![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Cicek rafi diye ozel bir raf duzeneginin satildigini sanmiyorum. Yapi marketlerde bu tur raflar var. Size kalan, raflara floresan lamba monte etmek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2010
|
ben çiçekçiden bordo-beyaz ebruli menekşe aldım ama o menekşe evde tekrar açtığında mor ve tek renk açtı sebebi ne olabilir fikri olan varsa ya da bu durumla daha önce karşılaşmış olan varsa fikirlerini öğrenebilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Kaybettik
|
Sevgili SDurul bayıldım kardeşinizin menekşelerine. Nasıl bakıyor nasıl büyütüyor böyle güzel. Ek besin veriyor mu, ne veriyor. ![]() Sevgili Faruk sana sözüm yok zaten maşallahın var senin. Dikkat ettim fotoğraftaki menekşelerin bardakta. Benim de bardakta dört beş menekşem var. Çiçeklenmelerini bekliyorum merakla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Yaz - kis sicaklik farklarina gore iki renkli menekselerde renklerin orani degisebilir. Yanlis hatirlamiyorsam daha serin zamanlarda koyu renk agir basiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2010
|
Afrika menekşesinin çiçeklerini mor gördüğümde hayal kırıklığına uğradım ama ben onları her halleriyle seviyorum *** ederim zappie |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-08-2009
|
sevgili Klubnika bu rusya dan getittirdiginiz menekşelerin özel isimleri varmı yazarsanız sevinirim.TEŞEKKÜRLER |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Ellerine sağlık Sevgili Katmer...Maşallah incili zefir müthiş görünüyor,simli simli gelin kız gibi.Ben de şeffaf olan olmayan bütün kapaklı kutulara sera yapacağım yavrular için.Hiç olmazsa havalar da serinledi ya neredeyse 10-15 gün su istemez. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sayın Katmer, Ne olur doğru söyleyin. O rafı günde kaç kez ziyaret ediyorsunuz? 20-30. Fakat eminim ki çok harika bir duygudur. Dere kenarına birkaç iğde dikmiştim. Her gün durumunu kontrol ediyorum. Yağmur çamur demeden. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Bir de 8-10 çiçek açmış vaziyetini hayal ettim müthiş.Sevgili Katmer o hale gelince de resim bekliyoruz sizden.Dur durak bilmez çiçek sevdası.Ben de 3-4 gün önce annemin 2 koli çay bardağını aşırdım,Klubnikadan gelen yapraklar için.Kolileri de dokunmamış gibi aynı yerine bıraktım.Çok misafir gelecek olursa annem şok olacak... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
/
|
Katmercim, canım çok güzel raf ve minişler, güle güle buyut ![]() Şimdilik baya geç oldu, bir sonraki konu ''bol çiçekli menekşeler'' ![]() Arkadaşlar, belki de farklı konular ilgili bilgi istyorsanız, yazın, mutlaka cevap vermeye çalışırım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
/
|
![]() Hayır, Demet Hn. 2 yaşına gelince menekşe tam kendini göstermeye başlar ve çok uzun zaman size güzel çiçekleriyle sevindirmeye devam eder eğer iyi şekilde bakılırsa. 2 seneden sonra mutlaka yedeklemek gerekir demek istedim (menekşe güzelse). Genelde seralarda, mağazalara gelmeden bu yöntemi kullanılıyor, bu yüzden biz bol çiçekli bitkileri alıp bundan sonra bu kadar bol açan çiçekleri göremiyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
teşekkür ederim klubnikacım daha dikkatli olacağım inşallah ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2010
|
pek güzeller.allah nazardan saklasın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-08-2008
|
Arkadaşlar, Buradaki uzmanlar çiçeklenme hakkında biraz bilgi verirse bende çok mutlu olacağım. İlk aldığımda çiçeklenme çoktu. Sonra nedense azaldı. Yapraklar çoklaştı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
/
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Ideal menekse gubresi. Ozellikle cicek verecek kadar buyumus bitkiler icin. Rahatlikla fitilli sulamada da kullanabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-01-2010
|
Selamlar.Yavru menekşeler ne zaman açar peki? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili mer.cann yavru menekşelerin çiçeklenmesi saksının büyük ya da küçük olması,bulunduğu ortamın güneş ışığı alıp almaması gibi etkenlere bağlı olarak değişir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|