![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sevgili Rain Man böcekler için herhangi bir girişimde bulundunuz mu?Ben de bu böcekleri görmüş ama önemsememiştim.3-4 kez kaynamış soğumuş su püskürttüm,ondan zannettim.Tecrübeli arkadaşlar!Ne yapalım? Düzenleyen fahriyee : 17-05-2010 saat 17:10 Neden: ek için |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2009
|
Bir iki kez gün boyu balkonda havalandırdım, o esnada da böceklerden görebildiğim kadarını çiçeklerden uzaklaştırmaya çalıştım ama pek faydası olmadı yine geldiler. Yarın Neslihan hanımın tavsiyesi üzerine arap sabunuyla köpürttüğüm bir bezle yapraklarını tek tek silmeyi deneyeceğim ama, söylediğinize göre o da pek işe yaramıyormuş. Ben de sizin gibi ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Dün başka birine arap sabunu ve su karışımı püskürttüm dıştaki yaprak kenarlarında incecik beyazlama oluştu.Bugün de su içine biraz arap sabunu koydum süngerle çokça köpürttüm ,elimle o köpükleri bolca çiçekleri örtecek şekilde üzerine yığdım.Yarın inşaallah kaynamış soğumuş su ile sprey yaparak sabundan arındıracağım.Ayrıca sabun bazik olduğu için toprak kenarlarına bezelye büyüklüğünde limon tuzu atsam olur herhalde.böcekler belki 2-3 uygulama sonrası yok olurlar(haftada bir deneyeceğim) |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Geç kalan bir bahar düzenlemesi yaptım. Yavru menekşelerimin bir kımını yeni saksılara aldım, yaşlı menekşeleri yeniledim. Bu sıralarda hangi yaprağı toprakla buluştursam hemen hayata tutunuyor yavrular veriyor. Bunu fırsat bilip bol bol yaprak diktim. |
|
|
|
![]() |
|
|