![]() |
|
![]() |
#5851 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
Arkadaşlar, daha önce de söylediğim gibi yaprakları suya koymuştum. Köklenmişler ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5852 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
Bir de 2 tane yaprak kopmuştu, ama sapsız, sadece yaprak. Onları da suya koymuştum, dün bir baktım ki nasıl köklenmişler, uzun uzun. Sapı olmadığı için tutmaz diye düşünmüştüm. Bunları da dikiyim mi? Olur mu? Şunu bir kez daha anladım ki cahillik başa bela. Ne yapacağını bilememek çok kötü. İyi ki danışabileceğimiz sizler varsınız. Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5853 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili açi, köklenmişse yaprakları da toprağa alın, onlar da yavrulayacaktır. Bunlar benim aynı gövdede karmakarışık birkaç kök olan menekşelerimden bazıları. Ayırmaya vaktim olmadı, onlar da karmakarışık açıyorlar. Önümüzdeki kış sonu belki bunları ayırırım. Kış sonu ayırıyorum ben menekşeleri, hepsi tutup gelişiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5854 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-09-2009
|
Alıntı:
Size katılıyorum...Burada iki farklı yavru verme şekli sözkonusu...Bizim bahsettiğimizde ayrı kök falan yok direkt gövde üzerinde yavrulama ya da bunun adı bence yavrulama değil, tek gövdede iki göbek olma...Ancak bunun nedeni ne acaba ya da bitki hiç ellemezsem nasıl bir gelişme göstercek zaman içinde belli olacak...Tekrar çiçeklenince fotoğraflarım inşallah... Düzenleyen buyukcoban : 24-05-2010 saat 12:53 Neden: yanlış kelime |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5855 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nariel bence menekşelerini ayırma farklı saksılara. Çünkü bu şekilleri çok dekoratif görünüyor. Zaten yeterli büyüklüğede ulaşmışlar. Ya da bir saksıda ayrı ayrı 2-3 fide çok şık gösterir saksıyı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5856 |
Ağaç Dostu
|
Bunun nedeni bence yapısal... Ne olur demişsiniz çiçeklenince çok şık oluyor. Benim bir tane vardı o şekilde çiçeklenme elde etmiştim... Yine ona benzer var bi gövde de 4 yerden çoğalma oldu resimde ekleyeceğim ayrıntılı akşama...Nariel çok hoş bence ayırmayın bööyle daha derli toplu kendinden çiçeklerinden emin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5857 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2010
|
kırık yapraklı menekşe çeliği
merhaba geçenlerde bi arkadaştan yaprak istedim getirken yaprağın 3 te 1 yerinden kırılmış ama kopmamış sizce bu yaprak köklenip yavru verirmi acaba bilen varsa beni aydınlatsın lütfen teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5858 |
Ağaç Dostu
|
sayın fahrenayt2000, Köklenip yavru veriyorlar hatta gözlemlerime göre kırık yapraklar daha kısa sürede kökleniyor. Başlıkta benzer içerikli mesajlar vardı, bulamadım ![]() Ebrulim de çiçeklenenler arasına katıldı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5859 |
Ağaç Dostu
|
Ben menekşelerimle uzun zamandır ilgilenmiyorum. Bu gün sulama yaparken solmak üzere olan çiçeklerde tohum oluşmaya başlamış çok şaşırdım.. Resimler çok net değil ama sizlerle paylaşmak istedim. Nekadar sürede oluşumu tamamlanır bilmiyorum. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5861 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-05-2010
|
Merhaba, sizin siteyi tesadüfen buldum çok beğendim bende sorunları paylaşmak ve yardım istemek için üye oldum. 6 çeşit saksım var yapraklarından suda köklendirdiğim tüm yavrular kurudu( sapları kahve rengi olup eridi).Daha önceleri bu konuda deneyimliydim fakat bu genleri değiştirilmiş bitkiler sebebi ile acaba bunlarda bu olayın kurbanlarmıdır diye düşünüyorum.. Daldırma fayda etmedi onlarda gitti..Yapraklar çok sık ve sapları kısa yaprak gübresi kullandığım saksıların yaprakları azman oldu fakat köklendiremiyorum ..Saksı değiştirdiğim çiçekler serpildi diğer 3 saksının yaprakları yüzünden değiştiremiyorum kıyamıyorum galiba ![]() ( toprağımda beyaz kalkerimsi birikimler oluyor su kireçlimidir yoksa toprak mineralleri mi ortaya çıkıyor anlayamadım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5862 |
Yeni Üye
|
Toprakta bu tür beyazlanmalar oluyor: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5867 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili özlem. Sonraki ekleyeceğin fotolarda not alırsan sevinirim. Arama motorlarında görsel olarak arattığında inanılmayacak kadar çok kaynak çıkıyor. Hani hazır güzellerin adresini yakalamışken bakmak daha rahat olur. Tembellik ediyorum ![]() Küçük bir dip not : Google ya da başka bir arama motorunda arama yaparken African violet diye yazıldığında ayrı ayrı ve birleşik african ve violet kelimelerinin geçtiği ne kadar sayfa varsa getirir. Tırnak içerisinde yazdığımız ( "african violet" şeklinde ) zaman her iki kelimeyi birden içeren sayfalara ulaşılırız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5868 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
