View Single Post
Eski 29-11-2009, 20:53   #4919
turko-g
Ağaç Dostu

turko-g's Avatar

Giriş Tarihi: 07-10-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lusu79 Mesajı Göster
Arkadaşlar, hepinizin menekşeleri çok güzel. Benimkiler ne büyüyor, ne çiçek açıyor. Sineklerden nasıl kurtulacağım bilmiyorum. Sinekler sadece menekşelere ait bir sorun değil gibi. Diğer çiçeklere de geçtiler. Sinek ilacı mevsimlik geliyormuş. Birkaçyere baktım bulamadım. Sigara külünü deneyemiyorum. Evde sigara içen yok. Başka bildiğiniz yöntemler varsa lütfeeeeeen yazın. Hepinize şimdiden teşekkürler.BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
Ben de uzun zamandır menekşe yetiştiriyorum. Buradaki menekşeler gibi çiçek açmasa da (evim hiç güneş almıyor) yılda bir iki kez çiçek veriyor.
Sinek için ortamı havalandırman gerek. Çünkü sinek tek menekşelerde değil diğer çiçeklerde de sorun. Ama ortamı havalandırıken çiçeklerini hava sirkülasyonunu sağlayacağın pencerenin önlerinde bulundurma. Yapraklarını içe doğru büzüyorlar.Ben çiçeklenme döneminde vitamin haplarından veriyorum. Bunlar benim deneyimlerim, tecrübeli arkadaşlarında cevap vermesi iyi olur. Ayrıca bitki hastalıkları bölümüne de bir bakmanız iyi olur.

turko-g Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön