![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-07-2010
|
![]() ![]() ![]() Dik saplı olanlar annemin diktikleri diğeri ise dikilen saplardan yeni çıktığı halde çiçek açtı Bu arada Özlem hanım o beyazlar küçük taşlar sanırım sizin dediğiniz plastik şeyler aslında onların zararı olmaz sadece suyu emerler ve toprağı nemli tutarlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
|
Bir de deneyimli biri varsa yukarıdaki menekşelerim hakkında bir soru sormak istiyorum: çelik yöntemiyle diktiğimiz menekşe saplarını çıkan bitkiden ne zaman ve ne şekilde ayırmalıyız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
|
Çok özür dilerim sevgili Sevinay Yanlışlıkla yukarıdaki yoruma Özlem hanım demişim senden bahsediyordum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-07-2010
|
Tesekkur ederim Necp |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
|
Peki daha sonra o ana yaprakları tekrar köklendirebilir miyiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sevgili Maki,Durul ve Özlem ellerinize sağlık çok güzeller.Sevgili Maki;rica etsem çiçeğin üzerine cetvel koyarak fotoğrafını çekebilir misiniz?5cm bana nerdeyse yaprak çapında gibi geldi .Eğer o çapta ise müthiş birşey... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-05-2010
|
Sevgili makicim maşallah menekşen çok güzel,çiçeğide bir o kadar büyük,nazar değmez inşallah.Sizleri kıskandım ,dün akşam gelinimizden menekşe yaprakları aldım suya koydum ,köklenince dikip sizlerle paylaşıcam. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
30.Temmuz 2010 Alıntı:
Yaklaşık bir sene önce ilk yapraklarını suya koydun ve bugün ![]() Muhteşemsin arkadaşım, tüm içtenliğimle kutluyorum seni... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sağol canım sizlerden feyz aldım ben daha çırağım sizin gibi ustaların yanında lafı bile olmaz yetiştirebildiysem ne mutlu bana.Sardunyaların başına gelenlerden sonra menekşelerimle teselli bulmaya çalışıyorum sevgili arkadaşım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Başlığmıza hoşgeldin sevgili türkansultan, seni burada da görmek çok güzel ![]() Köklendirmeyi su da ya da direkt torfda yapabilirsin. Hemen sevgili klubnika'dan edindiğim bir biligiyi aktarayım sana. Yaprağı ısladığın su, muhakkak içme suyu olsun ve kaynatıp soğuğa yakın ılıttıktan sonra yaprağı içine koy. klubnika yaprağı steril bir jiletle kestikten sonra 15 dakika kadar kurumasını bekleyip, daha sonra kömür tozuna batırarak suya koyuyormuş. Çok başarılı bir yetiştirici, son eklediğim menekşe de onun yapraktan yetiştirdiği yavrulardan ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Hoşbulduk makicim. Saten pek bilgim yoktu bu konuda,sudan çıkarıp dediğin gibi uygulayacağım,verdiğin bilgi için çok teşekkürler sevgili maki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Resimdeki menekşenin çiçeği 4cm arkadaşlar.Ruslar 1cm ile fark attı bize.Normalde saksıda bu büyüklükte açmadı,bardakta ve fitilli olduğundan galiba.Alttaki de fincanda idi tam açmak üzere gelişmişti ki yapraklar yumuşadı,fitilli olunca suyu çok çekmiş,galiba kökü çürüdü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sevgili menekşe sever arkadaşlar. Bir aydır yeşilin her tonunun bulunduğu Rizedeydim. Arada siteyi ziyaret edebildim. Özlem hanım ,Maki01 ve diğer arkadaşlara çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık. Hiç görmediğim renk ve çeşitleri bu sitede gördüm. Fitilli sulama yapmak istiyorum. Bazı menekşelerimde funda toprağı var. Çok çabuk kuruyor. Umarım başarılı olurum. Şu konudada yardımcı olursanız sevinirim. Evim küçük, büyüklü küçüklü 30.a yakın menekşem var. Birbir dibindeler. Nasıl bir sistem kullanabilirim. Bu arada yeni üyelere de hoşgeldiniz demek istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sema62, Fitilli sistem oldukca basit bir yöntem. Her evde bulunan bayan ten çoraplarından