agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-09-2010, 20:23   #1
Ağaç Dostu

fahriyee's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2010
Sevgili asbilgiç;saksı değiştirmediğiniz halde yeni yavrular veriyor mu bari?Arkadaşlar marketten alınan menekşeler en fazla 6 ay durmalı ve saksı değiştirilmeli.Aksi halde artık topraktaki besin maddeleri biteceğinden çiçek gelişemez diyorlar.Ben de o yüzden aldıktan belli bir süre sonra değiştiriyorum.

fahriyee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2010, 21:20   #2
Ağaç Dostu

iris41's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2009
2 menekşenin saksısını degiştirdim öldü şimdi cesaret edemiyorum degiştirsemi havalarda iyice serinledi .
yapraktan üretim yapsak uygunmu bu aylar marketleri geziyorum renk renk menekşeler bende sadece pembe oda 3 yaşına girdi cok şükür acıyor digerlerinde hic cicek yok

iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2010, 21:39   #3
Ağaç Dostu

zappie's Avatar

Giriş Tarihi: 07-09-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fahriyee Mesajı Göster
Sevgili asbilgiç;saksı değiştirmediğiniz halde yeni yavrular veriyor mu bari?Arkadaşlar marketten alınan menekşeler en fazla 6 ay durmalı ve saksı değiştirilmeli.Aksi halde artık topraktaki besin maddeleri biteceğinden çiçek gelişemez diyorlar.Ben de o yüzden aldıktan belli bir süre sonra değiştiriyorum.
Bence duzenli ve dogru gubreleme yaptiginiz surece saksi degisimine gerek yok. Zaten saksilardaki substratin kendisinin bir besin degeri yok, icine gubre ekleniyor. Ancak yandanlardan ve kokten yavru vermesi halinde bitkiyi parcalamak isterseniz toprak takviyesi yapmak gerekecektir. Vakit buldugumda fitilli sulama icin guzel bir gubre formulu elde etmeye calisacagim. Balkon ve bahcede topraksiz tarim kisminda cok faydali bilgiler var.

zappie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2010, 14:27   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fahriyee Mesajı Göster
Sevgili Fahriyee yeni yaprak vermeye devam ediyor ama kesinlikle çiçek açmıyor.Saksı değiştirmek içinde mart ve nisan aylarını bekliyorum.

asbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025