![]() |
|
![]() |
#4891 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Çiğdem bu aylarda gövdeden menekşe çeliği ayırmanın ve dikiminin hatalı olacağını belirtmeliyim. Bunun için en ideal zaman doğanın tekrar hareketlenmeye başladığı ilkbahar aylarıdır. Ayırdığınız gövde çelikleri köksüz oldukları için tutmaları zor olur. Yüksek oranda çürüme ile sonuçlanır. Eğer durumu kötü olanları kurtarmak istiyorsanız bulunduğu ortamın ısısına ve sulamaya dikkat edin. Sıcak bir ortamda direk güneşe maruz kalmamak kaydı ile az yapılan sulama sonucu ile güzel sonuçlar alacağınızı düşünüyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4893 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Arkadaşlar menekşelerime birşey oldu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4895 |
Ağaç Dostu
|
Yeterli ışık alıyorlar. Cam kenarındalar. Ama sadece hava değişimi olmasa gerek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4896 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Dün toprak almak için gittiğim çiçekçide, çiçekleri solmuş olduğu için bir köşeye atılan zavallı iki menekşe gördüm.Kıyamadım satın aldım.Bazı yaprakları kırılmış zarar görmüş ama, filizlenen kısımları capcanlı.Onları çok seviyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4897 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Sevgili safranbolu78, menekşeler kış güneşini çok severler onları cam kenarlarına yaklaştırın ama sıcaklık sabit olsun mümkünse. Sonra arada bir perdeyi açın kış güneşiyle banyo yapsınlar bu onlara çok iyi gelecektir. Kolay gelsin bol çiçekli günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4898 |
Ağaç Dostu
|
Önerilerinize teşekkürler. Cam kenerındalar ama daha fazla güneş alan bir yer bulmalıyım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4899 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın Safranbolu78, bunu söylemek hoş değil ama menekşeleriniz hasta olabilirler. Bir çoğumuzun menekşeleri zaman zaman bazı hastalıklara maruz kalıyor. Fotoğraflama şansınız varsa belki görerek neleri olduğunu söyleyebiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4900 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün çarşıda gezerken bu fıstığa rastladım ve almak için çok çaba sarf ettim ve sonunda benimdi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4906 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah sevgili Maki çok şahaneler.Ben 4,5 yıldır menekşelerle ilgileniyorum belki daha fazla ve hiç bir zaman yıkamadım.Onlar da yerini sevdilermi zaten belli ediyorlar.Dört mevsim çiçekli menekşelerimi kaybettim bu yaz.Zaten kaybetmem hepsini dağıtmama sebep oldu temizliğimi yaptım herşey tamam artık önümde menekşelerle ilgili hiçbir engel kalmadı yavaştan başlıyorum tekrar. Bu arada aramıza hoş geldiniz Adalet Hanım. Bu gün çok güzel bir sürprize tanık oldum kendim yetiştirdiğim ve Martta yavrulayan menekşemin üzerinde iki adet6 tomurcuk gördüm.Artık rengini göstermek istediği her halinden belli.Rengini unutmuştum ancak kimden geldiğini unutmadım ![]() ![]() Ve size tavsiyen yaprakları önce pet bardaklarda yavrulatıp bu işlemden sonra yavru geliştikten sonrada küçük saksıya almanız.Bu kendi yetiştirdiğim ve çiçeğini görecek olduğum ikinci menekşem.İlki beyaz katlıydı ve onuda böyle yavrulatmıştım ve daha sonra saksıya almıştım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4908 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-11-2009
|
Bende araya gireyim. Bunlar da benim menekşelerim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4909 |
Ağaç Dostu
|
Menekşeler sonbaharı seviyor olmalı. Başlığımızda çiçekli menekşeleri görmeye başladık. Baktıkça huzur ve sevinç veriyorlar insana. güle güle büyütün sayın Orkun Kırcı ve Turkerb, çok güzeller. Katmer'cim ve Fatih'cim teşekkür ediyorum sevincimi paylaştığınız için. 5 ay süren bir çiçeksiz dönemden sonra çok sevindiriyorlar beni. Yeni menekşelerin saksılarını değiştirdikce çiçek görme süresi uzuyor. Bir sene kadar saksı değiştirmeyim diyorum ama, satın alırken ekildikleri torf çok kısa sürede sertleşiyor, kalıp gibi oluyor. Sevgili katmerin önerisiyle ben de menekşelerde cocopeat kullanmaya başladım. Cocopeat, perlit karişimı kullanıyorum. Yeni değiştireceğim saksılara yanmış keçi gübresi de ilave etmeyi düşünüyorum. Bir de öyle denemekte fayda var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4910 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-11-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4911 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın çiğdem86 yapraklarda ki çürümelerin sebepleri farklı olabilir. Fotoğraf ekleme olanağınız varsa ben ve tecrübeli arkadaşlarım fikirlerimizi net sunabiliriz... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4912 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-11-2009
|
Forumdaki afrika menekşelerinin resimlerini görünce bende görsel olarak katkıda bulunmak istedim. ekteki resimlerde benden ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4913 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-11-2009
|
Beyaz olan afrika menekşemde yaprak formunda düzgünsüzlük olduğunu düşünüyorum. Ekte resmini gönderdim neyapılmaası gerektiği konusunda arkadaşlardan yardım bekliyorum Beyaz menekşem daha çok genç son 1 - 1.5 aydır ilk çiçeklerini veriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4914 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın fofurtr menekşeniz gayet sağlıklı ve yaprak biçimi de bu şekilde. Menekşenizde herhangi bir sorun yok... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4915 |
Ağaç Dostu
|
Yaprağında hiç bir sorun yok.Bu menekşenin cinsinin farklı olduğundan kaynaklanıyor.Menekşeniz katmerli bir renk olduğundan yapraklarına değişik bir şekil alıyor.Aynı kıvırcığa benzer bir şekli oluyor yaprakların.Bu menekşeye sahip olduğunuz için çok şanslısınız.Katmerli renkler genelde çok nadir rastlanıyor.Ben 4 yıldır bu işle meşgul olmama rağmen Denizlide ilk defa geçen hafta bir çiçekçide katmerli menekşeye rastladım ve kaçırmadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4917 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2009
|
Bahsettiğiniz kıvrık yaprak bu sanırım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4918 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-10-2009
|
Arkadaşlar, hepinizin menekşeleri çok güzel. Benimkiler ne büyüyor, ne çiçek açıyor. Sineklerden nasıl kurtulacağım bilmiyorum. Sinekler sadece menekşelere ait bir sorun değil gibi. Diğer çiçeklere de geçtiler. Sinek ilacı mevsimlik geliyormuş. Birkaçyere baktım bulamadım. Sigara külünü deneyemiyorum. Evde sigara içen yok. Başka bildiğiniz yöntemler varsa lütfeeeeeen yazın. Hepinize şimdiden teşekkürler.BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4919 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-10-2009
|
Alıntı:
Sinek için ortamı havalandırman gerek. Çünkü sinek tek menekşelerde değil diğer çiçeklerde de sorun. Ama ortamı havalandırıken çiçeklerini hava sirkülasyonunu sağlayacağın pencerenin önlerinde bulundurma. Yapraklarını içe doğru büzüyorlar.Ben çiçeklenme döneminde vitamin haplarından veriyorum. Bunlar benim deneyimlerim, tecrübeli arkadaşlarında cevap vermesi iyi olur. Ayrıca bitki hastalıkları bölümüne de bir bakmanız iyi olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|