![]() |
|
![]() |
#5431 |
Ağaç Dostu
|
En önemli faktör aydınlık ortam arkadaşım. Toprak dengeside önemli bence. Geçen sene aldığım hazır poşet toprağı menekşelerimi mahvetti. Suyu olduğu gibi tabana verdi. Toprak karışımını iyi hazırlamak gerek. Kışın güney cephe yazın sabah ya da akşam güneşini alacak bi yer iyi olur. Tabi sürekli yer değiştirmeyin.Ayda bir menekşeler için sıvı gübre kullanın... Satın aldıysanız şayet birden güzelleşmesini beklemeyin kendinizde üretme çalışmaları yapın. Kendi ürettiğiniz daha sağlıklı oluyor. Tozlandıkça kaynamış soğutulmuş su ile akşam yapraklarını yıkayın... Aslında formu dikkatli okursanız herşey ayrıntılı halde yazılmıştır. Teşekkür ederim fatihcim...Daha güzeli senin olsun. Daha iyi hallerinide eklerim inşallah. Galeriye resim eklemeyeli epey oldu. Güzelleşirlerde bende yeni kareler eklerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5432 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
arkadaşlar hepinizin menekşeleri çok güzel elinize sağlık.bakmaya doyamıyorum maşallah.bazen elime geçen vitamin demir tabletlerini de (5lt.suya bir iki tane)atıyorum.deneyen oldu mu fayda mı zarar mı verir sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5433 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
birşey olmaz fahriye hanım ben şekerli suda veriyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5434 |
Ağaç Dostu
|
teşekkür ediyorum nazlı hanım ben de kuzucuklarımın resimlerini göndermek için uğraştım başaramadım sizin önceki resimlere de baktım çoook güzeller elinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5436 |
Ağaç Dostu
|
kuzucuklarımın resimleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5437 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Merhabalar, Bugün çiçeği kalmamış ve yaprakları bir miktar kötü olmuş bir menekşe geçti elime. Üzerinde sağlam 4-5 yaprağı var. Ortadan da minik yaprakları çıkmış 2-3 adet. Çok fena görünmüyor yani. Biraz da susuz kalmış sanırım toprağı çok kuru. Kötü görünen yapraklarını temizledim. Sizce toprağını değiştirmeli miyim? Yoksa biraz toparlanmasını beklemem de bir sakınca olur mu? Toprağı çiçekçiden alındığındaki toprak. Herkese teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5438 |
Ağaç Dostu
|
diğerleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5440 |
Ağaç Dostu
|
ve son.ortaya da çiçek açanı yerleştirdim kıskansın ve açsınlar diye Düzenleyen fahriyee : 31-03-2010 saat 15:58 Neden: ek için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5441 |
Ağaç Dostu
|
teşekkürler arkadaşlar.Bir öncekisayfadaki tek tomurcuklu çiçeğe seni annemin arkadaşına göndereceğim dedim.3-4 gün sonra baktığımda yapraklar yumuşamıştı köküne baktım çürümüş.sizce bana küstü mü ya da zaten ölecek miydi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5442 |
Ağaç Dostu
|
Üzülmeyin Fahriye Hanım. Afrika Menekşelerinde klasik bir sorun kök çürümesi. Tam nedenini bende öğrenemedim. Benimde bu yıl 3-4 saksı menekşem kök çürümesine kurban gitti. Ama hastalık sizinde belirttiğiniz gibi en alttaki yaprakların çok susuz kalmış gibi yumuşaması ile kendini belli ediyor. O yaprakları çektiğinizde hemen elinize gelir ve gövde ile birleştiği yer siyahlaşmaya başlamıştır mutlaka. Ben erken yakaladığımda menekşenin tamamını topraktan çıkartıp iyice temizleyip çürüyen köklerini kesiyorum. Erken yakalanırsa bir kaç sağlam kökün kalması bir şans. Eğer hiç kök kalmadıysa siyahlığın bittiği yere kadar kesip dikiyorum. 3 saksı menekşemi böyle kurtardım. Bunun bulaşıcı olduğunu hiç sanmıyorum. Uzun saksılarda birlikte diktiğim 3-4 kök menekşeden sadece birinde kök çürümesi olabiliyor. Onu alıyorum diğerleri hayata devam ediyor. Bunu nedenini ve tedavisini bilen arkadaşlar paylaşırlarsa çok sevinirim. Bu benim kendimce bulduğum bir yöntem. Önemli olan hiç hastalanmamsını sağlamak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5443 |