enlemesine 1 cm' lik halka şeritler kesip , onları da ortadan keserek elde ettiğimiz ipleri fitil olarak kullanıyoruz. Önemli olan fitil olarak kullandığımız malzemenin muhakkak sentetik olması. Daha sonra bu fitili saksının drenaj deliğinden geçirip saksının en üst yüzeyine kadar gelecek şekilde çekiyoruz. Saksı altından sarkan fitil, 7-8 cm kadar kalıyor. Saksıya toprak harcını koyarak menekşemizi dikiyoruz. Daha sonra saksıyı içine su doldurduğumz bir kabın üzerine oturtuyoruz. Saksı drenaj delikleri su ile temas etmemeli, saksıdaki toprak sadece fitilin suyun içinde kalan bölümünden ihtiyacı olan suyu çekiyor , böylece menekşe düzenli olarak ihtiyaç duyduğu nemi fitil aracılığıyla alttaki su kabından alabiliyor. Su kabı olarak pet bardak veya pet meşrubat şişelerini keserek bardak niyetine kullanıyorum ![]() Fitil uygulamasından sonra toprak çok nemliyse ya fitili daha ince bir fitille değiştirmek ya da saksı toprağının içinde kalan uzunluğunu azaltmak gerekiyor. Yeterince nemli değilse fitil malzemesi ve fitil kalınlığıyla oynarak bir dönem sonra dengeyi kurabiliyorsun. Mevcut saksılarıma fitil koyarken drenaj deliğinden kökleri fazla zedelemeyecek şekilde kalın uçlu tığı batırıp fitili çekiyorum. Ben orlon örgü iplikleri ile başlamıştım, kısa sürede çürüdü, çoraptan elde edilen fitiller daha uzun süre dayanıyor. Not :Yabancı bir sitede fitilin suyu daha rahat almasını sağlamak için sabunlanması öneriliyor. Henüz uygulamadım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-07-2010
|
merhaba arkadaşlar
Epeydir evimin tadiladı devam ettiği için sizlerden ve bu güzel görüntülerden uzak kalmıştım işlerimiz halen bitmedi ama ben dayanamayıp sizlerin gönderdiği bu güzel görüntülere doya doya bakmak adına yine buradayım hepinizin eline ve yüreğine sağlık bütün resimler çok güzel Bende uzun zamandır pek ilğilenemediğim menekşelerimin resimlerini size ulaştırmaya çalışıyorum umarım başarılı olurum çünkü sizlerin önerilerinize ve yardımlarınıza ihtiyacım var şimdiden teşekürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Emrecim galiba ortam şartlarını ve benim yoğun ilgimi farketmiş olacak ufacık pet bardakta saksıdaymış gibi coştu. Sanırım sık sık ona ve diğer pet bardaktaki menekşelerime gösterdiğim ilgi, aynı zamanda yapraklarına kondurduğum minik öpücükler onlar tarafından farkediliyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
İltifatlarını kabul etmek isterdim Emre'cim ama onları hak eden kişi klubnika ![]() Bir seneden bu yana yetiştirdiğim menekşelerim sıcaklardan çok etkilendi. Pencereden 3-4 metre uzaklaştırınca hızla toparlanmaya başladılar. Bu arada AVSA'da yayınlanan dökümanları uzun uzun okuma fırsatım oldu. Diyor ki " Menekşelerin bol çiçek verebilmesi için günde en az 8 saat karanlıkta kalması şart." Benim menekşelerim salonda ve neredeyse sabaha kadar oturulduğu için ışıklar, gün ışığıyla birlikte kapanıyor. Bu bilgiyi okuduktan sonra tv izlerken oğlumun itirazlarına rağmen ışığı kapatmaya başladım. Bir süre sonra etkisini göreceğime inanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Ablacım.Çok ilginç bir bilgi.O zaman yazın menekşelerin işi çok zor gibi görünüyor.Aslında bizlere bitkilerimiz için ayrı bir oda lazım.Orada onlara istediği ortamı sağlayabilmek için.Ama bu olanakta pek olmuyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Fitilli sulama deneyecek arkadaşlar lütfen olgun menekşelerinizde denemeyin.Yavru menekşelerde deneyip kontrollü sulama sağlayabiliyorsanız o zaman tamamdır.Sevgili Maki ve Faruk yine sayfamızı şenlendirdiniz,ellerinize sağlık.Benim ebruli menekşelerden şikayetim var,tek renk açıyorlar.İnşallah güneş görmedikleri içindir(güneşten çok etkilenince güneşliği kapatmıştım) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Çok güzel ellerinize sağlık arkadaşlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|