevapları yazayım:
Erasan Bey - duvar pembe değil, ışıktan öyle gözüküyor pembemsi.
Demetçim - menekşe, sanki susuz kalmış. Ne kadar zaman böyle duruyor? Suladıktan sonra durum değişmiyorsa kök çürümesi olabilir, bence mutlaka bir problem var !!! Fahriye de haklı olabilir bazı türler böyle olabiliyorlar. Ama ben senin yerinde olsaydım taç kesimi yapardım, hem gençleşmiş olur senin kızın

))
Sayın
delete61 - raflar bizim fabrikada yapılmış (''PETEK'' banyo aksesuar ve dolap üreticiyiz), ama daha evvel çizimleri foruma verdim ben, yalnız yaptırırken bazı tavsiyeler olacak ilgi varsa yazarım

)) Elektrik tüketimi hakkında henüz bilmiyorum, bizim elektrikçi demiş ki 12 saat yanarsa ayda yaklaşık 50 TL harcılar (16 florasan).
İlknurcum - florasanlar özel OSRAM FLUORA çiçek ve balıklar için, yaklaşık günde 12-14 saat çalışması gerek. Kışın böyle geçer diye düşünüyorum, yazın farklı olabilir. Dolaplar kocaman ama çok rahat hareket ediyorlar, alttaki tekerlekleri var, sanırım yazın cam kenarına alabilirim. Yetişkin menekşeleri hepsini bugün seradan çıkarttım, böyle dürüyorlardı çünkü koyacak yerim yoktu, bana geldiğinde gördün işte.
Yaprakları seçerken de alttan 2-3 sıradan almasını özen göster (ne yaşlı, ne genç), tam gelişmiş orta yaşlı yaprak değebilirim. Yaprağın dibinde açık olarak çiçek olursa, çiçek de türe göre doğru sekilinde ve renkte, mükemmel olur arkadaşım