agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-05-2010, 17:22   #1
Ağaç Dostu

sevim4's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2009
Aşı bende yaptım yavrusu küçük daha çiçeyi nasıl olur bilmiyorum bekleyip görelim.

sevim4 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2010, 22:27   #2
Ağaçsever

rain_man's Avatar

Giriş Tarihi: 17-05-2009
Bende bir aşı denemsi yapmıştım ama bir sonuç alamadım, her biri kendi renginde çiçek verdi...

rain_man Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2010, 22:43   #3
Ağaçsever

rain_man's Avatar

Giriş Tarihi: 17-05-2009
Menekşelerimle ilgili bir sorun hakkında sizlerden yardım bekliyorum. Son iki haftadır 6 menekşemin dördünün çiçekleri ve çiçek saplarında açık kahve renginde yaklaşık 2-3 mm boylarında minicik adeta bit görünümünde böcekler geziniyor ve 3 güne kalmadan yeni açmış tüm çiçeklerini kurutuyor. Ayrıca yeni çıkan tomurcukların gelişmesinde de bariz bir yavaşlama var. Çiçekler ve yapraklar üzerinde görebildiğim böcekleri-o kadar küçükler ki bazen görmekte bile zorlanıyorm- uzaklaştırıyorum ama yeterli mi bilmiyorum. Şimdilik yaprakları sağlıklı görünüyor ama onları etkilemesinden korkuyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Yardımlarınızı bekliyorum...

rain_man Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2010, 08:30   #4
Ağaçsever

Neslihan Baş's Avatar

Giriş Tarihi: 03-06-2009
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rain_man Mesajı Göster
Menekşelerimle ilgili bir sorun hakkında sizlerden yardım bekliyorum. Son iki haftadır 6 menekşemin dördünün çiçekleri ve çiçek saplarında açık kahve renginde yaklaşık 2-3 mm boylarında minicik adeta bit görünümünde böcekler geziniyor ve 3 güne kalmadan yeni açmış tüm çiçeklerini kurutuyor. Ayrıca yeni çıkan tomurcukların gelişmesinde de bariz bir yavaşlama var. Çiçekler ve yapraklar üzerinde görebildiğim böcekleri-o kadar küçükler ki bazen görmekte bile zorlanıyorm- uzaklaştırıyorum ama yeterli mi bilmiyorum. Şimdilik yaprakları sağlıklı görünüyor ama onları etkilemesinden korkuyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Yardımlarınızı bekliyorum...
Benim menekşemde de vardı o sorun. Ben burada arap sabunlu bir bilgiye ulaştım. Eminim sana daha ayrıntılı bilgi verecek arkadaşlar vardır. Ben arap sabununu elime sürdüm, çiçeği lavoboya götürüp üstünde elimi yıkadım.

Bol köpüklüydü üstü. Bunu akşam yaptım, gündüz yaprakları ıslak kalıp yanma olmasın diye. İki gün köpüklü kaldı durulamadım. Sonra kötü olan tüm çiçeklerini kopardım sorun kalmadı.

Şimdi gayet sağlıklı. Umarım senin de işine yarar.

Düzenleyen Sevilay : 14-05-2010 saat 08:34 Neden: yanlış yazım
Neslihan Baş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025