Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rain_man
Menekşelerimle ilgili bir sorun hakkında sizlerden yardım bekliyorum. Son iki haftadır 6 menekşemin dördünün çiçekleri ve çiçek saplarında açık kahve renginde yaklaşık 2-3 mm boylarında minicik adeta bit görünümünde böcekler geziniyor ve 3 güne kalmadan yeni açmış tüm çiçeklerini kurutuyor. Ayrıca yeni çıkan tomurcukların gelişmesinde de bariz bir yavaşlama var. Çiçekler ve yapraklar üzerinde görebildiğim böcekleri-o kadar küçükler ki bazen görmekte bile zorlanıyorm- uzaklaştırıyorum ama yeterli mi bilmiyorum. Şimdilik yaprakları sağlıklı görünüyor ama onları etkilemesinden korkuyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Yardımlarınızı bekliyorum...
|
Benim menekşemde de vardı o sorun. Ben burada arap sabunlu bir bilgiye ulaştım. Eminim sana daha ayrıntılı bilgi verecek arkadaşlar vardır. Ben arap sabununu elime sürdüm, çiçeği lavoboya götürüp üstünde elimi yıkadım.
Bol köpüklüydü üstü. Bunu akşam yaptım, gündüz yaprakları ıslak kalıp yanma olmasın diye. İki gün köpüklü kaldı durulamadım. Sonra kötü olan tüm çiçeklerini kopardım sorun kalmadı.
Şimdi gayet sağlıklı. Umarım senin de işine yarar.