Ağaç Dostu
|
Şayet öyle olduğunu hissettiğinizde dediğiniz yöntem çok mantıklı şener bey. Bende sizin gibi yapıyorum. Sulamadan önce toprağı kontrol ediyorum. Öyle hissettiğim menekşenin toprağını karıştırıp kurusun diye havalandırıyorum. Ve belli bir süre sulamıyoru. Suyu verirkenden çok az veiryorum. Ama yapraklar elime gelmeye başladıysa. Bende çıkarıyorum köke bakıyorum hala tutunan yaprak varsa. Çürüme belirtisi olan yaprak ve bölgeyi temizliyorum. Elimde kalan kökü suya koyup köklenmesini sağlıyorum. Resimlerimde var hatta eski sayfalarda. Köklenince yine toprağa alıyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5444 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-03-2010
|
Fahriye Hanım menekşeleriniz çok güzel ve sağlıklı, siteyle daha yeni tanıştım çok güzel bir site benimde 1 tane mor beyaz menekşem var.Dün bende yaprağından diktim çoğalması için bilmiyorm çoğaltmak için uygun dönem hangisi inşallah başarılı olurum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5446 |
Ağaç Dostu.
|
Arkadaşlar, ben kök çürüğüne torf ve sıradan toprağa dikili menekşelerimde rastladım. Yaklaşık bir yıldır cocopeat kullanıyorum ve cocopeate dikilmiş hiçbir menekşemde bu sorunu yaşamadım. Cocopeat, yapı olarak torftan farklı bir ürün. Daha fazla su tutmasına rağmen, saksı içinde sıkışma yapmıyor. Bu da köklerin hava almasına yardım ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5447 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5448 |
Ağaç Dostu
|
teşekkürler sayın abcdm ben suda bekletmeden direk toprağa dikiyorum.ama deneyimlerime göre küçük boyut saksılarda daha çabuk tutuyor.saksı büyükse ve çok sulanırsa kök çürüyor.ilk deneyiminizse bu şekilde yapın sonra alışınca arkadaşlar gibi büyük saksılı çiçeklerin yanına bile ekseniz tutacaktır.tabi ki bu benim fikrim hoşgeldiniz güzel paylaşımlar diliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5450 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili katmer ben genelde fidecilerde açık satılan kiloluk kestane toprağına dikiyordum. Sulamaya dikkat ediyordum sorun olmuyordu. ya da nadiren. Fakat geçen sene poşet toprağı aldım. Menekşelerim tuhaflaştı. Suyu olduğu gibi dışarı verdi toprak. Aldığın toprağın üzerinde cocopeti mi yazıyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5452 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Arkadaşlar hepinize kocaman bir merhaba; Biliyorum çok çok uzun zaman oldu görüşemedik,foruma uğrayacak zamanım olmadı,bundan sonra eskisi gibi sık sık gireceğim inşallah..Sizleri çok özledim. Hepinizin menekşeleri bir harika..Tek tek baktım gerçekten çok güzeller..Evimde çok fazla bulunamadım,geçen sene daha kök bile vermeyen kızlarımın bir kısmı tomurcuklandı,bir kısmına sanırım mite bulaşmış,yaprakları yumuşaış,üzerlerinde beyaz beyaz pulcuklar var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5453 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
Aramıza hoş geldiniz abcdm, burada çok hoş vakit geçireceğinize eminim. Sosyal grubumuza da bekliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5455 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Teşekkür ederim..Şimdi hepsinin ve diğer çiçeklerimin fotoğraflarını çekiyorum.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5456 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Bunlarda menkşelerim beyazın biri katmerli biri katmersiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5457 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
devamı... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|