Gözlerimi alamadım hepsi birbirinden güzel hatta harika bu güzelleri bulup bizimle paylaştığınız için teşekkürler sn. Özlem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5869 |
Ağaç Dostu
|
Rica ederim arkadaşlar. Daha raflı sistemlere ilişkin örneklerde buldum en kısa sürede ekleyeceğim. Bu arada bu menekşelerin görkemli açmalarındaki en önemli unsur gecede florasanlı ışıklandırma yapılması. 24 saat ışıklı ortamda olmaları... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5870 |
Ağaç Dostu
|
http://maxinethomashomes.blogspot.co...just-your.html http://home-and-garden.webshots.com/...62072026uTrrwc Işıklandırmaya dikkat ederseniz neden bu denli güzel olduklarını anlarsınız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5871 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Bu arada yaprak saplarını toprağa veya suya daldırdığım tüm yavruların yaprak sapları kahverengi olup yumuşuyor ve ölüyor köklenemeden hatta köklenenler bile..."İstanbul Ağaç A.ş" den menekşe için iyi olduğunu söyledikleri 100% doğal ve katkılı " sihirli toprak " isimli torbalanmış toprak kullanıyorum bunun etkisi olurmu.. Torf kullanmadım bitleniyor bitkiler .. Kendim ormandan kök ve gövde çürüğü getirirdim onları kullanırdım tembellik yaptık şimdi üzülüyorum .. Çözümünü bulabilirmiyiz? ( aynı olay fesleğen bitkilerinde de oldu soldular sap birleşim yerleri kuruyor ) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5874 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sayın Selo ;torf kullanmıyorum bitleniyor bitkiler demişsiniz.Benim menekşelerde 1-2 mm.uzunlukta zayıf açık toprak rengi veya krem renkte böcekler vardı.Uçmuyorlar,çiçekleri kısa sürede öldürüp tomurcuklara da zarar veriyorlar.Yapraklara zararı yok gibi inşallah.(daha önceki sayfalarda konusu geçmişti,ama ne olduğunu bilemedik).Bu böcekler sizce bit mi o zaman? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5875 |
Ağaçsever
|
Benim menekşelerimde de var ne yapılması gerek arkadaşlar bilgisi olan paylaşsın lütfen.Birinde olduğu zaman diğerleri de etkileniyor.çiçek bırakmadı, üstünde gördüğüm çiçekleri de mecburen ben koparıyorum çok üzülüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5876 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar ben dediğiniz sorunla kaç senedir menekşe yetiştiriyorum hiç karşılamadım. Rica etsem makro çekim görüntü eklermisiniz. Toprakta genelde minik böcekler oluyor hangi toprağı kullanırsanız kullanın oluyor. Ama zararsızlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5877 |
Ağaç Dostu
|
![]() Saklama poşeti içerisinde yaptığım denemem son hızla olumlu yönde ilerliyor. Artık çıkan yavrular poşete sığmamaya başladı. Toprağı kökten görünmez hale geldi. Ama genede poşetten ayırıp saksıya dikmeyeceğim. Poşetin içinde geliştikleri sürece muhafaza edeceğim. Ama yakında poşete sığamayacakları kesin. Yer sorunu çekenler için denemelerini kesinlikle tavsiye ederim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5878 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Canlı basra
Alıntı:
Şimdi rahatlar. Tedbir alınmazsa diğerlerine de geçer. Çok canlı çiçeklerde olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5879 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2010
|
menekşe çeliği zamanı
1 acaba menekşe çeliği dikmenin zamanı varmı hangi aylarda **** mevsimlerde yapılır 2 dibinden değilde biraz ortadan kopan çelikler köklenip yavru verirmi saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5880 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar. Öncelikle hoşgeldiniz. Çelik konusunda hiç takıntı yapmayın. Arkadaşlarımızın değişik deneyimleri var herkes kendince bir metot geliştiriyor. En ideali bahar ayları olmakla birlikte 12 ay boyunca istediğiniz zaman çelikle üretim yapabilirsiniz. Ben ne zaman gerek duyarsam o zaman çelik alıyorum. Yaprağın sapının kısa olması uzun olması ya da hiç olmaması gibi değişik alternatifler var. Siz üç yaprağı uzun kısa ve sapsız olarak dikin ve farkı görün. Ben her türlü denedim. Zaman farkı yaşanıyor ama köklenmede sorun çıkmıyor. Şu an sorduğunuz üç şekildede dikilmiş ve yavru veren menekşe yapraklarım var. Başarılar ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|