![]() |
|
![]() |
#6631 |
Ağaç Dostu
|
menekşeye demir gübresi vermekte aynı işlemi görüyor ve kilosu 1 lira gibi bişey... Renkte koyulaşma oluyor ben arada veriyordum... şuan hiç bişey vermediğim için farkı size göstremiyorum denemesini yaparım ama...Bu arada menekşeleriimin çoğu gitti sizlere ömür...Artık yolumuza inşallah ital güzellerle devam edeceğiz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6632 | |
/
|
Menekşeler
![]() Alıntı:
![]() Çok önemli değil, ama yapraklar büyük olduğu için toprağa ekerken destek koymak gerekecek. Yapraklar toprağa kesinlikle çok derin gömmeyin, filizlerin daha çabuk ve kolay çıksınlar diye, 1,5 - 2 cm çok yeterli. Toprak çok hafif ve fazla besleyici olmasın,çürümeye yol açabilir, ben başarıyla ''Aydın'' toprağı bunun için kullanıyordum. Çiçekleri toprağa ekmeden fırını 200 C ısıtıp kapatıyorum (toprağı fırın tarbaya koyup ağzı kapatıyorum) fırın soğusun, 1 saate kadar bekliyorum. Sap uzun olunca yaprağın altında köpük parçası yerleştiriyorum, çok kullanışlı ve her yerde çöpe atılan bir malzeme, saksı diplerinde de onu drenaj olarak kullanıyorum 1,5 - 2 cm köpük koyuyorum, sonra toprak. Bütün çiçekler için geçerli ![]() Düzenleyen klubnika : 07-09-2010 saat 19:33 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6635 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-07-2010
|
![]() ![]() inşallah benim menekşelerimde günün birinde böle olur tabi sizinkilerde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6637 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Bir Rus arkadasimdan bana menekse yapragi getirmesini istedim. Ne yapacagimi sordu. Ruslarin yapraklari buyuk buyuk, sarmasi guzel oluyor dedim. Inanmis garibim. =)))) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6638 |
Ağaç Dostu
|
Mangal komurunun tozu. Eczaneleri gezmeye gerek yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6641 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım bulunduğu yerle alakalı.Biz ne kadar istesekte yer farkı bu kadar güzel olmalarını sağlamaz.Sıcaklık farkı asıl önemli konu.Samsun da fazla sıcak bir hava olacağını düşünmüyorum.Bu nedenle herşey sağlıklı ve güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6643 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili klubnika, 10 numaralı karede yer alan yaprak, ikinci katalogdaki 15 numaralı menekşeye mi ait? Çok güzel bir picasso yaprağı , karışıklık var gibi geldi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6645 | |
/
|
Merhaba!
![]() Alıntı:
Dilara abla, No15 olan yaprak ''pikasso'' değil ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6646 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sormaz olur muyum sordum tabi ki. Ama hiçbir özel uygulaması ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6647 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda yazı atlatmak üzere olan menekşelerim. Hiç anaç yok ![]() http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=36532&c=683 Bunlarda sevgili A-Emel den gelen taç kesim yaptığı menoşlarım. http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=36531&c=683 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6648 |
Ağaç Dostu
|
Samsun'da Temmuz-Agustos aylarinda kismen gunes alan bir odanin sicakligi gunduzleri 30 derecenin altina dusmez, geceleri de cok farkli degildir. Sadece ic bolgelere gore hava daha nemlidir. Fitilli sulama yaptigim 70 kadar cicekli, bir o kadar da bu baharda yavrulayan menekselerimden hic kaybim olmaMIS ( 1 aydir tatildeyim, arada sirada ablam kontrol ediyor ). Yapraklari karistirdigimdan yavrularin renklerini bilemiyorum, siradan, yapi marketlerden alinmis turler. Kaybi cok fazla olanlarla paylasabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6651 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Afrika menekşesi yetiştirmek
Afrika menekşesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6652 |
Ağaç Dostu
|
İlk resim . Üzerinde çiçeği olan bitkiden alınan yaprak 1 nisanda çelik yapılmış 5 ay sonra 25 ağustos da ana yapraktan ayrılarak . çiçekleneceği saksıya alınmış .2 resim Bitki tehlikeli sıcak artişlarının olduğu temmuz va ağustos aylarını rahat geçirmiştir Artık yeni iklim durumuna göre bitkinin ölmesini sağlıyan bu 2 ay bu şekilde hareket edeçeğiz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6653 |
Ağaç Dostu
|
Afrika menekşesi
Özetle Çelik nısan ayında yapılaçak yaz sıçaklarını çelik yapılmiş ve yeni filizler vermiş yaprak o şekilde geçireçek bu günlerde yapraktan ayrilıp çiçek açaçağı yeni saksıya alınıp ilk suyu verildikten sonra bir müddet toprağın neminede dikkat edilip yapraktan gübreleneçek 3 senedir bu şekilde yapıyorum netiçe güzel Diğer aylarda yapılan çeliklerde muaffak olamadım Karar sizin kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6654 |
Ağaç Dostu
|
Afrika menekşesi yorum sizden |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6655 |
Ağaç Dostu
|
Menekşelerdeki kök çürümesini sadece aşırı sıcağa bağlamamız ne kadar doğru bilmiyorum. Bu menekşeler balkonda diğer saksıların gölgesinde duran çimlendirme torfunun olduğu saksıya dikildi. Köklendi yavru verdi, yavrular yine aynı saksıda şaşırtıldı ve balkonda tutmaya devam edildi. Kışı balkonda geçirdi. Kireçli çeşme suyu ile sulandı. 40 dereceleri gördü. Sardunyalar dayanamazken menekşe bu durumdan hiç etkilenmedi. Ve bugün... ![]() ![]() Toz toprak içinde gelişmeye devam ediyor.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6656 |
Ağaç Dostu
|
Etkilenenler bir devre çiçek vermiş tekrar çiçeğe gelmesi beklenenler Henüz hiç çiçek vermemiş olanlar dayanıyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6658 |
Ağaç Dostu
|
Afrika menekşesi yetiştirmek
Çiçek ithalatı yapılmadığı seneler İstanbulda menekşe yetiştiren 2 firma biliyordum Küçükyalıda rahmetli Attila bey. Maltepede Tuzçuoğlu Bu aylarda satılaçak menekşeleri olmazdı çiçek açmalarını beklerlerdi Bu Hollanda çiçek üretimi her şeyi allak bullak etti Eskiden her çiçeğin mevsimi vardı ve dayanıklı olurlardı Hollanda seralarının içinde bitkinin arzu ettiği mevsimi meydana getirip bitkiyi yetiştiriyor bitki bize geldimi dünyasını şaşırıyor Ben bu kadar uzun yazmazdım ama dışarısı 33 iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6660 |
Ağaç Dostu
|
menekşe kaybı
Benim sıcaklar nedeniyle on saksı sizlere ömür. Uzun yıllardan beri menekşelerim var.Yaklaşık iki sene önce soğuklar nedeniyle nadide cins menekşelerimden olmuştum. Tüm uğraşıma rağmen bulamadığım iki menekşem hatırladıkça halen içimi acıtır. Ancak bu seneye kadar sıcaklara kurban verdiğim menekşem hiç olmamamıştı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|