agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-05-2010, 21:51   #1
Yeni Üye

menekşeaşığı's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2009
İyi akşamlar.Düzeltmeler için teşekkürler ama sorunuma çare bulacak kimse yokmu?

menekşeaşığı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2010, 00:10   #2
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi menekşeaşığı Mesajı Göster
İyi akşamlar.Düzeltmeler için teşekkürler ama sorunuma çare bulacak kimse yokmu?
Fotoğraf eklerseniz, menekşelerinizdeki sorunu anlayıp, yardımcı olmaya çalışabiliriz. "Menekşelerim, birer birer ölüyor" açıklamasıyla sorunu kavramak mümkün olamıyor malesef...

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2010, 07:55   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-06-2009
ilk deneme yavrularımın 27 nisanda çekilmiş helleri. Ozamandan bu yana biraz daha yapraklar büyüdü. Acaba başka saksıya ne zaman ve nasıl almalıyım? Bu kadar büyümüşlerken onları kaybetmekten çok korkuyorum. Yapmam gereken püf noktaları söylkerseniz çok mutlu olacağım . İkinci resimde yeni yavrularım. Öyle bir alışkanlık olduki bende sabah kalkınca ve akşam eve gidince dakikalarca onları inceliyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Eklenen Resimler

İSİSS Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2010, 12:44   #4
Ağaç Dostu

fahriyee's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2010
Merhabalar menekşe aşığı;ben saksı değiştirirken çok daha büyüğüne almışsam saksı tabanına çok toprak eklemişsem kök çürüğü oluşmuş ve ölmüşlerdi.Sebebi de toprak fazla olunca kökler suyun hepsini çekmek istiyor,nihayet çürüyor.Değişim yapar yapmaz güneş ışını görürse yaprakları salıyor.Bir hafta kadar aydınlık fakat güneşi direk almayan bir yer olacak diyor arkadaşlar.Aslında Sayın Maki'nin söylediği gibi resim gönderir ve saksı değişiminde neler yaptığınızı söylerseniz daha iyi olur.Ancak bu şekilde inşaallah diğerleri hayatta kalır.

fahriyee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025