![]() |
|
![]() |
#6542 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Tekrar teşekkürler Maki01.Yazdığınızı uygulayacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6545 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
faruk beyin 210 sayfada 2.8.2010 tarihli ve 6585 nolu mesajınızda eklemiş olduğunuz ilk menekşle yapraklarındaki sarılıkların sebebi nedir? Yanı tür lekeler benim bir menekşemde de var, fazla güneştenmi yoksa bir hastalıkmı bilemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6546 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
Klubnika elinize sağlık,nazar değmesin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6547 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2010
|
İlk aldığımda böylelerdi. ![]() Çiçekleri soldu yaprakları da kötüledi ama ortasından yaprak çıkarmaya çalışıyorlar. Kendilerini yeniliyorlar sanırım. ![]() Bu da son aldığım menekşem. Şimdilik gayet sağlıklı büyüyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6548 |
/
|
Evet, değerli arkadaş ''ANKDEMİR''! Seralardan gelen menekşeler ilk zamanlar çok iyiler ve güzeller sonra da bakımı biraz zor, ne yaparsanız yapın evde aynı ortamı sağlamak mümkün değil. En iyisi özel ev yetiştirme menekşeleri elde etmektir onların bakımı daha kolay ev ortamına alışkın. Küçük ''yavru'' menekşe ilgili - kesinlikle saksı minicik olmalı, küçük ''Danone'' kapları bu işler için çok uygun ve ilk zaman sera ortamı şart, yeni sağlıklı kökler çıkana kadar! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6551 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sevgili Klubnika menekşeleriniz hayatımda hiç görmediğim çeşitler. Tek kelimeyle harikalar. Elinize emeğinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6552 |
Ağaç Dostu
|
Fitilli otomatik sulama
Yaz aylarında çok işe yarayan bir yöntem olan otomatik sulama ve fitilli sistemin menekşelerdeki uygulaması ile ilgili önceki yazımı okumanızı öneririm. Buradaki bağlantılarda faydalanabileceğiniz yöntemler var. Ben ilk uyguladığım şekli ile uzun zamandır başarı ile kullanıyorum. 1 ay için bile hiç sulama gerektirmeden ve menekşe kaybım olmadan kullandım. Bu arada tohumdan menekşe üretimim son derece başarılı oldu ve ilk çiçekleri çoktan aldım. 200 menekşeyi dağıtmak zor oluyormuş. En korkunç menekşe hastalıkları unlu bit ve akar türleri. Başa bela. Bu nedenle menekşe sayımı azalttım. Yazın menekşelerin çiçeklenmesi bu sıcaklarda zor. Özellikle sıcak yerlerde oturup da başaramayanlar üzülmesin. Sonbaharda hepsi çiçeklenmeye başlayacaktır. Sevgi ile kalın. Tüm menekşe severlere esenlikler dilerim. http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=2794 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6553 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
Kahraman bey,tohumdan çıkan menekşeleriniz de ilginç farklı renk açanlar oldumu,klasikmi resimlerini eklermisiniz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6554 |
Ağaçsever
|
![]() Menekşeleriniz harika görünüyor.Benim birkaç sorum olacak; 1 buçuk sene önce çelikten diktiğim menekşem çok güzel büyüdü yapraklandı ama hiç çiçek açmadı. Ondan altı ay sonra diktiğim çelikler 2.kez çiçeklendi sebebi ne olabilir?Bir sorumda çiçeklenen menekşelerim 1.2 çiçek açıyor diğer tomurcuklar açana kadar ilk açanlar soluyor sizinkiler gibi bol çiçekli olmuyor neden? cevabınızı bekliyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6556 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-06-2009
|
Merhaba arkadaşlar ben Ankarada yaşıyorum. 3.5 aylık ikiz bebeklerim olduğundan dolayı menekşelerime bakamıyorum. Onları kıymet bilen birine vermek istiyorum. Bir tanesi picasso olmak üzere 8 saksı menekşem var değişik renklerde. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6558 |
Ağaçsever
|
sevgili Doudou merhaba allah bebişlerini sana ve sevdiklerine bağışlasın.Menekşelerinide bana onlara seninkadar iyi bakıcağıma söz verebilirim. Yerim ve zamanım müsait menekşe hastasıyım mahalledeki komşularımı ısrarla menekşe sahibi yapmayaçalışıyorum.Ben yavru yetiştirip veriyorum onlar kurutuyo tekrar veryorum.Ama şimdiye kadar hiçkimse bana menekşe vermedi eğer mümkün olursa hepsini istiyorum.Olacakki çocuklar büyüdüğünde yine menekşelere dönüceksiniz ozaman size menekşelerinizi iade edebilirim elimden geldiği kadar.selam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6559 |
Yeni Üye
|
Arkadaşlar ben gelip alabilecek birine verebilirim ancak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6560 |
Yeni Üye
|
Yasmins takdir edersiniz ki evden çıkabilmem mümkün değil. Menekşelerimin resmini daha önce buraya koymuştum. bakabilirsin. Alabilecekseniz sevinirim. Bende sizin gibi yıllardır başkalarına menekşe veriyorum ama hepsi öldürdüler. O nedenle buraya yazdım buradaki arkadaşların iyi bakacağını biliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6562 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Doudou ben özelinize mesaj atmıştım. Alacağım yer uygunsa 2 tanesine ev sahipliği yapabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6567 |
Yeni Üye
|
Arkadaşlar mesajınıza cevaplar yazamadım hattımda problem vardı kusura bakmayınız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6568 |
Ağaçsever
|
![]() Çok teşekkür ederim ama şimdi oturduğum evimde koyacak fazla yer yok sadece pikasso ve chimeradan hiç olmadığı için birkaç tane olsun istemiştim geniş bir eve taşınırsam isterim teşekkür ederim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6570 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
selam aşırı sıcaklardan malesef chimeramı kaybettim saglık olsun bu sıcaklar böyle giderse cok kayıp verecegim kesin . gecen pazar eminönünde cok acık mavi menekşe buldum ne yazıki onuda kaybederim diye almadım . sanırım havalar soguyana kadar alımayacagım ölünce insan üzülüyor . sıcaklara siz nasıl bir cözüm buldunuz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|